Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 17:50, 17 maj 2016

nawigatorka napisał(a)
a ja dziś wywaliłam swoje zawilce...i posadziałam zawilce wielkokwiatowe i jarzmianki w ich miejsce.

takie były piekne te japońskie...że ich strata akurat zabolała. kiedys może do nich wróce.
super zakupy

oj to szkoda, pięknie miałaś z tymi jesiennymi, ale jarzmianki też będą godnym zastępstwem.

Z zakupów jestem zadowolona, warto było się kręcić za roślinkami jeszcze jak zima była, mam wszystkie zaplanowane rośliny zakupione w dobrych cenach, co prawda w małych doniczkach, ale szybko urosną.
Olili 17:58, 17 maj 2016

No zakupy super
Zazdroszczę Ci ,że umiałaś się zdecydować co wybrać

U mnie też zimnica nieziemska ,ale ja dziś nie na chodzie więc przynajmniej mi nie żal,a poza tym to deszcz ładnie za mnie podlewa.
Jednak czekam na ciepło!
MirellaB 18:19, 17 maj 2016

Zastanawiam się czy nie wymienić kilku rozplenic i miskantów ML na nowe egzemplarze.
Trzy rozplenice mają mało zielonego, a dwa miskanty po 1 źdźble. Czy coś z tego będzie? Jak myślisz warto im dać czas czy zastąpić je nowymi?

Ładne zakupy Też dzisiaj trochę kupiłam, ale już nie wstawiłam fotek, bo stawy mnie bolą i nic już mi się nie chce.

Fajnie się kupuje zaplanowane rośliny
lindsay80 18:26, 17 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Zastanawiam się czy nie wymienić kilku rozplenic i miskantów ML na nowe egzemplarze.
Trzy rozplenice mają mało zielonego, a dwa miskanty po 1 źdźble. Czy coś z tego będzie? Jak myślisz warto im dać czas czy zastąpić je nowymi?

Ładne zakupy Też dzisiaj trochę kupiłam, ale już nie wstawiłam fotek, bo stawy mnie bolą i nic już mi się nie chce.

Fajnie się kupuje zaplanowane rośliny

Trudno mi powiedzieć bo pierwszy rok mam wszystkie trawy i wszystko raczej równo mi ruszyło, jeden ML nie daje znaku życia, to już mam na jego miejsce nowego, podobnie z jednym Variegatusem i też muszę kupić.
Nie wiem jak szybko ogarną się takie co mają po kilka nowych ździbeł, ciągle sobie mówimy, że w maju się wszystko wyjaśni, a tu po połowie maja i dalej te trawy takie liche, ale i wiosna kiepska.

Wiesz już kiedy za tymi jeżówkami się wybierzesz?

Nie zazdroszczę tych problemów ze stawami.
lindsay80 18:28, 17 maj 2016

Olili napisał(a)
No zakupy super
Zazdroszczę Ci ,że umiałaś się zdecydować co wybrać

U mnie też zimnica nieziemska ,ale ja dziś nie na chodzie więc przynajmniej mi nie żal,a poza tym to deszcz ładnie za mnie podlewa.
Jednak czekam na ciepło!

Oj Ty też słabszy dzień masz... oby szybko się poprawilo.

W tym wszystkim chociaż ten deszcz cieszy
leon60 18:28, 17 maj 2016

super zakupy, teraz tylko posadzić i się cieszyć tylko z tą wiosną coś nie tak..... zimno jak diabli
frezja 18:33, 17 maj 2016

Zakupy poczynione to i ogrodniczka szczęśliwa... dużo tego masz i same rarytasy
lindsay80 18:34, 17 maj 2016

leon60 napisał(a)
super zakupy, teraz tylko posadzić i się cieszyć tylko z tą wiosną coś nie tak..... zimno jak diabli

będę sadzić jak się ociepli, niby poprawa od czwartku więc zleci szybciutko.
lindsay80 18:49, 17 maj 2016

frezja napisał(a)
Zakupy poczynione to i ogrodniczka szczęśliwa... dużo tego masz i same rarytasy

zakupy cieszą, tym bardziej jak się dostanie porządne rośliny, no ale nie mogło być inaczej z tego miejsca.
Mówisz, że rarytasy ?
Ewa, jaki ocet jest lepszy do OW, spirytusowy czy winny, czy wszystko jedno?
Karol99 18:59, 17 maj 2016

Świetne zakupy. Ilości widzę, że od razu hurtowe.