Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

mateuszmichn 22:38, 01 wrz 2015

babka napisał(a)
a jak zamierzasz stabilizować piłkę ?

Wydaje mi się, że mam miseczkę podobnej wielkości. A jak nie to do większego wiaderka nasypię piasku, dołożę betonu i znowu obsypię piaskiem
amelia_b 22:38, 01 wrz 2015

Olu a The Fairy to okrywowa?
sylwia_slomc... 23:05, 01 wrz 2015

Też jestem na etapie wrzosowiska
amelia_b 23:09, 01 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Też jestem na etapie wrzosowiska

hi hi ja też ale na razie doniczkowego
inag 23:35, 01 wrz 2015

babka napisał(a)

Ilonka upiekłam dziś bezy Chyba się udały, nie sprawdzałam bo krem chyba jutro zrobię. Mój piekarnik chyba przekłamuje temperaturę bo wyszły beżowe a nie białe. Nastepnym razem chyba będę musiała ustawić niższą.
Strogonow zaplanowany na niedzielę

Krem robi się w 5 minut w 1 misce - To najlepiej lubię w tym przepisie! (tylko nie mieszaj różnych śmietan, bo się zważy wszystko. Ja zawsze kupuję tą z biedronki. świetnie się ubija i jest najtańsza)
Taki kolor bezy jest normalny. Zawsze taki wychodzi. Podobno zrobić białą bezę jest bardzo trudno i wymaga to suszenia jej nawet 6 - 8 godzin(!!!) - tak słyszałam. Mimo, ze nie jest biała będzie pyszna - zobaczysz
Na strogonowa też Cię wzięło???
babka 00:10, 02 wrz 2015

Przed godziną przeszła potworna burza! Nic jej nie zapowiafało o nagle w dwie minuty wiatr prawie zniszczył taras, próbowaliśmy ratować ale ledwo dało sie ustać. Drewniane meble tanczyly jak z plastiku.donice potluczone, podbitka zerwana.. Rano okaże się co jrszcze zostało zniszczone Nie przeżyłam nigdy czegos podobnego. Niebo cale w błyskawicach,bezustannyc, efekt taki jakby ktoś spawal a wszystko w przerażającej ciszy, ani jednego grzmotu. Tylko błyski, huraganowy wiatr i deszcz z gradobiciem. I nagle wszystko ucichło...
Teraz tylko wycie syren słyszę. Przerażająca noc
Jutro odpowiem na Wasze wpisy kochani, teraz spróbuję zasnąć
Dobrej nocy
mateuszmichn 00:19, 02 wrz 2015

Ło matko boska jakiś armagedon tam u ciebie.
amelia_b 00:22, 02 wrz 2015

Straszne jest to co piszesz,ja w parę lat temu przeżyłam coś podobnego od tamtej pory nienawidzę burz,ani wiatrów,współczuję Ci Babko
jazzy 00:28, 02 wrz 2015

U mnie też burza i wichura, ale w porównaniu z Twoją to lajtowo raczej. Tylko padać nie chce...
Trzym się. Oby strat było jak najmniej.
Kuba 07:27, 02 wrz 2015

Mam nadzieję że bilans strat niewielki...