Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Iwk4 00:55, 05 lip 2017

Edytko, twoja-moja szałwia ładnie rośnie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=761#post_5
kasja83 07:58, 05 lip 2017

lindsay80 napisał(a)

Świetne zbliżenia...czy u Ciebie padał deszcz?
lindsay80 08:59, 05 lip 2017

nawigatorka napisał(a)
Ja przed wyjazdem scielam klosownice i seslerie. Ciekawe jak się maja. Jeszcze troszkę...

To czekam na fotki z ogrodu, bo też poza kłosownicą ściełam Hefleriana, która mnie denerwowała i idąc za ciosem Sadlerianę (jeszcze nie wszystkie) która tak porosła, że całkiem przykryła berberysy Bagatelle, już widzę, że czeka mnie tam przesadzanie.

Dzięki za wczoraj
lindsay80 09:27, 05 lip 2017

Danusia59 napisał(a)
lilie w kroplach deszczu wygladaja pieknie na tych nie widac zadnych robali jezowki sa super nie mowiac o rozach ktore powalaja iloscia kwiatow szklarnia tez dala czadu

Dziękuję za miłe słowa.
Robale na liliach padły po herbatce tymiankowej, ale i tak skropiłam jeszcze glebę i rośliny Decisem, nie chcę, żeby przetrwały na przyszły rok.
lindsay80 09:31, 05 lip 2017

Kasya napisał(a)

kupilam 2 takie na wiosne
Pocahontas

Własnie obejrzałam w necie tą odmianę, może mój to to samo nawet - ciekawe czy penstemony się wysiewają?
lindsay80 09:37, 05 lip 2017

leon60 napisał(a)
jakie Ty masz dorodne warzywa

Ola, ale moje w szklarni, a Ty już w gruncie masz takie same
A tak serio, biorąc pod uwagę, że i skrzynie i szklarnie miałam dopiero w drugiej połowie maja to naprawdę nie mam powodów do narzekań.
lindsay80 09:38, 05 lip 2017

ogrodomaniaczka napisał(a)

Pashmina

piękna jest ta róża muszę ja mieć ,podziwiałam ja u Marzenki teraz u Ciebie, jak na pierwszy rok to piękny okaz

Polecam, moja ulubienica, nawet nie spodziewałam się, że w kilka miesięcy od posadzenia urośnie do takich rozmiarów i zostanie tak obsypana kwiatami.
lindsay80 09:41, 05 lip 2017

admete napisał(a)

Naprawdę wykopałaś wszystkie?

podziwiam za pracę którą trzeba było w to włożyć

ale dzięki temu myślę że będziesz miała powtórkę kwitnienia

Starałam się, ale przeliczyłam i coś tam w ziemi jeszcze zostało, w każdym razie znaczna większość tego co wsadziłam w ubiegłym roku się suszy właśnie w skrzynkach.

Zrobiłam to dlatego, że poszerzyłam tą rabatę wiosną i na jesieni będę mogła swobodniej sadzić tam cebule.
A z kwitnieniem, mam nadzieję, że będziesz miała rację.
lindsay80 09:43, 05 lip 2017

Makusia napisał(a)
Jeśli kłosownica to ta, która ma takie kotki- kłosy, to dlaczego trzeba ją ścinac? Dostałam klika od AniCh i śliczne są te kłoso-kotki. Myślałam, że to ich ozdoba ...?
A zdjęcia piękne jak zawsze

Marta, Ty chyba o rozplenicy myślałaś, kłosownica to ta leśna trawka, rozsiewa się niemiłosiernie jak się jej nie zetnie, a poza tym już zaczynała się trochę brzydka robić, mam nadzieję, że odrośnie szybko i zachwyci młodością i zielenią.
lindsay80 10:19, 05 lip 2017

Elinka napisał(a)
Czy wlascicielka watku zerknie na priv prosze uprzejmie.

Dziekuje

Elinko, nie mam żadnej wiadomości od Ciebie na prive - spróbuj jeszcze raz, bo chyba coś nie poszło.