Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

AsiaK_Z 23:16, 12 sie 2016

BasiuLT dam w nowym sezonie papu i zobaczymy co dalej. Faktycznie szkoda krzaczora

Julka spotkanie udane, zgoda na publikację zdjęć jest. Jak tylko będę miała chwilę żeby je przegrać z aparatu, pojawią się tutaj

Aniu zagadka stulecia
AsiaK_Z 23:18, 12 sie 2016

Gardener27 napisał(a)
Marta to chyba o nas

No pewno, że o Was wszystkich
AsiaK_Z 23:20, 12 sie 2016

Warmia napisał(a)

To co Ty na forum robisz?

Wleciałam kontrolnie, czy może jakieś wpisy są i .... szok, tyyyyyylu Gości
pawel_snopek 23:26, 12 sie 2016

A ciasto to gospodyni gdzie ma i kawę ??
AsiaK_Z 23:32, 12 sie 2016

Kawa zawsze się znajdzie, a ciasto przeca miałeś dzisiaj wypiekać no to ja nic nie zrobiłam
pawel_snopek 23:34, 12 sie 2016

Zrobiłem ze śliwką i było taaaakie pyszne
Mala_Mi 23:42, 12 sie 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Kanciki dziękują
Z tą łatwością bym nie przesadzała , ale fajnie że trafiłam w termin
Jeszcze piwonie czekają na przesadzenie. Boję się tego jak ognia, bo jeden błąd dużo będzie kosztować

Sadzisz na głębokości na jakiej rosły.. i będzie ok.

Bukszpany, obrywasz dolne listki, dajesz do ziemi w cieniu i zapominasz na rok.. można czasami polać jak za długo sucho i 100% się ukorzeni.

Przyszłam osobiście zaprosić Drwi otwarte

Anabelka, jest okrągła, najpierw kwiaty są białe, a potem limonkowe. Twoja to może być hortka ze starych odmian, poprzedniczki Anabelki. Mam taka od mamy. Zakwaś jej podłożę, wisoną zetnij na krótko i daj nawóz. Moja przegoniła Anebelkę wzrostem. Jedynie kwiaty ma mniejsze. Na pewno to nie Phantom, on ma kwiaty stożkowe i się przebarwiają na różowo, nigdy nie jest limonkowa.
AsiaK_Z 08:23, 13 sie 2016

pawel_snopek napisał(a)
Zrobiłem ze śliwką i było taaaakie pyszne

Uwielbiam ze śliwkami Ale wczoraj jadłam jeszcze pyszniejsze ciasto - Tort bezowy Dacquoise. Lepszy od oryginału. Dostałam na wynos, jak chcesz skosztować to zapraszam
Warmia 08:31, 13 sie 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Uwielbiam ze śliwkami Ale wczoraj jadłam jeszcze pyszniejsze ciasto - Tort bezowy Dacquoise. Lepszy od oryginału. Dostałam na wynos, jak chcesz skosztować to zapraszam

To se dogadzacie od rańca. Czas na śniadanko.
AsiaK_Z 08:32, 13 sie 2016

Mala_Mi napisał(a)

Sadzisz na głębokości na jakiej rosły.. i będzie ok.

Bukszpany, obrywasz dolne listki, dajesz do ziemi w cieniu i zapominasz na rok.. można czasami polać jak za długo sucho i 100% się ukorzeni.

Przyszłam osobiście zaprosić Drwi otwarte

Anabelka, jest okrągła, najpierw kwiaty są białe, a potem limonkowe. Twoja to może być hortka ze starych odmian, poprzedniczki Anabelki. Mam taka od mamy. Zakwaś jej podłożę, wisoną zetnij na krótko i daj nawóz. Moja przegoniła Anebelkę wzrostem. Jedynie kwiaty ma mniejsze. Na pewno to nie Phantom, on ma kwiaty stożkowe i się przebarwiają na różowo, nigdy nie jest limonkowa.

Dzięki Aniu za zaproszenie

To na pewno jakaś stara odmiana hortensji, jak większość zastanych nasadzeń i stąd trudność w rozpoznaniu jej imienia .

Piwonie będę przesadzać z miarką oby nic nie spie....pszyć, bo chyba się upiję do nieprzytomności

Z buksami spróbuję znowu, a co mi tam. Tym bardziej, że nie wiem co zostanie z tego wielkiego, bo go przylepek wpinkala