Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

sylwia_slomc... 21:38, 06 lut 2017

Romcia, dopiero nie dawno myślałam o tym samym jak to kiedyś będzie.....i czy ze sobą wytrzymamy.....młodość była ciężka , potem dziesięć lat osobno potem po budowie domu znowu razem, choć osobno.....ciężko jest, czasem katorżniczo.....marze o dniu kiedy się przeniosę bliżej ogrodu, ale to odległe plany.....a potem co? Dzieciom na głowie nie zostawię trudnych relacji.....i znowu może być, że trzeba razem.....ech życie
Życzę udanego gładzeniaDasz radę.....bo jak Ty byś miała nie dać to nie chcę myśleć o sobie
Bogdzia 21:51, 06 lut 2017

roma2 napisał(a)
Ogładzanie trwa. Remoncik mieszkania (czyli przystosowanie dla Rodziców) to pikuś. Po paru ładnych latach "sambywczych", przestawiam się na inne tory. Herbata zwykła, nie - lepiej owocowa, nie, lepsza będzie ziołowa, w miedzyczasie ostropest, a nie, może później. Kawa tak, z mleczkiem, nie, dziś nie, dziś z kakao. Mięsko? Dobrze, albo nie, dzis kluseczki. Kluseczki? dobrze, albo nie, lepsze będą ziemniczki. Nie marudzę , cieszę się że Ich mam, tylko potrzebuję trochę czasu na "ogładzenie". Aaa, dziś w drodze z pracy kupiłam trochę nasion. Posiejemy razem i będą podlewać, zraszać, przykrywać i odkrywać. Tak to się na nowo uczymy być razem. Rodzice i dzieci. Dzieci i Rodzice.

Nie jest łatwo ale jeszcze są i to jest ważne.
roma2 21:55, 06 lut 2017

Sylwinko damy radę. I Ty i ja i nasze dzieci też. Nie wnikam w trudne relacje, bo to nie temat na forum. Moje dzieci zawsze mocno były związane z dziadziami (tak mówiły od małych pyrtuszków, babunia+dziadzio=dziadzie) Więc One też się starają w miarę swoich możliwości. Nie zadręczaj się co będzie... Bo kto to wie???
roma2 21:57, 06 lut 2017

Bogdzia napisał(a)

Nie jest łatwo ale jeszcze są i to jest ważne.

Najprawdziwsza prawda!!!!!!!
makadamia 07:45, 07 lut 2017

Oj Romciu, tak to już jest: najpierw my grymasimy rodzicom, a potem rodzice nam. Najgorsze, że w przypadku rodziców nie można liczyć na poprawę.

Życzę dużo sił, cierpliwości i poczucia humoru (bardzo pomaga w takich sytuacjach)!
Basilikum 08:55, 07 lut 2017

no i mimo marudzenia fajnie ich miec
moi sa tak daaaaaleko
Rumianka 11:12, 07 lut 2017

Też znam ten temat, bo gdy przyszedł czas opieki, to zostawiłam swoje mieszkanie (IVp) i przenieśliśmy się z dnia na dzień do Rodziców...bo tam były warunki do wspólnego zamieszkania. Nie było innego wyjścia. Trzymaj się kochana i dużo, dużo wytrwałości Ci życzę...również dużo zdrowia dla Rodziców i dla Ciebie, bo będzie Ci potrzebne...Będzie to ciężki okres dla Was.
Basilikum 11:30, 07 lut 2017

a tak wogole Romciu zapomialam napisac, ze fajnie, ze znow jestes
BasiaLT 12:06, 07 lut 2017

Takie sytuacje zawsze są trudne dla obu stron. Samo życie..
Gruszka_na_w... 21:48, 22 lut 2017

Masz taki charakter, że mimo przeciwności zachowujesz dystans i co najważniejsze- poczucie humoru. Tak Cię odbieram.
To taki dziwny czas w życiu. Chciałoby się ociupinkę odsapnąć po trudach rodzicielstwa, a tu na głowę spadają nowe niespodzianki: i te radosne (wnuki) i te smutniejsze- powolne lub szybkie odchodzenie rodziców, własne oznaki wchodzenia w smugę cienia. Tłumaczę sobie, że tak właśnie wygląda to dobrodziejstwo życia.
Zdrówka i sił życzę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies