Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

malkul 17:11, 20 cze 2017

i u nas będą juz w sobotę pieczone pianki marshmallow co prawda po raz pierwszy, od ciebie od nich usłysząłam już kiedyś a że będzie "dziecięca okazja" to wypróbuję
leon60 20:57, 20 cze 2017

malkul napisał(a)
i u nas będą juz w sobotę pieczone pianki marshmallow co prawda po raz pierwszy, od ciebie od nich usłysząłam już kiedyś a że będzie "dziecięca okazja" to wypróbuję

jadłam raz, okrutne słodziarstwo... tyle że robione z przywiezionych z usa, może te nasze są mniej słodkie
Makusia 08:34, 21 cze 2017

malkul napisał(a)

O kurteczka! A one się "nie topią"?
09:51, 21 cze 2017
ponawiam pytanie czy w tym kraju nie mozna miec normalnych sasiadow ?

pokazaywalam ci z jednej strony wysypisko ...z drugiej było chwastowisko ...a aktualnie moje tuje w zagrozeniu az wstawiłam foty bo mnie normalnie od kilku dni trzepie z nerów
malkul 11:39, 21 cze 2017

Dobry Sąsiad rzecz wzgledna i zmienna. Zalezy od powiewów.
babka 11:55, 21 cze 2017

Stojak ekstra, coś na wzór Malkulko, fajnie. Też mieliśmy taki plan ale u nas cantralnie więc nie chciałam nic na stałe. Taki w odwrócone V też byłoby ciekawe, nie wiem czy nawet nie ciekawsze!
A co z tą Giardiną nie tak???
Ja mam w sumie 1 sezon bo ub. rocznego nie liczę i jestem nią zachwycona. Sporo urosła, zagęściła, liście zdrowe błyszczące a kwiaty przepiękne i długo się utrzymują.
lindsay80 13:15, 22 cze 2017

Pluszakowa napisał(a)
Tak był korzonek superstrat, a taka co mi się już wcześniej wydawała podejrzana dostała też korzonek d do zdrewniałych i niestety nie pomogło. Jedyne co mnie pociesza to te wykopane zdechlaki to miały małe bryły korzeniowe i nie podobały mi się jak już przyjechały i były sadzone. Generalnie dostawca mnie rozczarował, bo inaczej uzgadnialiśmy. Pewnie jesienią będę miała zgryz czy braki dokupić u niego czy szukać nowego źródła. Ale nie będę się martwić na zapas.

Nam na 70 kupionych wyleciało 7 szt - ale to standard, że około 10% kopanych roślin może nie przetrwać.
A ze sprzedawcami to tak jest - do wypłaty kasy są super, a później na ogół już ich klient nie obchodzi, życie niestety....
lindsay80 13:16, 22 cze 2017

eee_taam napisał(a)
"mają być pieczone pianki marshmallow "

az musiałam google zapytać o co chodzi

nie przejmuj się, ja też jak moje dziecko kiedyś wróciło od znajomych z ogniska i opowiadało, że takie właśnie pianki jadło
lindsay80 13:17, 22 cze 2017

kasja83 napisał(a)

Kurde nie wierzę, że to jest to samo miejsce!!!!Jest dla mnie nadzieja

O tak!
Mnie najbardziej lawenda zaskoczyła z tego zestawu roślin, szkoda, że ta zima dała jej w kość i marnie wygląda, na szczęście z 50 szt, wypadło tylko 4.
lindsay80 13:18, 22 cze 2017

Makusia napisał(a)
Pięknie u Cię! Cudnie wręcz!
A stojak nad palenisko, o którym myślisz przede wszystkim bardzo praktyczny. Mój brat ma takowy, z ta różnicą, że u niego jest na stałe zintegrowany z paleniskiem (plus, że możliwe przemieszczanie, minusy pewnie też są).

A byłaby szansa na fotkę, choćby na prive?