Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 14:19, 03 lip 2018

Makao_J napisał(a)
Czyli Ty pomidorki już masz. Ja jeszcze zielone.
Liatra tak ładnie Ci rośnie a mi nie chce się rozrosnąć. Co roku jeden kwiatek. Muszę poczytać o niej. Nawet nawóz nie pomógł.

Bo mam bardzo wczesną odmianę.

https://www.pomidorlandia.pl/pomidor-sugar-baby.html

Co do liatry to nie wiem, rośnie samopas, bez żadnego wspomagania.
lindsay80 14:21, 03 lip 2018

Makao_J napisał(a)
Czyli Ty pomidorki już masz. Ja jeszcze zielone.
Liatra tak ładnie Ci rośnie a mi nie chce się rozrosnąć. Co roku jeden kwiatek. Muszę poczytać o niej. Nawet nawóz nie pomógł.

dobrze, że to chociaż nadal Hakone ach te pomyłki.
lindsay80 14:22, 03 lip 2018

mrokasia napisał(a)
Śliczne te jeżówki i ile kwiatów!!! Ja część mam drugi rok, a część dopiero tegoroczna, liczę na to że z roku na rok będzie więcej kwiatów .
Ale masz już wypasione pomidorki . Czekam na swoje .

Tak będzie, ja też wszystkie swoje jeżówki kupowałam jako sadzonki z jednym badylkiem, a w 3 sezonie porosły z nich krzaczory.
lindsay80 14:24, 03 lip 2018

mirela napisał(a)

dzięki. u mnie wstawilam kilka fotek - pan mnie przekonał do Cristal - i ją zakupiłam. W biedrze też kupiłam liatry na przecenie , zobaczymy która roślina się obroni.
Na allegro kupiłam polecane tutaj na stronie głównej Landini - 20 sztuk. w sadze w pobliże grackow chyba....

Musisz mi napisać, które Ty szkółki odwiedzasz

A te cebulki obadałaś czy nie wysuszone, bo obawiam się, że to jeszcze z wiosennych dostaw są.
Widziałam wpisy o tej lilii, piękna jest, pewnie na jesieni sobie sprawię
lindsay80 14:26, 03 lip 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Pashminą mnie rozwaliłas
Ale piegus brudny

Te kropki to nawet mi się podobają, gdybym ścięła wcześniej to nie przeszła by w taki potworny look, ale lało i wolałam ją zostawić, żeby grzyba nie zapraszać do ogrodu.
lindsay80 14:28, 03 lip 2018

Iwk4 napisał(a)

Moje kłosownice regularnie pies z kotem ścinają. Ostatnio ich nakryłam na tym czynie.

Edytko, moje trzcinniki krótkowłose jeszcze nie kwitną. Overdam i FC już tak, a te nic, a nic. U ciebie kwitnie, czy też jeszcze nic?

Ja jeszcze mam kilka szt. kłosownicy, ale już zdecydowana jestem na ich eksmisję, tylko musze zgromadzić trawy, które je zastąpią.

U mnie krótkowłosy też nie kwitnie, ale czytałam, że zakwita nawet w sierpniu, to jeszcze ma czas.
leon60 14:29, 03 lip 2018

lindsay80 napisał(a)

I to nie z foliaka tylko rosnące na dworze? To w szczerym szoku jestem!

dokładnie z pod chmurki a na dniach będą duże żółte pałaszowane bo już się rumienią
lindsay80 14:30, 03 lip 2018

kasja83 napisał(a)

Miód ma moje oczy! White Double Delight szczególnie-śliczne są.

o tak, zgadzam się.
Szkoda, że u mnie marnieją w tym roku wśród brzóz, które im utrudniają egzystencję, trzeba przesadzić, żeby rosły tak jak powinny.
lindsay80 14:35, 03 lip 2018

leon60 napisał(a)

dokładnie z pod chmurki a na dniach będą duże żółte pałaszowane bo już się rumienią

U mnie na dworze też już lekko łapią kolor, ale trochę się martwię, że ta pogoda z ostatnich tygodni odbije się niekorzystnie, bo już widziałam owoce popękane, dobrze, że na liściach na razie zarazy nie widać.
14:41, 03 lip 2018
lindsay80 napisał(a)

Tak będzie, ja też wszystkie swoje jeżówki kupowałam jako sadzonki z jednym badylkiem, a w 3 sezonie porosły z nich krzaczory.

i na wiosne mozesz juz dzielić zroisz z nich z 5szt a jezówek nigdy dość

kupiłam sobie green twister...ciekawa jej jestem ....bardzo podobna do green envy - ale tej jeszcze nie nabyłam i raczej juz się nie skuszę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies