Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W zielonej aptece

W zielonej aptece

Mala_Mi 16:06, 23 lis 2015

A ja dziś u siebie podziwiałam hortensje... bez nich ogród byłby niepełny I nie ważne jaki styl prezentuje
Popatrzyłam na bluszczyk chodzą po ogrodzie i od razu o Tobie pomyślałam.. wiec przyszłam ślad zostawić. Taki kurdybanek będzie mi sie z Tobą kojarzył
jola54 16:33, 23 lis 2015

Pozdrawiam serdecznie spacerując po Twoim ogrodzie. Mam nadzieję że i ja doczekam się tak okazałych roślin i zamknę zielenią widok na dwie ulice, a tym samym stworzę swoją małą enklawę
laurowisnia 10:37, 24 lis 2015

Dziękuję za hortensje, ja kupiłam tej jesieni White Rock i Libelle, ona ma ten środek taki fiolecik tak? Dam więc ją do kolorowych.
Z Anabell już dawno zrezygnowałam, ona powoli może ale z wiekiem zajmuje coraz więcej miejsca. Będzie rząd z ogrodowych. Szukałam z tej serii Everbloom ale nie trafiłam, jest jeszcze jedna podobna Forever and Ever.
Ostatnie zimy były łaskawe dla ogrodowych, dlatego do nich wracam.
Filomena 15:51, 25 lis 2015

Mireczko, Danko, Eliso
hortensje każdemu przypadają do gustu niezależnie od światopoglądu ogrodowego, cieszę się ,że podzielacie moje zdanie.

Filomena 16:01, 25 lis 2015

Mala_Mi napisał(a)
A ja dziś u siebie podziwiałam hortensje... bez nich ogród byłby niepełny I nie ważne jaki styl prezentuje
Popatrzyłam na bluszczyk chodzą po ogrodzie i od razu o Tobie pomyślałam.. wiec przyszłam ślad zostawić. Taki kurdybanek będzie mi sie z Tobą kojarzył

Aneczko,
miło mi, że mogę się kojarzyć http://uzdrowiciele.blogspot.com/2014/07/bluszczyk-kurdybanek-cudowne-lekarstwo.html

Jeśli ktoś wytrwa do końca z czytaniem powyższego opisu może się mile zaskoczyć, a zapewne też dwa razy się zastanowi, zanim go wyrzuci na kompostownik . To najlepszy zwiezły jego opis, jaki dotychczas znalazłam w sieci.
U mnie też takie rabatki ryzykowne tylko dla wtajemniczonych np. pietruszka z tojadem.

Domownicy uświadomieni o co chodzi
pozdrawiam
Filomena 16:05, 25 lis 2015

jola54 napisał(a)
Pozdrawiam serdecznie spacerując po Twoim ogrodzie. Mam nadzieję że i ja doczekam się tak okazałych roślin i zamknę zielenią widok na dwie ulice, a tym samym stworzę swoją małą enklawę

Jolu, ponownie muszę napisać, że bardzo się cieszę na Twoją wolność i swobodę . Byłam u Ciebie, pochwaliłam się co robię aktualnie.
Enklawę już masz, tylko dopieszczać, dopieszczać....
edit:
właśnie się zorientowałam, cóż za wstyd, każdemu jakieś zdjęcie a tu taka plama.

Jolu, a tu cały czas się zastanawiam czy bolą zęby czy nie : żółty z różem
Czy Twoje wyczucie plastyczne coś mi podpowie?
Filomena 16:23, 25 lis 2015

laurowisnia napisał(a)
Dziękuję za hortensje, ja kupiłam tej jesieni White Rock i Libelle, ona ma ten środek taki fiolecik tak? Dam więc ją do kolorowych.
Z Anabell już dawno zrezygnowałam, ona powoli może ale z wiekiem zajmuje coraz więcej miejsca. Będzie rząd z ogrodowych. Szukałam z tej serii Everbloom ale nie trafiłam, jest jeszcze jedna podobna Forever and Ever.
Ostatnie zimy były łaskawe dla ogrodowych, dlatego do nich wracam.

Libelle - u mnie jedna z wyższych ogrodówek, kwiaty płodne niebieszczeją w pełnym rozkwicie
White Rock - wygoglowałam sobie - z grupy Ewerbloom - świetny wybór, zapowiada się, że będzie obficie kwitła i dobrze zimowała. Nie wiedziałam, że jest już tyle odmian w tej grupie.
U mnie inne z tej grupy na poniższej rabacie, z lewej strony ( Blue Wonder i Blue Heaven), do poogladania
może widać, że kwitną też na tegorocznych młodych pędach no i nie są w pełni blue - za mało glinu im dałam.
17:36, 25 lis 2015
hortensyji nigdy dość ale te zdjecia troche zamglone ...czy to wina aparatu?
Filomena 17:46, 25 lis 2015

Tak, to APARAT KOMÓRKOWY
Próbuję zdjęć Nikonem D70, ale jak ja potrzebuję to zaraz i ktoś inny w rodzinie, a ja uległa jestem i to tak sie kończy
17:47, 25 lis 2015
Filomena napisał(a)
Tak, to APARAT KOMÓRKOWY
Próbuję zdjęć Nikonem D70, ale jak ja potrzebuję to zaraz i ktoś inny w rodzinie, a ja uległa jestem i to tak sie kończy

zrób listę kolejkową ...zwłaszcza, że na focenie ogrodu to z 15 min trzeba raptem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies