Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 22:26, 15 lip 2016

jolka napisał(a)

No coś TY, nie mam pojęcia!

bo tak sobie myslalam, że jak u Ciebie jeżówki tak świetnie rosną i się rozmażają to gleba ma odczyn zasadowy, bo one taki ponoć lubią.
lindsay80 22:29, 15 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Na moje oko to naparstnica nie zakwitnie, za bardzo w liście jej poszło.

Miniaturowe jeżówki chyba zacznę sadzić w zamian tych nieszczęsnych Evergoldów jak wypadną.

Mam pytanie czy rozplenice mogą rosnąć w cieniu? Tzn.słońce rano i po południu.

hmmm, moze i Ty masz rację z tą naparstnicą, poczekamy i sie zobaczy.
Ja się musiałam pożegnać z wszystkimi Evergoldami po zimie niestety, a takie miałam piękne....

Rozplenice uwielbiają słońce, w cieniu na pewno takie dorodne nie urosną i nie wiem czy w ogóle zakwitną, ale trzeba by jeszcze kogoś popytać bo moje doświadczenie niewielkie.
lindsay80 22:32, 15 lip 2016

nawigatorka napisał(a)
o to duperr. A jak malowanie? Wiesz cos? Ja to malarnie kocham bo dziala cuda.spaw jest brzydki,po zeszlifowaniu znosny, a po malowaniu piekny

w sprawie malowania będę już w przyszłym tygodniu pytać, bo stwierdziłam, że skoro i tak poduch nie ma to nic mi nie da jak teraz konstrukcja już będzie, a też mnie uprzadzano, że to może potrwać 3 - 5 tygodni.
Pluszakowa 12:15, 16 lip 2016

Edytko bardzo dziękuję za wczoraj jak zwykle przemiła rozmowa i jeszcze karton-niespodzianka

Wszystkie dobra zagospodarowane, ale skończyłam w nocy. Z braku czasu, żeby odpowiednio przygotować rabaty poszły tymczasowo w doniczki. Jeszcze raz dziękuję fotki u mnie
siakowa 13:06, 16 lip 2016

lindsay80 napisał(a)

hmmm, moze i Ty masz rację z tą naparstnicą, poczekamy i sie zobaczy.
Ja się musiałam pożegnać z wszystkimi Evergoldami po zimie niestety, a takie miałam piękne....

Rozplenice uwielbiają słońce, w cieniu na pewno takie dorodne nie urosną i nie wiem czy w ogóle zakwitną, ale trzeba by jeszcze kogoś popytać bo moje doświadczenie niewielkie.
ja mam rozplenice posadzone od wschodu domu. Słońce do ok 12... rosną pieknie i kwitną jeszze piękniej
Sebek 13:18, 16 lip 2016

Uwielbiam Twoje jezowki
Spotkanie doczytałem, że było?

A w ogóle to premiera mebli na tarasie była? czy przegapiłem?
lindsay80 15:01, 16 lip 2016

Pluszakowa napisał(a)
Edytko bardzo dziękuję za wczoraj jak zwykle przemiła rozmowa i jeszcze karton-niespodzianka

Wszystkie dobra zagospodarowane, ale skończyłam w nocy. Z braku czasu, żeby odpowiednio przygotować rabaty poszły tymczasowo w doniczki. Jeszcze raz dziękuję fotki u mnie

Mi też było bardzo miło, fajnie, że znalazło się u mnie w ogrodzie coś, czym mogłam się podzielić.
lindsay80 15:01, 16 lip 2016

siakowa napisał(a)
ja mam rozplenice posadzone od wschodu domu. Słońce do ok 12... rosną pieknie i kwitną jeszze piękniej

I to jest najlepsza rekomendnacja od kogoś kto sprawdził u siebie.
Także Mirella możesz sadzić rozplenice tam gdzie chciałaś.
lindsay80 15:06, 16 lip 2016

Sebek napisał(a)
Uwielbiam Twoje jezowki
Spotkanie doczytałem, że było?

A w ogóle to premiera mebli na tarasie była? czy przegapiłem?

Takie spontaniczne spotkania z dziewczynami z najbliższych okolic to prawie co tydzień się zdarzają

Premiery mebli jeszcze nie było, konstrukcja nadal nie wróciła od cynkowania i malowania, a poduchy zaczęły się szyć dopiero dwa dni temu - ale już bliżej niż dalej, zleci
popcorn 16:43, 16 lip 2016

Jakie jezowyyyyy! Pozdrawiam