Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

mrokasia 22:46, 29 cze 2018

Śliczne te jeżówki i ile kwiatów!!! Ja część mam drugi rok, a część dopiero tegoroczna, liczę na to że z roku na rok będzie więcej kwiatów .
Ale masz już wypasione pomidorki . Czekam na swoje .
mirela 17:00, 30 cze 2018

lindsay80 napisał(a)

Jest wątek o przetacznikach, może przeczytanie ułatwi Ci decyzje.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/746-przetacznik-klosowy-veronica-spicata

Rozrysuj to i wstaw u Ciebie w wątku to pomyślimy.

dzięki. u mnie wstawilam kilka fotek - pan mnie przekonał do Cristal - i ją zakupiłam. W biedrze też kupiłam liatry na przecenie , zobaczymy która roślina się obroni.
Na allegro kupiłam polecane tutaj na stronie głównej Landini - 20 sztuk. w sadze w pobliże grackow chyba....
SlonecznyOgrod 13:48, 01 lip 2018

Pashminą mnie rozwaliłas
Ale piegus brudny
Iwk4 18:46, 01 lip 2018

lindsay80 napisał(a)

No właśnie, ogrodniczkowanie tylko z pozoru jest proste.

Moje kłosownice już ścięte przy ziemi, bo wypuściły kłosy.

Moje kłosownice regularnie pies z kotem ścinają. Ostatnio ich nakryłam na tym czynie.

Edytko, moje trzcinniki krótkowłose jeszcze nie kwitną. Overdam i FC już tak, a te nic, a nic. U ciebie kwitnie, czy też jeszcze nic?
kasja83 07:36, 03 lip 2018

lindsay80 napisał(a)
Blackberry Truffle z bliska

Vintage Wine

White Double Delight

Miód ma moje oczy! White Double Delight szczególnie-śliczne są.
margaretka3 13:16, 03 lip 2018

Edytko, pytałaś, czy ciliata jest cały czas ładna. Nie mogę wstawić zdjęcia, bo net chodzi, jakby nie mógł. Na bylinówki się nadaje, ale nie jest reprezentacyjna, liście jej już żółkną, po deszczu kwiatostany leżą.

Z kociakami się spóźniłam No chyba że na jakieś rasowe się zdecydowaliście. Z dwoma będzie wesoło To co wyprawia moja czwórka małych...
lindsay80 13:24, 03 lip 2018

margaretka3 napisał(a)
Edytko, pytałaś, czy ciliata jest cały czas ładna. Nie mogę wstawić zdjęcia, bo net chodzi, jakby nie mógł. Na bylinówki się nadaje, ale nie jest reprezentacyjna, liście jej już żółkną, po deszczu kwiatostany leżą.

Z kociakami się spóźniłam No chyba że na jakieś rasowe się zdecydowaliście. Z dwoma będzie wesoło To co wyprawia moja czwórka małych...

To tak samo mi o tej trawie Iwonka Iwk4 w zeszłym roku pisała - ja ją nawet z nasion posiałam i wzeszła, ale potem mama mi ją wyplewiła i nie mam

Kociaki najzwyklejsze, od mojej babci, już od połowy maja zaklepane - czekaliśmy tylko aż podrosną i wakacje się zaczną, żeby moje dziecię się nimi mogło zająć na początek ich pobytu u nas.
Monia81 13:27, 03 lip 2018

Oj to będziesz mieć wesoło z kociaczkami fajnie że 2, zajmą się sobą na wzajem, ja tam kociaki uwielbiam, też mam 2 córa na pewno szczęśliwa buziaki
lindsay80 13:35, 03 lip 2018

Monia81 napisał(a)
Oj to będziesz mieć wesoło z kociaczkami fajnie że 2, zajmą się sobą na wzajem, ja tam kociaki uwielbiam, też mam 2 córa na pewno szczęśliwa buziaki

Miał być jeden, ale dwóm im będzie raźniej - zobaczymy jak się zaaklimatyzują w nowym miejscu, bo na razie to takie dzikuski trochę.
lindsay80 14:17, 03 lip 2018

leon60 napisał(a)
My też już zajadamy pierwsze pomidorki

I to nie z foliaka tylko rosnące na dworze? To w szczerym szoku jestem!