Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 21:57, 01 wrz 2015

mateuszmichn napisał(a)
Jak tam kóla?

hehehe wiedziałam, ze padnie to pytanie a chciałam tego uniknąć
O dzień za późno zdjęłam resztki szkła i wygląda trochę jak po przejściach wojennych ale w sumie nawet ciekawy efekt

I chyba nie uwierzycie ale znów została nadjedzona
mateuszmichn 22:06, 01 wrz 2015

To co nie wyschla? Musisz postawić w miejscu niedostępnym dla psów
beata_m 22:10, 01 wrz 2015

hihih a ja też myślała, że kula już na obrazkach pozdrawiam cieplutko podziwiając wrzosy i róże!!!
babka 22:16, 01 wrz 2015

mateuszmichn napisał(a)
To co nie wyschla? Musisz postawić w miejscu niedostępnym dla psów

Trafiła na niższe poziomy kiedy wydawało mi się, ze już wystarczająco wyschła. Widać psy musiały mi udowodnić jak bardzo się myliłam
Wiesz co, myślę, że następną zrobię z kleju (ale już bez piachu ) bo kolor mi bardziej odpowiada. Tzn kolor tej pierwszej jest piaskowy bo, o ciemna maso dodałam żwirku, ale i tak wydaje mi się, że jest taki mniej betonowo szary. Czy się mylę ?
babka 22:18, 01 wrz 2015

beata_m napisał(a)
hihih a ja też myślała, że kula już na obrazkach pozdrawiam cieplutko podziwiając wrzosy i róże!!!

Beatko, chciałabym taką piękną kulę mieć
Piękne lato mamy z bezchmurnym niebem. Można co wieczór podziwiać łysego
Różyczki i wrzosy dziękują pięknie
mateuszmichn 22:23, 01 wrz 2015

Hmmm no z kleju jest bardziej jednolita. W kleju jest bardzo drobny materiał a jak ty robisz beton sama to jest ten materiał grubszy, no chyba że masz bardzo drobny żwirek
babka 22:26, 01 wrz 2015

Tak, żwirek jest bardzo drobny. Czyli co proponujesz, dalej z cementu czy kleju działać ?
mateuszmichn 22:31, 01 wrz 2015

babka napisał(a)
Tak, żwirek jest bardzo drobny. Czyli co proponujesz, dalej z cementu czy kleju działać ?

Wydaje mi się że klej jest mniej wytrzymały w takim czymś. Jeśli używamy kleju to powinna to być cienka warstwa, na opakowaniu napewno jest napisane że nie więcej jak 1cm napewno. Jak to mówi mój dziadek klej klei wtedy kiedy go nie widać, tak jemu powiedział kiedyś stolarz
Jak dajesz zaprawę to może to byc gruba warstwa i będzie ok.

Właśnie miałem też sobie zrobić kule ale ja będę robił w gumowej piłce więc forma kilkurazowa
babka 22:34, 01 wrz 2015

a jak zamierzasz stabilizować piłkę ?
amelia_b 22:36, 01 wrz 2015

O zupę pytasz babko a no tez bazA jest mięso mielone, papryka, papryczki chili, czosnek, cebula, czerwona fasola, ziemniaki, marchewka,pietruszka, pomidory z puszki lub przeciery, ja dodawałam teraz w sezonie cukinię i zielona fasole szparagową i przyprawy: kminek, kolendra, słodka papryka, pieprz ziołowy, sól morska, ziele, listek, przyprawa chili i chyba tyle nie zdziwię się jak to będzie coś podobnego do twojej meksykańskiej ja ta zupę chili pierwszy raz jadłam w RewieRozebrałam ja wtedy na czynniki pierwsze