Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

AsiaK_Z 08:57, 14 maj 2018

gierczusia napisał(a)
Ostatnio widziałam u Beatki z Miniformatu zdjęcia z Czelsi z piwoniami w roli głownej...ech...cud , miód i orzeszki ja nie wiem , czemu ja o nich jakoś kompletnie zapomniałam...gnasz jak wicher Kochana czytam, że u Ciebie ciężka wiosna ..a u mnie ..istne marzenie albo leje , albo patelnia rosliny i gooopia właścicielka w siódmym niebie teraz lecem szukać drugiego życia mebelków ściskam mooocno
Edit: jeruuunie...pięknisty ten stół .. Czymżeś go malowała ??? wiesz...o altanie muszem myśleć

Generalnie na pogodę nie narzekam Dokładnie taka jak u Ciebie patelniano - deszczowa. Cieszę się, bo nie muszę podlewać... tylko nasiona trawy mi kurka spłynęły. Ale wpadłam na "pomysł" lub poszłam po rozum i pożyczyłam walec żeby je powciskać.... No więc wczoraj z tym ciężarem "kulamy" się ma ogród a tam??? To czego deszcze nie powybijał zazieleniło się... tylko dwa dni i trawka 5 cm... oczywiście placki. I jak tu teraz walcem wjechać Trudno, poświęcę ją Zaś będzie buszzzzz

Stolik od początku użytkowania przez nas ogrodu był zawinięty w.... prześcieradło szpitalne bo się lakier jak cukier sypał a mi nie chciało się do odnawiać... aż do tego roku
Malowałam go farbą renowacyjną z Casto.... super sprawa... ciut droga jak dla mnie, ale co tam, się "szarpnęłam"
AsiaK_Z 09:41, 14 maj 2018

Anda napisał(a)
Roślinki pięknie rosną. A te maciupkie to co?

Ewuś, odpukać dają radę z taką ogrodniczką jak ja, to prawdziwy cud nad cudami To maciupcie to dalie posadzone tydzień wcześniej
AsiaK_Z 10:11, 14 maj 2018

A teraz metamorfoza częściowo związana z ogrodem

Było... na bałagan nie patrzymy

W trakcie...

I prawie jest
Annak 10:44, 14 maj 2018

Pięknie odnowiony kredensik i taki retro
Anda 11:39, 14 maj 2018

Dalie expresowe

A kredensik wyszedl swietny
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AsiaK_Z 11:53, 14 maj 2018

Annak napisał(a)
Pięknie odnowiony kredensik i taki retro

Generalnie potrzebował nowej zewnętrznej szaty... taki lifting
AsiaK_Z 11:57, 14 maj 2018

Anda napisał(a)
Dalie expresowe

A kredensik wyszedl swietny

Moje dalie to jeszcze nic, Lidce urosły już 3 razy takie
Dostały tylko suchy obornik, bo akurat nic innego nie miałam zobaczymy co będzie dalej, bo nie liczy się start tylko meta

Starałam się... na jakiś czas wystarczy
JulkAd 20:00, 14 maj 2018

AsiaK_Z napisał(a)

Nie wiem Elu czy odbiją, ale dam im jeszcze trochę czasu, bo teraz działam w innym miejscu na moich "hektarach". To jest czas dla nich, po prostu później je zlikwiduję a nie teraz
Czosnki ... miał być mega pokaz, nakupowałam cebul i co??? I niewiele się dzieje w temacie... choć może one późniejsze są? Nie mam na nie teraz czasu i sił. Mam inne zabawki Farbę renowacyjną i wałek

Co ja czytam? Czosnki Ci nie zakwitły?...U mnie to samo.
AsiaK_Z 20:43, 14 maj 2018

JulkAd napisał(a)

Co ja czytam? Czosnki Ci nie zakwitły?...U mnie to samo.

No nie zakwitły, zastrajkowały, oflagowały się wyszedł jeden fioletowy i 5 czy 6 białych. To wszystko ale nie będę szukać trefnych cebul żeby je wykopać, może za rok zrobią niespodziankę
JulkAd 20:52, 14 maj 2018

U mnie żaden...chyba je wyciepię, bo liście piękne nie są ...Nie wiem co im zrobiłam. Muszę poczytać czego potrzebują.