Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudny teren - dużo pracy!

Trudny teren - dużo pracy!

paulina_ns 15:54, 21 sie 2015

Szmaragdy, zdecydowanie
AnnaCh 16:40, 21 sie 2015

A jakie chcesz inne? Szmaragdy są najlepsze, nie trzeba ciąć, nie szyszkują
Anda 16:44, 21 sie 2015

Witaj Kasiu, ale fajnie tu u Ciebie, jakie plany i decyzje się kroją Twój ogród całkiem duży jest, masz pole do popisu A Krasnoludek ma dużo miejsca na rozrośnięcie się

Nie będę Ci mogła niestety nic podpowiedzieć na temat iglaków, bo z iglaków toleruje tylko cisa, ale będę na pewno podglądać. Może czasem coś namieszam, żeby tu tak unisono nie było

Napiszę tylko, że mnie podobają się bardzo żywopłoty różane lub też liściaste. Wg mnie wprowadzają lekkość i romantyzm. Wiem, że to takie nieogrodowiskowe Na żywopłozy różane bardzo nadaje się rosa rugosa. One lekko osiągają rozmiar 2mx2m. Tylko nie wiem, jaki masz odczyn ph gleby, bo one lekko kwaśną preferują.

Ciekawa jestem, co tu wymodzisz

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
KasiaW76 21:09, 21 sie 2015

Ewuś planów brak bo nie mam żyłki ogrodniczej wiec zdaje się na pomoc wielu osób, a w szczególności Anity

Glebę zawsze można dokwasic poprzez dosypanie ziemi, podsypanie kory..., a jeśli chodzi o zywoplot liściasty to faktycznie piękne są szczegolnie Grabowe ale jest z nimi dużo więcej pracy niż z iglastymi Róże pomarańczona mogłabym mieć kiedyś ale za ogrodzeniem bo to co am obecnie mnie wkurza... same chwasciory

KasiaW76 21:09, 21 sie 2015

Paulina, Ania, a już liczyłam na inna odpowiedz nooo
anna_p_k 10:48, 22 sie 2015

Ze szmaragdami najmniej kłopotów
KasiaW76 12:12, 22 sie 2015

jolka 18:31, 22 sie 2015

Też głosuję na szmaragdy. Mam je na jednej ścianie ogrodu i polecam. Jak nie lubiłam tuj i broniłam się przed nimi za wszelką cenę, tak teraz naprawdę mi się podobają. Co do grabowego żywopłotu to cięcie trochę jest ciężkie, ale da się wytrzymać Poza tym roboty w zasadzie z nim więcej nie ma.

Buziaczki Kasia)

Enya73 22:19, 22 sie 2015

Kasia nie bij. Jutro rano napiszę albo jeśli mogę to zadzwonię po prostu. Dzisiaj nie dałam rady, tyle się działo.

Wybacz, pozdrawiam serdecznie ☺
KasiaW76 23:56, 22 sie 2015

Dziewczyny albo szmaragd albo aureospicata wg tego co poleca Danusia Szefowa

Jolu jak miło Cię widzieć... choć na chwilkę

Anita nie gadam... ale cierpliwie poczekam