Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

ag_zie 18:20, 05 lip 2018

Świdośliwa ma także takie zastosowania???... ciekawe
21:57, 05 lip 2018
mój m planuje nalewke z czarnej porzeczki robić mam jej 4 krzaki i w tym roku jest jej duzo i jest bardzo słodka
22:00, 05 lip 2018
lindsay80 napisał(a)

zrobię to na pewno, bo chcę ich więcej.

Jak patrzę w necie to Green Twister ma więcej płatków od Envy, może być ładniejsza.
Będę obserwować jak wygląda gdy przekwita, bo Green Envy dosyć ładnie, a Green Cribean robi się wtedy paskudna.

u mnie najgorsza caterine ....pokłada sie ...kolor czerwono-łosiosiowy ...taki wyblakły sie wydaje ...i rozrasta sie bardzo wolno ...bo kupiłam je razem z milkshake i tych juz mam nadzielone chyba z 20 sadzonek ....a caterine jak kupiłam 2 tak nadal dwie mam
sylwia_slomc... 22:14, 05 lip 2018

Ależ masz kolekcję jeżówek
Kasia_CS 23:09, 05 lip 2018

hmmm chyba i ja zapoluję na white double.. bardzo przyjemna jeżówka A miałam nie wprowadzać nowych odmian...
nawigatorka 00:17, 06 lip 2018

White double i u mnie już w pełnej krasie ale widziałam je dziś jedynie z latarka w ręku po dwoch tygodniach wakacji trochę boje się co jeszcze juztri zobacze
A skąd przepis na nalewkę? Daj znać jak smakowała
Toszka 00:31, 06 lip 2018

eee_taam napisał(a)
mój m planuje nalewke z czarnej porzeczki robić mam jej 4 krzaki i w tym roku jest jej duzo i jest bardzo słodka

Doskonałe połączenie to czarna porzeczka i rozmaryn albo czarna porzeczka i kardamon, albo czarna porzeczka i maliny. W każdym wariancie warto dodać soku z cytryny dla podkręcenia smaku.
Ta porzeczka+rozmaryn jest doskonała w formie dżemu do mięs albo serów.
07:04, 06 lip 2018
Toszka napisał(a)

Doskonałe połączenie to czarna porzeczka i rozmaryn albo czarna porzeczka i kardamon, albo czarna porzeczka i maliny. W każdym wariancie warto dodać soku z cytryny dla podkręcenia smaku.
Ta porzeczka+rozmaryn jest doskonała w formie dżemu do mięs albo serów.

ja rozmaryn dodaje do mies czy ziemniaków jak je gotuje lubimy
ale do porzeczki nigdy nie dodawałam.

pamietam żywopłoty z rozmarynu w Chorwacji ...super zapach ....ten mój krzak z ogródka nie pachnie tak intensywnie jak tamten w ciepłych krajach
kasja83 07:42, 06 lip 2018

Nalewka ze świdośliwy...mam prawie dwie sztuki-tylko ja taka niekuchenna jestem
margaretka3 09:20, 06 lip 2018

lindsay80 napisał(a)

hmmm, nie znałam takiego określenia.
Ale jestem pewna, że ten konkretny owoc był ok, a popękał po tym chłodnym okresie, tak wygląda

Ja podlewam gnojówką pokrzywową co jakiś czas, a pryskam OW

Ten owoc nie jest z kwiatu staśmionego,tamte wyglądają trochę inaczej, są całe zdeformowane. Jak będę takie mieć, zrobię zdjęcie. Twój jest ksztaltny, a popękał nie od chłodu, tylko dlatego że w pewnym momencie dostał sporą dawkę wody, o wiele większą niż wcześniej i nastąpił gwałtowny przyrost.
Edytko, a wykorzystujesz oberwane liście pomidora do robienie gnojówki? Dobra do podlewania na etapie owocowania.