Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Filemon24 13:31, 02 wrz 2016

anna_t napisał(a)
fajne są takie nieoczywiste zestawienia ja ostatnio uwielbiam siebie w zgniło zielonej bluzce i granatowych portkach co kiedyś było nie dopuszczalne a do granatu tylko błękit

uwielbiam zgniło zielony kolor w ubiorzse granatowy też !
lindsay80 13:36, 02 wrz 2016

Filemon24 napisał(a)

super pomysł ale ogólnie jak pozostawisz na tej rabacie i dasz do tego rozchodnika brązowe trawy i to tak żeby rosły obok siebie to moim zdaniem zleje się to za bardzo, ja pomyślałam o kremie nawet takiej wchodzącą w zółć i nawet mam rośline do zaproponowania złocień banana cream ( on nie jest taki żółty jak na fotkach z netu, mam tą odmianę i w rzeczywistości na prawdę jest piękny )

jeśli dam tu rozchodnika, to już bez brązowych traw.
Złocienia nie znam, jeśli byłby kremowy to można pomyśleć. A jakby zamiast tego jeżówki Green Jewel?

lindsay80 13:38, 02 wrz 2016

Filemon24 napisał(a)
co do brązowej trawy buchananii to miałam w zeszłym sezonie, mi się podobała aczkolwiek jest dyskusyjnej urody bo w śród rodziny byłam jedyna która zachwycała się jej urodą a mój narzeczony wręcz nie mógł patrzeć jak ją kupuje hahah
niestety zima zweryfikowała mą miłość do tej trawy... po prostu nie dała rady i ogólnie raczej z jej zimowaniem ciężka sprawa

Ja ją lubię najbardziej z wszystkich brązowych traw, u mnie super przezimowała, jest gigantyczna, kwitnie, to pewnie gdzieś się porozsiewa.
Bronze Form się gorzej u mnie spisała, bo 3 mi wypadły, a te co zostały podzieliłam wiosną i rosną.
Kiedyś też nie pałałam do brazowych traw sympatią.
lindsay80 13:41, 02 wrz 2016

Filemon24 napisał(a)

granatowy ja też, zgniłozielonego chyba nic nie mam
lindsay80 13:43, 02 wrz 2016

Ni stąd ni zowąd okazuje się, że prawdopodobnie będę jutro na wystawie ZtŻ.
Muszę zerknąć do tego wątku, co tam pouzgadnialiście.
Filemon24 13:47, 02 wrz 2016

lindsay80 napisał(a)

jeśli dam tu rozchodnika, to już bez brązowych traw.
Złocienia nie znam, jeśli byłby kremowy to można pomyśleć. A jakby zamiast tego jeżówki Green Jewel?

złocień super, warto je mieć nie wiem czy będzie do tego rozchodnika pasowała jeżówka green jewel :/ ja osobiście średnio to widzę..... warto by się było zainteresować moim zdaniem jeżówką white dauble delight - świetna sprawdzona odmiana która pięknie przyrasta i rośnie zdecydowanie lepiej niż green jewel a jak chcesz jednak coś bardziej w limonkowym kolorze to jeżówka honeydew będzie bardziej pasowała
popatrzyłam jeszcze sobie na tego rozchodnika i myślę,że fiolet też by do niego pasował
anna_t 13:47, 02 wrz 2016

Filemon24 napisał(a)

no mowię co jest moc i jeszcze zloto w dodatkach np guziki przy bluzce
Filemon24 13:48, 02 wrz 2016

lindsay80 napisał(a)
Ni stąd ni zowąd okazuje się, że prawdopodobnie będę jutro na wystawie ZtŻ.
Muszę zerknąć do tego wątku, co tam pouzgadnialiście.

SUPER! ja jutro nie mogę jechać bo mam pracę ale kurde tak bym chciała w niedziele jechać...... ale czy ja mojego narzeczonego zdołam namówić na wypad? nie wiem
Filemon24 13:50, 02 wrz 2016

anna_t napisał(a)

no mowię co jest moc i jeszcze zloto w dodatkach np guziki przy bluzce

Ania ja właśnie sobie tak przerabiam koszule kupioną w ciucholandzie za parę złotych już mam wymienione guziki na złote i kupiłam też piękne broszki w ciucholandzie które też do niej doszyje oczywiście koszula zgniła zieleń
Filemon24 13:51, 02 wrz 2016

lindsay80 napisał(a)

granatowy ja też, zgniłozielonego chyba nic nie mam

ja sie zwłaszcza w marynarkach lubuje w tym kolorze ale generalnie najbardziej lubię białe bluzki, koszule, marynarki