Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 14:01, 22 cze 2017

Makusia napisał(a)

O kurteczka! A one się "nie topią"?

to zależy jak długo się je trzyma nad ogniem - jak za długo to się zrobią węgielki
lindsay80 14:02, 22 cze 2017

eee_taam napisał(a)
ponawiam pytanie czy w tym kraju nie mozna miec normalnych sasiadow ?

pokazaywalam ci z jednej strony wysypisko ...z drugiej było chwastowisko ...a aktualnie moje tuje w zagrozeniu az wstawiłam foty bo mnie normalnie od kilku dni trzepie z nerów

Odpowiedź na pytanie - nie wydaje mi się

Widziałam właśnie u Ciebie - szczyt głupoty!
lindsay80 14:03, 22 cze 2017

malkul napisał(a)
Dobry Sąsiad rzecz wzgledna i zmienna. Zalezy od powiewów.

coś w tym jest
lindsay80 14:05, 22 cze 2017

babka napisał(a)
Stojak ekstra, coś na wzór Malkulko, fajnie. Też mieliśmy taki plan ale u nas cantralnie więc nie chciałam nic na stałe. Taki w odwrócone V też byłoby ciekawe, nie wiem czy nawet nie ciekawsze!
A co z tą Giardiną nie tak???
Ja mam w sumie 1 sezon bo ub. rocznego nie liczę i jestem nią zachwycona. Sporo urosła, zagęściła, liście zdrowe błyszczące a kwiaty przepiękne i długo się utrzymują.

Odwrócone V hmmm - do przemyślenia.

Giardinę u mnie deszcze zmasakrowały, brzydkie miała kwiaty, już od fazy pąka.
A co do liści i zapachu to rzeczywiście same plusy.
kasja83 14:08, 22 cze 2017

lindsay80 napisał(a)

Gosia, wg mnie grubo przereklamowana sprawa, ani to smaczne ani zdrowe, ale dałam się urobić, żeby dzieci miały frajdę, nie planuję powtarzać, no może okazjonalnie.

A tuczące to jest?
lindsay80 14:19, 22 cze 2017

Parę dni temu zadzwonił do mnie fotograf prosząc o możliwość wykonania zdjęć ogrodzenia, żeby umieścić je na stronie internetowej producenta przęseł XCEL - odmawiałam mu już od ubiegłego roku 2 razy, więc tym razem męczył mnie tak niemiłosiernie, aż uległam

Czemu nie chciałam? - Jak się ma drzewa przy ogrodzeniu, to ma się wiecznie posrany przez ptaki płot, więc wieczorem trzeba było czyścić 45 m z obu stron, trochę robota głupiego, ale chyba bym się wściekła oglądając te ptasie kupy potem na zdjęciach

W każdym razie spłynęło dziś na mnie tyle pochwał za ogród, że chodzę dumna jak paw, zresztą to już od wczoraj, bo przy okazji wczorajszego ogniska klasy mojej córki też usłyszałam wiele miłych słów

Pan obiecał wysłać mi kilka zdjęć widzianych jego okiem, będę czekać z niecierpliwością

lindsay80 14:19, 22 cze 2017

kasja83 napisał(a)

A tuczące to jest?

Kasia
Magda70 15:05, 22 cze 2017

lindsay80 napisał(a)

Jola, no nie wiem co powiedzieć, może na tym "kurzym podkładzie" tak rośliny szaleją - Ty wiesz o co chodzi )))

Kurcze, szybko działacie - super, przetrzesz mi szlaki

A palenisko jeszcze nie wypróbowane, pogoda nie sprzyjała, ale w środę będzie dzieciowa impreza z pieczeniem kiełbasek

Jeszcze ogniem nieskalane tak się prezentuje

Piękne, aż zal palić
Magda70 15:08, 22 cze 2017

lindsay80 napisał(a)
Parę dni temu zadzwonił do mnie fotograf prosząc o możliwość wykonania zdjęć ogrodzenia, żeby umieścić je na stronie internetowej producenta przęseł XCEL - odmawiałam mu już od ubiegłego roku 2 razy, więc tym razem męczył mnie tak niemiłosiernie, aż uległam

Czemu nie chciałam? - Jak się ma drzewa przy ogrodzeniu, to ma się wiecznie posrany przez ptaki płot, więc wieczorem trzeba było czyścić 45 m z obu stron, trochę robota głupiego, ale chyba bym się wściekła oglądając te ptasie kupy potem na zdjęciach

W każdym razie spłynęło dziś na mnie tyle pochwał za ogród, że chodzę dumna jak paw, zresztą to już od wczoraj, bo przy okazji wczorajszego ogniska klasy mojej córki też usłyszałam wiele miłych słów

Pan obiecał wysłać mi kilka zdjęć widzianych jego okiem, będę czekać z niecierpliwością

to my też na te fotki czekamy
frezja 20:23, 22 cze 2017

lindsay80 napisał(a)

Przejrzałam mnóstwo ofert sprzedaży i 99% to trójnogi z wywijanymi upiększeniami - dlatego skończy się tak, że będziemy robić na zamówienie, wg własnego pomysłu.

Lawenda już zaczyna pachnieć, uwielbiam ten zapach

Mam trójnóg bez udziwnień Tylko, czy znajdę sprzedawcę, bo trochę czasu minęło od zakupu.