Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Warmia 10:39, 16 cze 2015

Przyszłam z rewizytą. Pięknie u Ciebie. Studnia bardzo urokliwa.
Konieczki 10:40, 16 cze 2015

07_Rene napisał(a)

Ja Ci dam róż majtowy - to najpiekniejsza piwonia jaką widziałam, lekki pudrowy róż och ach ech.... rozmarzyłam się
Robisz prześliczne zdjęcia, uwielbiam tu byc i podoglądać cichaczem.
malgorzata_s... 14:59, 16 cze 2015

Ten widoczek ze studnią bossski Taki sielski i zaczarowany Lawenda z bonicą to jest już klasyka Jurajska Pozdrawiam
07_Rene 21:40, 16 cze 2015

Olu Babko, Olu Kosolko, Kamilo...

Cieszę się bardzo, że Wam się podoba. Mi też
Nie przeszkadza mi, że kregi pokrywają sie mchem. Nawet myślałam, żeby przeciągnąć po nich mlekiem, żeby jeszcze bardziej zaszły zielonym ale jeszcze tego nie zrobiłam, waham się. U mnie wszystko stare, nowoczesne nie za bardzo pasuje.
Nie wiem, czy poradzę sobie z prowadzeniem tej róży, bo nie mam doświadczenia. Czas pokaże co z tego wyjdzie.

Powala mnie układ płatków tej róży...

07_Rene 21:45, 16 cze 2015

Mathildis napisał(a)
Dziękuję za wizytę u mnie
studnia z różą prześlicznie się komponuje , a piwniczka jest równie intrygująca, ciekawa jestem co tam wymyśliłaś ...

Jeśli chodzi o krzewuszkę, ja drugi raz bym jej nie kupiła, bardzo zdziczała przez te 4 lata - zrobiły się takie rozlazłe krzaczory - pokażę wieczorkiem zdjęcia u siebie, ale uprzedzam, że już nie kwitną . Mam ich 4 odmiany i właściwie tylko jedna ma ładny pokrój, a wszystkie podobnie cięte... i choć nie są wymagające to jednak wolę kaliny, derenie, forsycje, jaśminowce i hortensje...

Ja ma 2 krzewuszki bristol ruby i jedną variegata. Mam je od samego początku. Nie wiem jak mam je sensownie zagospodarować, czy może upchnąć gdzieś na końcu działki... Ostatnio to mnie na byliny bierze.... i róże

Pierwszy pączek otwiera Mariatheresia

07_Rene 21:48, 16 cze 2015

bdan napisał(a)
Renia w jakim stężeniu pryskałaś tym calypso, nie wiem, czy w ulotce będzie podane na róże i czy oprysk trzeba powtórzyć i po jakim okresie

Odpisałam u Ciebie.

07_Rene 21:51, 16 cze 2015

Warmia napisał(a)
Przyszłam z rewizytą. Pięknie u Ciebie. Studnia bardzo urokliwa.

Witaj Marto Dziękuję.

07_Rene 21:57, 16 cze 2015

Konieczki napisał(a)

Ja Ci dam róż majtowy - to najpiekniejsza piwonia jaką widziałam, lekki pudrowy róż och ach ech.... rozmarzyłam się
Robisz prześliczne zdjęcia, uwielbiam tu byc i podoglądać cichaczem.

Dzięki temu, że zostawiłas ślad odnalazłam Cię na nowo No widzisz, ostatnio mi sie coś na oczy rzuciło i dziwne rzeczy widzę Pewnie nawet jakby była w majtkowym różu byłaby moją ulubienicą.

Jeszcze kwitnie i pojawiają się nowe pączki. Szałwie strassznie nierównomiernie rosną. Jedne zrobiły się duże i kwitną, inne stoją w miejscu. Nie wygląda to fajnie. Mus to zagęścić. Koniecznie muszę też jakąś obwódkę tam zrobić....

Warmia 22:00, 16 cze 2015

07_Rene napisał(a)

Ja ma 2 krzewuszki bristol ruby i jedną variegata. Mam je od samego początku. Nie wiem jak mam je sensownie zagospodarować, czy może upchnąć gdzieś na końcu działki...

zajrzyj do mnie. Wstawiłam niedawno zdjęcie krzewuszek podsadzonych tawułami japońskim.
07_Rene 22:02, 16 cze 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ten widoczek ze studnią bossski Taki sielski i zaczarowany Lawenda z bonicą to jest już klasyka Jurajska Pozdrawiam

Również pozdrawiam Gosiu. Widziałam relację od Kapiasa, żałuję że się nie wybrałam, a nie mam wcale znowu tak daleko... Następnym razem nie przepuszczę okazji.