Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 21:07, 30 wrz 2017

Mirka napisał(a)
To co mnie straszysz

ja to ryzykantka jestem jak się na coś zafiksuje to nie słucham rozsądnych głosów z boku tylko robię swoje - 10 razy się uda a 1 raz może być zonk - Ale jak to mowia "kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana"
lindsay80 21:07, 30 wrz 2017

z tytułu dubelka - jesienny bukiecik z warzywnika

Magleska 21:46, 30 wrz 2017

Piękny kolor tego rozchodnika .....papryczki smakowicie wyglądają ,na przyszły sezon też się na nie skuszę .....
Wertykulacje też dziś zrobiłam .... skąd tyle filcu się w nim robi ....
A i piękne dekoracje jesienne. Bukiet pierwsza klasa dynie fajowe
lindsay80 22:02, 30 wrz 2017

Magleska napisał(a)
Piękny kolor tego rozchodnika .....papryczki smakowicie wyglądają ,na przyszły sezon też się na nie skuszę .....
Wertykulacje też dziś zrobiłam .... skąd tyle filcu się w nim robi ....
A i piękne dekoracje jesienne. Bukiet pierwsza klasa dynie fajowe

Witaj Magda u mnie

My zdążyliśmy dziś tylko wzdłuż trawnik zwertykulowac, a jeszcze w poprzek by się przydało i pewnie drugie tyle tego filcu wyjdzie.

Rozchodnik to Mr Goodbud - wart grzechu, cały ogród przelecisz wzrokiem i wrócisz do niego bo jego urok przyciąga.
Magleska 22:35, 30 wrz 2017

lindsay80 napisał(a)

Witaj Magda u mnie

My zdążyliśmy dziś tylko wzdłuż trawnik zwertykulowac, a jeszcze w poprzek by się przydało i pewnie drugie tyle tego filcu wyjdzie.

Rozchodnik to Mr Goodbud - wart grzechu, cały ogród przelecisz wzrokiem i wrócisz do niego bo jego urok przyciąga.

Nazwę rozchodnika zapisuję ......werykulację zrobiłam pasami w jedną stronę tylko .....czyli jeszcze trzeba w poprzek ? ....
Pisałam już że masz pięknie i przedpłocie odgapię troszkę jeśli pozwolisz?
Ps witałam się parę stron wcześniej dlatego dziś już się wpisałam bez powitunku mam nadzieję ,że się nie pogniewałaś
Iwk4 22:40, 30 wrz 2017

Ja z wertykulacją czekam do wiosny. Po ostatniej jesiennej długo się zbierał. Ale u mnie piaski
lindsay80 22:59, 30 wrz 2017

Magleska napisał(a)

Nazwę rozchodnika zapisuję ......werykulację zrobiłam pasami w jedną stronę tylko .....czyli jeszcze trzeba w poprzek ? ....
Pisałam już że masz pięknie i przedpłocie odgapię troszkę jeśli pozwolisz?
Ps witałam się parę stron wcześniej dlatego dziś już się wpisałam bez powitunku mam nadzieję ,że się nie pogniewałaś

No co Ty, to ja zakręcona jestem

Ja nie mam nic przeciwko jeśli się przedplociem zainspirujesz

O wertykulacji tu poczytaj - wszystko jest super objaśnione

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/291-latwe-ogrodnictwo-jak-zrobic-wertykulacje-trawnika
lindsay80 23:05, 30 wrz 2017

Iwk4 napisał(a)
Ja z wertykulacją czekam do wiosny. Po ostatniej jesiennej długo się zbierał. Ale u mnie piaski

Ja po tym jednym przejeździe wertykulatorem widzę, że jeszcze sporo zostało do wyciągnięcia - Ale mój trawnik już ma 3 lata I zdecydowanie wymaga intensywnych zabiegów.
Wiosną będzie powtorka.

Makao_J 23:33, 30 wrz 2017

Ja swój trawnik lekko pociągnę to wychodzą kępki z korzeniami. Po takiej wertykulacji pewnie połowę bym wyrwała. Ale u Ciebie widzę że jest super ładny.
beata_m 23:49, 30 wrz 2017

piękne jesienne dekoracje!!! kurcze i trawnik już zwertykulowany ... ja wiecznie trzy kroki za Wami kobiety!