Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Toszka 12:04, 06 lip 2018

eee_taam napisał(a)

ja rozmaryn dodaje do mies czy ziemniaków jak je gotuje lubimy
ale do porzeczki nigdy nie dodawałam.

pamietam żywopłoty z rozmarynu w Chorwacji ...super zapach ....ten mój krzak z ogródka nie pachnie tak intensywnie jak tamten w ciepłych krajach

Spróbuj, czarna porzeczka i rozmaryn to doskonałe małżeństwo

Mój rozmaryn w donicy po 14 latach wziął i padł...jakiś grzyb zaatakował zdrewniałe gałązki
Makao_J 20:14, 06 lip 2018

Nalewka ze świdośliwy? Kolejny powód by ją pasadzić.
21:26, 06 lip 2018
Toszka napisał(a)

Spróbuj, czarna porzeczka i rozmaryn to doskonałe małżeństwo

Mój rozmaryn w donicy po 14 latach wziął i padł...jakiś grzyb zaatakował zdrewniałe gałązki

jeszcze mam troche porzeczek do oberwania ...część pójdzie na nalewke a czesc moge spróbować tak zrobić ...napisz mi prosze dokładny przepis (najlepiej u mnie )
nicol21 20:42, 07 lip 2018

Nadrobiłam bo jak się okazało było co nadrabiać. Ogród nawet w marnej pogodzie wygląda świetnie. A przynajmniej trawnik nie jest spalony! co jest tematem obecnym u mnie.

Morze jarzmianek białych świetne jest!
Pashmina w deszczach rzeczywiście jest ciapata, ale i tak ładnie się trzyma jeśli przez tydizen padało jak robiłaś jej zdj.

z hakone będzie pani zadowolona. trochę późno startuje ale ścina się do zera i potem nie ma tego uschniętego dołu jak u stipy czy innych trawek. po 3 latach wygląda jużzupełnie fajnie. Ja swoje mam chyba 4ty rok i są gites. - jak pisała toszka nie mają wad. Mam dwie - aureola i all gold- co jest taka zielono-cytrynowa . Preferuję aureola przez te jej paseczki. All gold nie lubię wiosną w fazie kwitnienia, ale poza tym jest bez zarzutu.

Jeżówki masz piękne.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
paulina_ns 21:35, 07 lip 2018

W końcu nadrobiłam u Ciebie piękne zdjęcia ogrodu obejrzałam, jeżówka Black berry cudna! u nas w szkołkach przeważnie są tylko te zwykłe,ciężko trafić na jakieś co przyciągają wzrok, może internetowo się skuszę, masz może namiary na jakiś sprawdzony sklep?
lindsay80 21:52, 08 lip 2018

Sebek napisał(a)
Swidośliwa widzę i ładna i pozyteczna Ja jednak ich nie dorwałem... Ale 4 metrowe Doorenbosy u Kapiasa czekają

dokładnie
Cieszę się, że wtedy się uparłam i z trudem bo z trudem, ale udało się je sprowadzić.
lindsay80 21:53, 08 lip 2018

ag_zie napisał(a)
Świdośliwa ma także takie zastosowania???... ciekawe

pewnie i zapowiada się, że to będzie bardzo smaczna nalewka
lindsay80 21:55, 08 lip 2018

eee_taam napisał(a)
mój m planuje nalewke z czarnej porzeczki robić mam jej 4 krzaki i w tym roku jest jej duzo i jest bardzo słodka

ja sobie dziś narwałam u rodziców wiadereczko i zaraz będę nastawiać smorodinówkę
lindsay80 21:58, 08 lip 2018

eee_taam napisał(a)

u mnie najgorsza caterine ....pokłada sie ...kolor czerwono-łosiosiowy ...taki wyblakły sie wydaje ...i rozrasta sie bardzo wolno ...bo kupiłam je razem z milkshake i tych juz mam nadzielone chyba z 20 sadzonek ....a caterine jak kupiłam 2 tak nadal dwie mam

jeżówki trochę są nieprzewidywalne, niektóre odmiany w kolejnych latach rosną coraz wyższe, przez co ciężko zaplanować do nich towarzystwo.
lindsay80 21:59, 08 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ależ masz kolekcję jeżówek

rzeczywiście mam do nich słabość