Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 12:27, 17 wrz 2015

Kuba napisał(a)
Biały też mi się tu widzi ja z kolei mam białe krokusy ...

to na przodek z nimi

Dobra spadam, słowa zmieniać w czyny, bo słoneczko aż woła, żeby wyjść na podwórko, trzeba korzystać z takich dni, bo to może już ostatnie w tym roku.
Toszka 12:27, 17 wrz 2015

Z powodu rozrostu (a raczej słabszego rozrostu) mam tylko liriope variegata Jak z zimowaniem... nie wiem, bo odkąd mam zimy są do bani... na polskie warunki
lindsay80 12:34, 17 wrz 2015

Toszka napisał(a)
Z powodu rozrostu (a raczej słabszego rozrostu) mam tylko liriope variegata Jak z zimowaniem... nie wiem, bo odkąd mam zimy są do bani... na polskie warunki

A to jeśli tak jest, to trzeba mu zaliczyć na plus i faktycznie ładna roślinka.

Ciekawe czy to już stała tendencja, że zimy będą takie lekkie, gdyby mi ktoś dał taką gwarancję, to o wielu roślinach można by myśleć bardziej przychylnie i wprowadzać do ogrodu.
Ale tego nie wiemy, ponoć za kilka lat jakaś mała epoka lodowcowa się kroi, jak to się na do postępującego ocieplenia klimatu? - nie wiadomo czy wierzyć w to co się czyta.
popcorn 13:13, 17 wrz 2015

Wez mi nie mow, juz wole czytac o tym ze za pare lat cytrusy w PL hodowac bedzie mozna
zagladam, kibicuje! Tez bym pogrzebala cos w ogrodku, ale pracowac trzeba
lindsay80 14:25, 17 wrz 2015

popcorn napisał(a)
Wez mi nie mow, juz wole czytac o tym ze za pare lat cytrusy w PL hodowac bedzie mozna
zagladam, kibicuje! Tez bym pogrzebala cos w ogrodku, ale pracowac trzeba

Weekend niedaleko, to sobie odbijesz

Ja też wolę ciepełko, ale może nie aż takie jak to co było w sierpniu - co by nie mówić to w tym temacie zawsze będziemy zdani na to co nam los przyniesie.
lojalna_ 15:11, 17 wrz 2015

Edytko odstepy miedzy Variegatusami metrowe a szerokosc tez metr , gdyby brac pod uwage zwisajace liscie to wiecej o 40 cm

Moze to ta sama rozplenica , patrzylam na necie , moja juz ma prawie 2 metry z kwiatostanami ))
KasiaW76 15:21, 17 wrz 2015

lindsay80 napisał(a)

Nie ma ich tam dużo więc szybko poleci, zawsze to lepiej i prościej wprowadzać poprawki jak rośliny mniejsze.

Pytanie tylko czy teraz czy an wiosnę PRZESADZAĆ?
popcorn 15:25, 17 wrz 2015

trawy na wiosne przesadzamy

ja tam lubie ciepelgo, goraco tez, kocham
lindsay80 15:30, 17 wrz 2015

KasiaW76 napisał(a)

Pytanie tylko czy teraz czy an wiosnę PRZESADZAĆ?

Ja bym przesadziła te hortki teraz w jakiś pochmurny dzień, za chwilę takie pewnie nastaną.

Tylko z dużą bryłą wykop.
lindsay80 15:49, 17 wrz 2015

lojalna_ napisał(a)
Edytko odstepy miedzy Variegatusami metrowe a szerokosc tez metr , gdyby brac pod uwage zwisajace liscie to wiecej o 40 cm

Moze to ta sama rozplenica , patrzylam na necie , moja juz ma prawie 2 metry z kwiatostanami ))

To gigant jakiś ale piękny gigant, myślę co by to mogło jeszcze być, Moundry też ma podobny kolor tych kwiatów ale wg opisów rośnie trochę mniejsza.

Ułatwiłaś mi tym info rozplanowanie nasadzeń Variegatusów i wychodzi, że muszę kupić mniej niż zakładałam - to też dobra wiadomość