Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

BasiaLT 07:59, 10 mar 2017

Sweterek przecudny. Wiosna u ciebie na całego, z przyjemnością się czyta i ogląda. Pozdrawiam serdecznie
makadamia 08:29, 10 mar 2017

U mnie też czosnki główkowate tak się wychylają.

Pamiętam, że Toszka kiedyś radziła, żeby czosnki nawozić w czasie kiełkowania, bo od tego zależy wielkość kwitnienia.
Z tym, że nie wiem, czy to nie dotyczyło bardziej gladiatorów i innych wielkokwiatowych, bo ile taki główkowaty mikrusek może potrzebować nawozu?
Mira104 10:16, 11 mar 2017

Stoję przed dylematem sadzić dziś rodki, czy nie sadzić Poczekam do godziny 12 jak mi ochota nie minie i nie będzie padać, to.... no pójdę. A teraz kawa i trzeba tymol zrobić, bo ten spirytus wyparuje w końcu
eda 22:52, 11 mar 2017

Hej Romci wiosnę masz przepiękną i wiesz u mnie złapałam już jedna taką zielona gąsieniczkę zaczęło się buziaki zostawiam i pamiętam o Tobie
sylwia_slomc... 22:58, 11 mar 2017

Wiosnę masz na całego, u mnie z drzew to startują tylko wierzby i dereń jadalny....reszta jeszcze ani myśli
Anda 19:51, 14 mar 2017

Hej Romo, witam się u Ciebie Muszę zobaczyć, co tu u Ciebie w trawie piszczy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
roma2 22:24, 14 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Romka takie pogryziony liście u mnie też są,ale gąsienic nie widziałam - już żerują?

Nie, to zeszłoroczny jesienny najazd na dziewanny. Z tego co wynalazłam to palik trędownikowy
tu gąsienice
Wszystko się ruszało. Nie wiedziałam co to, to zbierałam i wynosiłam na łąki .
Edit: Wrócą na bank!
roma2 22:29, 14 mar 2017

BasiaLT napisał(a)
Sweterek przecudny. Wiosna u ciebie na całego, z przyjemnością się czyta i ogląda. Pozdrawiam serdecznie

Dziękuję Basiu! Za ocenę sweterka. Wiosna u mnie wcale nie taka zaawansowana. Ale już się przestała skradać i coś tam widać.
roma2 22:34, 14 mar 2017

makadamia napisał(a)
U mnie też czosnki główkowate tak się wychylają.

Pamiętam, że Toszka kiedyś radziła, żeby czosnki nawozić w czasie kiełkowania, bo od tego zależy wielkość kwitnienia.
Z tym, że nie wiem, czy to nie dotyczyło bardziej gladiatorów i innych wielkokwiatowych, bo ile taki główkowaty mikrusek może potrzebować nawozu?

Ja sadzę i traktuję główkowate, że tak powiem bezpośrednio. Żadnych wygód i specjalnego traktowania. W to co mam. Rosną i kwitną. I powiem Ci, że nawet się rozmnażają . Albo lubią moje piachy, albo mnie .

roma2 22:36, 14 mar 2017

Mira104 napisał(a)
Stoję przed dylematem sadzić dziś rodki, czy nie sadzić Poczekam do godziny 12 jak mi ochota nie minie i nie będzie padać, to.... no pójdę. A teraz kawa i trzeba tymol zrobić, bo ten spirytus wyparuje w końcu

Idę sprawdzić, czy posadziłaś I co z tą kawą i spirytusem się zadziało