Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 10:22, 05 lip 2017

admete napisał(a)

Też się zachwycam tą różą
pieknie kwitnie u Ciebie!!!!!

mnie się nie udało jeszcze upolować

No ja to bym mogła się rozpływać nad Pashminą, szukaj intensywnie i kupuj, warto!

Poza wszystkimi zaletami o jakich już pisałam, to dodam jeszcze, że ona bardzo długo rozkwita a potem kwitnie i kwitnie, w sumie to jeszcze nie wiem jak wygląda przekwitnięty kwiat, bo proces kwitnienia w takiej samej fazie trwa już jakieś dwa tygodnie.
lindsay80 10:32, 05 lip 2017

jolanka napisał(a)
Voyage piękna, u mnie dopiero zaczyna

Moje mają już dwa lata, zrobiły się w z nich ładne, okazałe krzaki, kwitną obficie, kolor im nie blaknie mimo, że rosną na totalnej patelni i pachną na pół ogrodu, miałam etapy, że nie do końca byłam z tej odmiany zadowolona, bo pierwsze kwiaty miały jakieś takie niewydarzone, ale teraz się bronią

A tu z lawendą Viva - moja wcale nie ma jasnych kwiatów, a pachnie teraz obłędnie

lindsay80 10:35, 05 lip 2017

Zana napisał(a)
Jestem na bieżąco Pashmina mnie powaliła, cuuudowna. Mam jeden krzaczek, już nie mogę się doczekać. Voyage też przepiękna.

Obie róże i ja lubię, zresztą tak naprawdę lubię wszystkie, które wybrałam do swojego ogrodu, w przypadku każdej odmiany proces decyzyjny był długi, więc wybory były świadome.

Jeszcze czekam tylko na kwiaty Princess Anne kupowane wiosną z gołym korzeniem razem z Pashminami, w końcu coś się u nich rusza, niedługo zakwitną
lindsay80 10:39, 05 lip 2017

Marta napisał(a)

Moje jeżówy też w pełnym słońcu, ani chwili cienia nie mają. Fajnie Ci warzywa i owoce porosły, własne zawsze najsmaczniejsze

Zawsze powtarzam, że jakoś jeszcze Twojego ogrodu nie rozgryzłam, widziałam o złej porze roku i tak do końca się w nim nie umiem połapać

To jest super, że zamiast na zakupy to do warzywnika własnego idzie się z koszykiem
lindsay80 10:43, 05 lip 2017

Iwk4 napisał(a)
Edytko, twoja-moja szałwia ładnie rośnie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=761#post_5

Iwonko, ratujesz honor mojej szałwii, miejmy nadzieję, że u dziewczyn jeszcze się zrobi ładna.
U mnie nawet w miejscu, z którego już ją rok temu wywaliłam znowu pojawiły się siewki i nawet zakwitły, wg mnie ona jest niezniszczalna
lindsay80 10:50, 05 lip 2017

kasja83 napisał(a)

Świetne zbliżenia...czy u Ciebie padał deszcz?

W sobotę mżyło trochę, ale niewiele to pomogło, susza straszna u nas jest, codziennie załączam podlewanie, dobrze, że woda z własnej studni bo inaczej to rachunek byłby powalający.

Moja ulubiona lilia, tym razem bez kropelek

lindsay80 10:58, 05 lip 2017

Zakwitła w końcu gipsówka i.... śmierdzi, ale wygląda uroczo

babka 11:00, 05 lip 2017

Lilie piękne masz, ja dalej nie mam pomysłu gdzie je dać. Może Ty mnie naprowadzisz skoro wiesz gdzie z czym i jak bo sama nic nie wymyślę.

Deszczu chcesz? rozdaje za darmo !! Leje u mnie znów jak z cebra Już mam go serdecznie dość
lindsay80 11:10, 05 lip 2017

babka napisał(a)
Lilie piękne masz, ja dalej nie mam pomysłu gdzie je dać. Może Ty mnie naprowadzisz skoro wiesz gdzie z czym i jak bo sama nic nie wymyślę.

Deszczu chcesz? rozdaje za darmo !! Leje u mnie znów jak z cebra Już mam go serdecznie dość

Nierówno dzieli tym deszczem, jakby przez pół Polska podzielona - południe woła o deszcz, a Wy macie go dość.

Wiosną nowe lilie sadziłam między hortkami, a te kilkuletnie co pokazuję teraz na fotkach, a rosną obecnie przy płocie, pójdą na tyły rabat między miskanty.

Makusia 11:41, 05 lip 2017

lindsay80 napisał(a)
Zakwitła w końcu gipsówka i.... śmierdzi, ale wygląda uroczo

Gipsówka na tym zdjęciu wygląda jak krople deszczu- przepięknie Choć nie wiedziałam, że śmierdzi