Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 10:25, 14 maj 2015

Olili napisał(a)
Odrobiłam lekcje z Twojego wątku i matko z córką !!!! Postępy milowe ,no nie wiem , nie wiem czy ja tu będę więcej zaglądać,bo.....zazdrość mnie bierze !!!

Pięknie ,coraz piękniej u Ciebie

Jabłonkę u Anety obejrzałam dzięki Tobie,wcześniej jej nie widziałam.
Jednak gdy w szkółce mi się spodobały to pani powiedziała,że pokaże mi ok. 10-letnią u nich w ogrodzie (koronę przycinali lekko na kształt kuli),no i nie było odwrotu zabrałam je ze sobą.

Iza trochę mnie zawstydziłaś, bo na ten moment to jeszcze nie ogród a misz-masz, mam nadzieję, że do jesieni, wykonam plan, który sobie założyłam na ten rok i wtedy myślę, że komplementy będę mogła przyjmować bez skrępowania

A co do jabłonki, to ciekawe co napisałaś, bo u mnie na etykiecie pisze drukowanymi literami NIE CIĄĆ, choć Pani, która sprzedawała twierdziła, że można i wiedziałam, ze gdzieś muszę szukać potwierdzonych informacji jak faktycznie z tymi drzewkami postępować, żeby im nie zaszkodzić.
Teraz wiem, że będę ciąć wiosną w kulę.
magdziam 11:00, 14 maj 2015

lindsay80 napisał(a)
niestety nie, ten Pan co dałaś mi namiary, zaproponował mi za 120 zł od szt. a cieńsze od tych moich, także na razie olałam to, będę szukać gdzie indziej, ale te wiśnie to już nie do mojego ogrodu, tylko do rodziców, ja do swojego już wiśnie mam.

No nie, chyba oszalał...
nawigatorka 12:35, 14 maj 2015

lindsay80 napisał(a)
to tak nie do końca, bo podoba mi się zbyt wiele rzeczy, błędów dużo popełniłam jesienią, teraz czas je poprawiać - choć znając życie nigdy do końca nie będę zadowolona, my baby tak już mamy

Zawsze mozna przesadzac i wymieniać choćby dla własnej satyswakcja i przyjemności
lojalna_ 21:48, 14 maj 2015

lindsay80 napisał(a)
ciągle coś się robi, ale powiedzmy, że nie są to rzeczy do pokazywania na zdjęciach
Powoli sadzimy wiśnie i skarpety z bukszpanów pod nimi - jak skończę to wrzucę fotki.
Z pyleniem brzózek problemu nie mam, a działka wcale nie jest taka duża, zdjęcia chyba trochę przekłamują.

Robotna kobitka pokazuj juz czekam ()
ren133 22:58, 14 maj 2015

Suuuperowe zakupy zrobilaś - bukszpany ogromne, moje to połowa Twoich ... i 150sztuk!!! Nie mogę doczekać się efektu końcowego
Kacha123 05:54, 15 maj 2015

To ja razem z Jolcią czekam na zdjęcia nowych nasadzeń. Pozdrawiam
lindsay80 07:46, 15 maj 2015

ooo, jakie tu ranne ptaszki zaglądają
Dziś się zmobilizuję i zdjęcia będą, tym bardziej, że jest jednodniowy urlopik i powinno się coś więcej zrobić w ogródku niż zwykle, kiedy jest tylko kilka godzin po pracy na wszystkie obowiązki.
nawigatorka 08:21, 15 maj 2015

Ja też
lindsay80 11:46, 15 maj 2015

wklejam fotkę z jedną wiśnią i obwódką bukszpanową wokół niej - czy te bukszpany nie za rzadko, bo już sama nie wiem, przewidziałam po 10 bukszpanów, obwódka ma średnicę 1 m.
Oczywiście teraz to te bukszpany są w cały świat, bo wymagają poprzycinania, ale jak tak patrzę na zdjęcie to coś mi tu nie gra - chyba jednak za rzadko.
Co myślicie?

Efffa 11:54, 15 maj 2015

ha ha nie ryzykuj z tym fotografowaniem