Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kokesz 18:11, 22 maj 2018

AsiaK_Z napisał(a)

Chyba jednak zrezygnuję z "gotowania"... sąsiedzi by mnie przeklnęli

Gotowanie to pikuś, ale podlewanie tym na balkonie, to dopiero było
Kokesz 18:17, 22 maj 2018

AsiaK_Z napisał(a)

Piękne...uwielbiam kwitnące piwonie...szkoda że tak krótko

Zapach, wygląd... i ta jedna wada.... za krótko kwitną... tu sie z Tobą zgodzę Julitko

Przejedź się do Botanika, tam cały wielki plac piwonii kwitnie i pachnie masz tak bliskoi różanka zaraz zacznie i liliowce niedługo...
Doranma 22:32, 22 maj 2018

Z przyjemnością oglądam nie tylko zdjęcia ogrodowe, ale i Twoje metamorfozy domkowe - kredensik i stół - bo sama w potrzebie jestem, by umeblować moje działkowe m-1. Podobnie jak Ty, biegnę myślami do swojego skrawka ziemi, gdy siedzę w domu i zastanawiam się, co tam się dzieje, czy peonie już kwitną, czy zaczekają na mnie do soboty, by mogła się nimi nacieszyć... Pozdrawiam
JulkAd 19:19, 23 maj 2018

Kokesz napisał(a)

Gotuje, gotuje

Teraz gotuję na ogródku też w 5l butlach po wodzie.
Mam lekko popuszczone nakrętki, żeby gaz uchodził, bo mocno zakręcone kiedyś nadęły mi się jak balon bałam się, że zawartość eksploduje
Co jakiś czas jak mi się przypomni, wstrząsam butlą, tylko trzeba pamiętać, żeby dokręcić

Ja bym gotowała na rodosie

O...o butlach nie pomyślałam...lepsze niż wiaderko z dekielkiem
gierczusia 10:46, 26 maj 2018

Farba renowacyjna z Casto ???.. No szok po prostu tego bym siė kompletnie nie spodziewała ale widzę ,że Ty Koffana uwielbiasz malować jak ta altana będzie to koniecznie musisz mnię odwiedzić z pędzelkiem w dłoni - to byś miała hektar do popisu .. Noooo dobra ,żarty na bok świetnie wyszedł ten kredensik cudny kolor buziole.
AsiaK_Z 11:24, 26 maj 2018

Reniu, nie mam kiedy skoczyć w pokrzywy to po prostu masakra, ale to nic... może kiedyś uda się ugotować zajzajer i nie "zabić" sąsiadów
Do Ogrodu Botanicznego mam faktycznie rzut beretem.... wiesz jak to jest... im bliżej tym dalej Pozdro
AsiaK_Z 11:29, 26 maj 2018

Doranma napisał(a)
Z przyjemnością oglądam nie tylko zdjęcia ogrodowe, ale i Twoje metamorfozy domkowe - kredensik i stół - bo sama w potrzebie jestem, by umeblować moje działkowe m-1. Podobnie jak Ty, biegnę myślami do swojego skrawka ziemi, gdy siedzę w domu i zastanawiam się, co tam się dzieje, czy peonie już kwitną, czy zaczekają na mnie do soboty, by mogła się nimi nacieszyć... Pozdrawiam

Dorotko, bardzo się cieszę z Twojej wizyty oooooj gdybym mogła być częściej to by było cudownie, ale ostatnio nic mi sie nie składa by na luzie poogródkować. Od dwóch dni mojja Teściowa zlitowała się nad moimi chabaziami i podjeżdża na rowerze i mi podlewa co nieco
Długi weekend przed nami..... może dane nam będzie spędzić te parę dni na naszych rodosach Ściskam mocno
AsiaK_Z 11:31, 26 maj 2018

JulkAd napisał(a)

O...o butlach nie pomyślałam...lepsze niż wiaderko z dekielkiem

Wygodniejsze na 100% ale trza pamiętać żeby dokręcić zakrętkę przed wstrząśnięciem bo można się nieźle urządzić
Buziole
AsiaK_Z 11:35, 26 maj 2018

gierczusia napisał(a)
Farba renowacyjna z Casto ???.. No szok po prostu tego bym siė kompletnie nie spodziewała ale widzę ,że Ty Koffana uwielbiasz malować jak ta altana będzie to koniecznie musisz mnię odwiedzić z pędzelkiem w dłoni - to byś miała hektar do popisu .. Noooo dobra ,żarty na bok świetnie wyszedł ten kredensik cudny kolor buziole.

Gierczuś Koffffana, pędzle już są w gotowości bojowej Byłam po cichaczu u Cię i "słyszałam" że już decyzje w drodze.... cieszem siem okrutnie .... widzę "dzika" w Twoim oku
Ściskam mocno
Anda 14:30, 26 maj 2018

Żeby te gnojówki tak nie śmierdziały, to bym je robiła częściej Teraz zbieram się zrobić wreszcie pokrzywówke.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies