Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

nawigatorka 21:54, 03 mar 2017

Takie babki lubię
07:12, 04 mar 2017
na pierwszy rzut : marchew , pietruszka , nowalijki - sałata rzodkiewka, szpinak jarmuż.

wczoraj wcisnęłam do ziemi bobik

magdaw 11:35, 04 mar 2017

Dziewczyny co do kupowania oszlufiwanych desek to już to wy próbowaliśmy przy okazji domku na drzewie no i mąż szlifować to jeszcze raz a taniej wychodzi szlifierka niż płacić za szlifowanie i to do poprawki
kasja83 13:07, 04 mar 2017

lindsay80 napisał(a)

Są znacznie gorsze w obsłudze trawy niż seslerie, mi się nawet spodobało to skubanie, taki odstresowywacz

Aż się boję
Piękna pogoda dziś to ciachłam wszystkie.
lindsay80 22:15, 04 mar 2017

dominika_ napisał(a)
To czekam na sprawozdanie jak sprawdzi się tikkurila, remmersa zanam i sobie chwalę.
Co do sprzętów typu szlifierki itp. to ja chętnie takie rzeczy kupuję niż mój partner, należę do typu "przydasie"

Jedyne co na razie mogę powiedzieć, to że kryje dobrze, maluję co prawda dwa razy, ale ta druga warstwa to właściwie tylko wyrównanie jakichś prześwitów.

Tyle osób tutaj poleca tą farbę, że na pewno jest ok.

A obsługiwać te sprzęty też umiesz ?
lindsay80 22:17, 04 mar 2017

nawigatorka napisał(a)
Gdy jeszcze miałam skrzynie memorabiliów się w nich 80 taczek ziemi. Wszystko było spod naszego domu i wszystko przesiane przez sito. Dwa miesiące zeszły jak nic. I wyjechała przyczepa szkła.

No to u nas tak źle już nie ma, wybieranie kamieni i szkieł przerabialiśmy jakieś 3 lata temu, teraz na szczęście już nic takiego nie wyłazi z ziemi przy kopaniu.
lindsay80 22:19, 04 mar 2017

nawigatorka napisał(a)
Hihi nawet znalazlam fotkę w trakcie tej pracy
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu

Fajnie sobie tak powspominać, tyle się u Was zmieniło, od tamtego czasu, że aż trudno uwierzyć jak to wyglądało na początku.
lindsay80 22:24, 04 mar 2017

jolanka napisał(a)
Edytko, w jakich odleglościach od siebie sadziłaś brzozy? Glowa mi pęka od myslenia

I drugie pytanie. Czy deski na skrzynie szlifujesz sama? Kupiłam właśnie, kazałam wygładzić tylko z jednej strony bo wygłupiali się z ceną a widzę, że Ty sama to robisz Jakiej są grubości?

Różnych, najmniej 2 m, najwięcej 3.5 m.
Ale gdybym robiła jeszcze raz to odległości byłyby większe, zagajnik byłby większy, także działaj z rozmachem!

Kupiliśmy nieszlifowane, bo sprzęt mamy w domu i eM zdecydował, że sami sobie to zrobimy.
Nigdy nie miałam wcześniej szlifierki w rękach, a w jeden dzień wyszlifowałam deski na dwie skrzynie i jeszcze potem je dwukrotnie pomalowałam, także leci to szybko.
Deski mają grubość 3 cm.
lindsay80 22:41, 04 mar 2017

ren133 napisał(a)

Brawo Edytka No no ... jestem pod wrażeniem Ale będzie wypasiony warzywnik!!!

Troszkę trzeba się jeszcze pomęczyć, ale powinno wyjść ok, mam przecież dobre wzory z tego forum

Nabazgrałam na mapce, gdzie będzie miejsce skrzyń.

lindsay80 22:43, 04 mar 2017

nawigatorka napisał(a)
Takie babki lubię

Ale powiem Ci, że wczoraj wieczorem to byłam styrana na maxa, dziś nie mniej roboty wykonane, więc dobrze że jutro niedziela, trochę odpoczynku się przyda.