Dziękuję za opinię.
Nawadniania na przedpłociu nie będzie, z szlaufem też nie zamierzam latać, choć pewnie w ekstremalnych sytuacjach, dla dobra roślin to zrobię
Decyzja co do seslerii już podjęta, radzisz nie odrzucać propozycji z kosodrzewiną, no to może kupię ze 2 - 3 szt. na początek i spróbuję nimi pomanewrować przy jednym przęśle ogrodzenia, jak już będę też mieć trawy i wtedy wrócę do Was w tym temacie już ze zdjęciami na żywo?
I jeszcze jeden temat - chcę obsadzić jedną krawędź działki żywopłotem grabowym - strona północna, długość 31 m. Sąsiadujemy z tamtej strony z działką, która właściwie jest nieużytkiem, właściciel nigdy jej nie kosi i wiatr niesie mi stamtąd pełno nasion chwastów.
Zamierzamy kupić spore graby, żeby na efekt nie czekać kilka lat, takie 100 - 120 cm.
Może się mylę, ale czy Ty też nie sadziłaś takich sporych egzemplarzy? Jak gęsto byś je posadziła i w jakiej odległości od siatki (mam tam ogrodzenie panelowe)?
A i jaki termin na takie sadzenie jest najlepszy, nie chciałabym czekać do jesieni, myślę, żeby zająć się tym w marcu - kwietniu, dobrze?
No, ja chyba się przypomnę mailowo w Zielonym Punkcie i uprzedzę, że zainteresowanie może być duże, żeby się dobrze przygotowali
W zeszłym roku odkryłam też nową szkółkę, gdzie dziewczyna głównie trawami się zajmuje, to też jej conieco powiem o tegorocznych preferencjach trawkowych.