Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

eVka 15:03, 03 lip 2018

eee_taam napisał(a)

i na wiosne mozesz juz dzielić zroisz z nich z 5szt a jezówek nigdy dość

kupiłam sobie green twister...ciekawa jej jestem ....bardzo podobna do green envy - ale tej jeszcze nie nabyłam i raczej juz się nie skuszę

dla mnie green twister są obłędne, pokażę dzisiaj u siebie fotki moich tegorocznych, niecierpliwie czekam aż się rozrosną.
Iwonka 07:44, 04 lip 2018

lindsay80 napisał(a)

White Double Delight

Piękna jeżówka i fajnie wygląda z krwawnikiem i rozplenicą Krwanik w jakim kolorze? Chyba mój prezentowy od Krakusa przesadzę, bardzo podoba mi się to zestawienie

mirela 09:00, 04 lip 2018

lindsay80 napisał(a)

Musisz mi napisać, które Ty szkółki odwiedzasz

A te cebulki obadałaś czy nie wysuszone, bo obawiam się, że to jeszcze z wiosennych dostaw są.
Widziałam wpisy o tej lilii, piękna jest, pewnie na jesieni sobie sprawię

Nie za dużo ich wkoło. Bazuję na internecie jednak. Jedynie tę jedną odwiedzam, bardzo przyjemny pan, opowiadać może o roślinach godzinami, prawdziwy zapaleniec. On robie sadzonki do Kapiasa - nie musze mówić że cenowo bardzo korzystnie to wygląda .
Szkółka nazywa się Szotek - jest w Goczałkowicach.

Co do kotów - super mieć zwierzęta w domu. Jednak wbrew naszym oczekiwaniom dwa koty wcale nie czują się raźniej. Nie są zwięrzetami stadnymi. Jak ja drugiego dokupiłam to rezydent bardzo był z tego niezadowolony, wyciszył się, oddalił od nas. Całe terytorium musieli sobie podzielić, często walczą. Jak jeden zachorował to ten drugi od razu to wykorzystał i tłukł go, wyganiał z kuwety itd.

Tak cebulki oczywiście nie za ładne, namoczyłam je, zobaczymy co z nich wyrośnie. NA razie cieszę oko Christą .
A na lilie czekam - choć też boję się, czy coś z nich wyrośnie - bardzo okazyjnie cenowo były - a to źle wróży.
margaretka3 09:29, 04 lip 2018

lindsay80 napisał(a)

U mnie na dworze też już lekko łapią kolor, ale trochę się martwię, że ta pogoda z ostatnich tygodni odbije się niekorzystnie, bo już widziałam owoce popękane, dobrze, że na liściach na razie zarazy nie widać.

Jeśli owoce są popękane i trochę zniekształcone, to znaczy, że kwiat był staśmiony. Ja obrywam takie kwiaty - są znacznie większe od pozostałych.
A wczoraj znalazłam na jednym liściu ślad zarazy ziemniaczanej. Na szczęście temperatura rośnie, dziś podleję gnojówką dla wzmocnienia, może się wybronią.
eVka 09:47, 04 lip 2018

Jezówkę White Double Delight zapisuję do zakupu, niesamowita jest!
mirela 10:40, 04 lip 2018

effka napisał(a)
Jezówkę White Double Delight zapisuję do zakupu, niesamowita jest!

Ja też. Czy rozmnażałaś ją może z nasion ? Nie wiesz czy powtarza cechy ?
estre 18:43, 04 lip 2018

Świetna ta biała jeżówka! Też zapisuję
Ciekawe jak tam kociaki, pewnie łobuziaki
Kasya 10:06, 05 lip 2018

jak robilas nalewke ze swidosliwy ?
przepis poprosze
AngelikaX 11:21, 05 lip 2018

Pięknie masz Edytko Nie wiem co pierwsze chwalić... jeżówki, lilie boskie... zakupy także

ps. Mam też jedną lawendę która wygląda jak Twoja... zastanawiało mnie co jej dolega
lindsay80 17:46, 05 lip 2018

eee_taam napisał(a)

i na wiosne mozesz juz dzielić zroisz z nich z 5szt a jezówek nigdy dość

kupiłam sobie green twister...ciekawa jej jestem ....bardzo podobna do green envy - ale tej jeszcze nie nabyłam i raczej juz się nie skuszę

zrobię to na pewno, bo chcę ich więcej.

Jak patrzę w necie to Green Twister ma więcej płatków od Envy, może być ładniejsza.
Będę obserwować jak wygląda gdy przekwita, bo Green Envy dosyć ładnie, a Green Cribean robi się wtedy paskudna.