Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 08:26, 26 sie 2016

nawigatorka napisał(a)
Db że ze to już za Wami.sobą koju teraz zycze
Ja w rozmnażaniu roślin jestem słaba więc podziwiam
I fakt znów mialam kilka różowych pędów na białych rozchodnikach.miałam

Spokój teraz najbardziej się przyda, dziękuję!
Nie mam pojęcia od czego ten sukces w rozmnażaniu roślin zależy, ale na pewno nie od poziomu zaangażowania

Zaś masz różowe ? A to pech i złośliwość losu, hi hi, jakby tego było mało to jeszcze Sebkowe orliki tez różowe
lindsay80 08:32, 26 sie 2016

Filemon24 napisał(a)
Pięknie jak zwykle białego rozchodnika już mam zamówionego i będę miała na następną wiosnę - piękny jest w ogóle u ciebie wszystko niesamowicie szybko rosną.
Hortki super ci się ukorzeniły!

Te białe rozchodniki są naprawdę warte uwagi, już nie myślę nawet o kolorze kwiatów, ale przede wszystkim o tym jak się krzaczki zachowują, bo kępy są zwarte, pędy nie rozchodzą się na boki jak u niektórych odmian i nie robi się w środku krzaka takie puste gniazdo.
Mi się wydaje, że rośliny rosną u mnie w podobnym tępie jak w innych ogrodach.
Nie spodziewałam się nawet, że te hortki będą mieć taaaakie korzenie!
lindsay80 08:36, 26 sie 2016

anbu napisał(a)
Białe rozchodniki śliczne, ogród sobie świetnie radzi

Jeśli masz zaplanowane u siebie rozchodniki, to Stardust zdecydowanie warto mieć!
Rośliny ciągną z ziemi to całe dobro co im sypnelam, Ty jeszcze lepiej podłoże szykujesz, będzie się działo w Twoim ogrodzie!
kasja83 08:39, 26 sie 2016

Ogród piękny-fajnie, że wrzuciłaś fotki!Roschodnik biały też bardzo mi się podoba-chyba trzeba będzie go uwzględnić w planach nasadzeniowychA no i jeszcze hortki-pięknie Ci się ukorzeniły. Chyba też będę musiała pomyśleć o jakimś miejscu w zapomnieniu na próby rozsadowe
lindsay80 08:53, 26 sie 2016

kasja83 napisał(a)
Ogród piękny-fajnie, że wrzuciłaś fotki!Roschodnik biały też bardzo mi się podoba-chyba trzeba będzie go uwzględnić w planach nasadzeniowychA no i jeszcze hortki-pięknie Ci się ukorzeniły. Chyba też będę musiała pomyśleć o jakimś miejscu w zapomnieniu na próby rozsadowe

Ten rozchodnik juz się dużym powodzeniem na forum cieszy i jak najbardziej na to zasluzyl!
Sporo można zaoszczędzić robiąc samemu sadzonki, jeśli tylko ma się dużo cierpliwości to warto spróbować!
A w przypadku hortek i rozchodników szansa na powodzenie jest bardzo duża.
anna_t 12:52, 26 sie 2016

hej Edyta fajnie że wszystko się pomyślnie skończyło
ja tez ukorzeniałam hortki i z doświadczenia tez polecam od razu do ziemi włozyc, sposob z wodą u mnie nie wypalił. na wiosne chciałabym Diamantino sobie rozmnożyć. Tylko ja z przesadzeniem tych patyków poczekam do wiosny bo Bozga pisała ze lepeij poczekac czy zimę przezyją. Ty nam sprawdzisz co się dzieje przesadzając teraz
p.s.śliczne fotki ogrodu
zieloniutka 12:58, 26 sie 2016

lindsay80 napisał(a)

Tak, już jesteśmy w domu

Ukorzeniły się i limki i Polar Bear, jak będziesz potrzebować, to daj znać, ja wszystkich sadzonek nie wykorzystam, a szkoda by było wyrzucać.

A z miłą chęcią przygarnęłabym coś jeżeli Ci zostanie.

Mnie ukorzeniła się annabel. Na jednej sadzonce z trzech był piękny kwiat i go trzymałam. W końcu chyba się złamał. Ta sadzonka z kwiatem jest najsłabsza z tych trzech. Chyba nie ma co trzymać kwiatów na tych patyczkach co się ukorzeniają, żeby szły w korzenie i liście a nie kwiat.

MirellaB 14:28, 26 sie 2016

Posadziłam szpaler białych rozchodników, ale specjalnie mnie nie zachwycają

Właśnie się zastanawiałam dlaczego jedna odmiana rozchodników rozchodzi się na boki i gniazdo się w środku robi?

Czy rozchodniki to trwałe rośliny? Mam ochotę wymienić je na inną odmianę.
lindsay80 14:30, 26 sie 2016

anna_t napisał(a)
hej Edyta fajnie że wszystko się pomyślnie skończyło
ja tez ukorzeniałam hortki i z doświadczenia tez polecam od razu do ziemi włozyc, sposob z wodą u mnie nie wypalił. na wiosne chciałabym Diamantino sobie rozmnożyć. Tylko ja z przesadzeniem tych patyków poczekam do wiosny bo Bozga pisała ze lepeij poczekac czy zimę przezyją. Ty nam sprawdzisz co się dzieje przesadzając teraz
p.s.śliczne fotki ogrodu

Dziękuję za życzliwość

Jakby mi miały padnąć te hortki, to mam na podmianę, tamte potrzymam do wiosny bez żadnego ruszania.
Choć jak tak dziś patrzę to na 7 posadzonych wczoraj sadzonek tylko jedna lekko oklapła, pozostałe nie odnotowały zmiany miejsca.
Jak obsadzę całą rabatę to popryskam Asahi, żeby się lepiej rośliny ukorzeniały.
lindsay80 14:33, 26 sie 2016

zieloniutka napisał(a)

A z miłą chęcią przygarnęłabym coś jeżeli Ci zostanie.

Mnie ukorzeniła się annabel. Na jednej sadzonce z trzech był piękny kwiat i go trzymałam. W końcu chyba się złamał. Ta sadzonka z kwiatem jest najsłabsza z tych trzech. Chyba nie ma co trzymać kwiatów na tych patyczkach co się ukorzeniają, żeby szły w korzenie i liście a nie kwiat.

Zuza - masz już zaklepane.
Prawie wszystkie patyki się ukorzeniły wiec jest się czym dzielić, jeszcze Madzia Pluszakowa się zgłosiła

Z tymi kwiatami to nawet logiczne się wydaje.