Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

Kasiek 23:07, 08 maj 2018

Usmiecham sie czytajac Wasze teksty Ide czytac dalej, bo chce sie dowiedziec kto i czy ktos zabil
Toszka 23:29, 08 maj 2018

Jak zobaczyłam twoje bzózki to aż radośnie podskoczyłam. To już prawdziwe pannice

roma2 napisał(a)
Toszko nie wycięłam całego dywaniku. Wycięłam część, bo serce mnie bolało, ponieważ wszystko co wycinałam było już ukorzenine w ziemi. No jak wywalić. To co wycięłam, wsadziłam w ziemię natychmiast (coby nie ratować mdlejących) i podlewałam. W niedzielę rano wyglądały dobrze, ale co teraz się dzieje???. Nie wiem. Nie mam za dużo miejsca na sadzonkowanie w jakimś cieniku. Wszędzie patelnia. Posadziłam tam, gdzie uważałam, że mają szansę. Się okaże.

Moje oczy otworzyły się na pazerne zawłaszczenie okolicą przez pnacą hotkę po tym jak zobaczyłam u znajomej miejsce ok 50m kwadratowych pokrytych przez macki tej rosliny. Wszystko to co tam wcześniej rosło zostało przykryte przez dywan z hortki.
Od tego czasu systematycznie wycinam płożące się gałązki. Dodatkowo cały dół podcinam, tak by widać było niezwykły pieniek o intrygującej, postrzępionej korze.

elka_ 22:40, 10 maj 2018

Niedawno wróciłam na forum i odwiedzam ulubione ogrody do ciebie wpadłam, żeby zobaczyć jak brzózki urosły i... nie do wiary, z daleka je widać derenie też pięknie świecą czerwienią, cudnie.

Hortensja rewelacja. Chyba inna niż moja, bo ma takie czerwonawe pędy, muszę mojej się przyjrzeć, ale nie zauważyłam czerwieni. Od kilku lat ją mam, przesadzałam, więc wydłużyłam sobie okres wyczekiwania na kwitnienie, ale w tym roku jest! jeden kwiatek będzie

Z przyjemnością cofnęłam się w czytaniu wątku do ubiegłego roku, lubię twój styl i Makusia do tego

Pozdrawiam cieplutko.
sylwia_slomc... 22:53, 10 maj 2018

Toszka napisał(a)
Jak zobaczyłam twoje bzózki to aż radośnie podskoczyłam. To już prawdziwe pannice

Moje oczy otworzyły się na pazerne zawłaszczenie okolicą przez pnacą hotkę po tym jak zobaczyłam u znajomej miejsce ok 50m kwadratowych pokrytych przez macki tej rosliny. Wszystko to co tam wcześniej rosło zostało przykryte przez dywan z hortki.
Od tego czasu systematycznie wycinam płożące się gałązki. Dodatkowo cały dół podcinam, tak by widać było niezwykły pieniek o intrygującej, postrzępionej korze.

o kurcze dobrze, że o tym napisałaś bo ja właśnie mojej pozwoliłam się płozić po ziemi z nadzieja na piękne runo z niej zrobione, ale nie chcę by wszystkie rośliny zjadła Czyli muszę ją mocno pilnować. Dzięki
paulina_ns 15:09, 17 maj 2018

Cześć powiedz mi masz u siebie dalej hakonechloa greenhills? Jak tak jak sobie radzą?
paulina_ns 17:01, 17 maj 2018

Dziękuję za tak dobrą wiadomość
roma2 22:11, 17 maj 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Widać już go! I to z dalszej perspektywy. Nie trzeba robić zbliżeń.
Odetchnęłaś trochę?
Minęło dużo czasu, a ja ciągle czuję się odetchnięta . Taki tydzień na działce to doskonała terpia na wszelkie duchowe i nie tylko dolegliwości
roma2 22:17, 17 maj 2018

mrokasia napisał(a)
O jaaaacieee, ile Ty masz miejsca!!!
Nie mogę się zdecydować - nie wiem czy Ci zazdrościć czy się cieszyć, że ja tyle nie mam .
Fajowy brzeziniak.

Mrokasiu miejsca dużo. Bardzo dużo. Kiedyś wydawało mi się, że to dupka nie działka! Zdanie zmieniłam, gdy zdałam sobie sprawę z niemożliwości ogarnięcia z doskoku! Właściwie, to działka mała, gdy mi się wyobraźnia włączy . Jak spadam na ziemię, to wiem, że nie ma szans na ogarnięcie więcej niż mam. Ja nawet tego co mam ciągle nie ogarniam
sylwia_slomc... 22:20, 17 maj 2018

roma2 napisał(a)
Minęło dużo czasu, a ja ciągle czuję się odetchnięta . Taki tydzień na działce to doskonała terpia na wszelkie duchowe i nie tylko dolegliwości

I oby ten stan trwał
roma2 22:36, 17 maj 2018

Toszce obiecuję wycięcie dywaniku!
Z Sylwikiem jestem na bieżąco
Elu bardzo, bardzo dziękuję, że pamiętałaś i zajrzałaś
Makusia mnie powaliła w moim śnie szpilkami od Laboutina, ale wyjaśniła sytuację
Paulinie odpisałam o hakonechloa GreenHiils, że super.
Nie nadmieniłam jednakowoż, że została mi jedna. Z trzech! Moja siostra najukochańsza w szale odchwaszczania wywaliła dwie! Po nocy z czołówką na łbie odnalazł mąż na kupie chwastów jedną. Bo norałam po ciemnioku szukając w rozpaczy . Reanimuję w domu, nie jest źle i jutro pojedzie na swoje miejsce. Tam mi się większy armagedon trawiasty trafił. Moja wina! Paluchem trzeba pokazywać i już!