Piękna jeżówka i fajnie wygląda z krwawnikiem i rozplenicą Krwanik w jakim kolorze? Chyba mój prezentowy od Krakusa przesadzę, bardzo podoba mi się to zestawienie
Nie za dużo ich wkoło. Bazuję na internecie jednak. Jedynie tę jedną odwiedzam, bardzo przyjemny pan, opowiadać może o roślinach godzinami, prawdziwy zapaleniec. On robie sadzonki do Kapiasa - nie musze mówić że cenowo bardzo korzystnie to wygląda .
Szkółka nazywa się Szotek - jest w Goczałkowicach.
Co do kotów - super mieć zwierzęta w domu. Jednak wbrew naszym oczekiwaniom dwa koty wcale nie czują się raźniej. Nie są zwięrzetami stadnymi. Jak ja drugiego dokupiłam to rezydent bardzo był z tego niezadowolony, wyciszył się, oddalił od nas. Całe terytorium musieli sobie podzielić, często walczą. Jak jeden zachorował to ten drugi od razu to wykorzystał i tłukł go, wyganiał z kuwety itd.
Tak cebulki oczywiście nie za ładne, namoczyłam je, zobaczymy co z nich wyrośnie. NA razie cieszę oko Christą .
A na lilie czekam - choć też boję się, czy coś z nich wyrośnie - bardzo okazyjnie cenowo były - a to źle wróży.
Jeśli owoce są popękane i trochę zniekształcone, to znaczy, że kwiat był staśmiony. Ja obrywam takie kwiaty - są znacznie większe od pozostałych.
A wczoraj znalazłam na jednym liściu ślad zarazy ziemniaczanej. Na szczęście temperatura rośnie, dziś podleję gnojówką dla wzmocnienia, może się wybronią.
Jak patrzę w necie to Green Twister ma więcej płatków od Envy, może być ładniejsza.
Będę obserwować jak wygląda gdy przekwita, bo Green Envy dosyć ładnie, a Green Cribean robi się wtedy paskudna.