Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

anka_ 07:55, 18 maj 2018

roma2 napisał(a)
...tu jak się okazuje opuchlaki wpierniczają łubin, ...
Romciu łubiny ściągają opuchlaki.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
AgataP 08:51, 18 maj 2018

No to i ja poczytałam o poczynaniach rodzinnych Od momentu gdy sama zajmuję się ogrodem nic nie wycięłam, bo wiem gdzie każda siewka rośnie.
Ale wcześniej bywało to różnie

Roma masz rację - wcześniej moja działka też była z doskoku i to jeszcze z doskoku autobusowego, bo auta na własność niet. Na dodatek prądu też nie było, a woda tylko w studni - 16 metrów w górę by wiadro wody wyciągnąć...
Jak przyjeżdżałyśmy to nie wiedziałam w co ręce włożyć... rozumiem więc w całej rozciągłości dylematy Twoje...
edi75 09:27, 18 maj 2018

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/116/1165909/original.jpg
Witaj...
to zestawienie mi się podoba...zrobię tak u siebie( z Twoich roślinek)Tylko zamiast szałwii kocimietka
Pszczelarnia 09:33, 18 maj 2018

Roma, ale z czasem to się zmieni. Zobaczysz, będzie spokojniej. Tylko początki ogrodowo-remontowe są takie.

edi75 13:21, 18 maj 2018

Romo...dzisiaj miałam czas i przeczytałam Twój watek...Jestes dla mnie inspiracją.Dom...( u mnie budowa też pewnie trochę potrwa)... córki (też mam trzy) Twój optymizm i dobry humor ...Podziwiam
Mariposa 13:39, 18 maj 2018

Przyszłam się przywitać, bo czuję w Tobie pokrewną duszę Ja też mam dzieci odchowane, powoli odchodzą na swoje, a mnie zachciało się budowy domu i tworzenia ogrodu od podstaw. Podziwiam, wspieram i trzymam kciuki, abyś jak najszybciej zamieszkała na wsi i do ogródka miała jeden krok
edi75 17:47, 18 maj 2018

Dotarły roślinki....jurto będę wsadzać ....dzisiaj odpoczywają na balkonie
polinka 12:10, 19 maj 2018

roma2 napisał(a)
Jutro postaram się pobiegać po Waszych ogrodach. Dziś tylko jeszcze przyszły brzeziniak.

Moje marzenie! Ach...już widzę te białe pnie z zielonymi listeczkami
Cudownie !!!!!!
Gruszka_na_w... 23:14, 19 maj 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Roma, ale z czasem to się zmieni. Zobaczysz, będzie spokojniej. Tylko początki ogrodowo-remontowe są takie.

Ewa ma rację. U Ciebie jeszcze dodatkowo nawarstwiły się inne problemy. Podziwiam Cię, że znajdujesz siły, żeby to wszystko ogarnąć.
Zuch jesteś i tyle.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wani 23:03, 21 maj 2018

Roma dzięki za dodanie otuchy w kwestii trawnika Ja to bym nawet chętnie zapodała sobie audiobooka i spędziła popołudnie na kolanach ale dzieci mi nie pozwolą więc dziubię te chwasty pomału
Przy okazji napiszę że pigwowiec piękny i mi się przypomniało że chciałam go, podobnie jak derenia jadalnego (którego owoce dzieci lubią).
U mnie hortensje pnące rosną i kwitną jak głupie mimo że wsadzone w zeszłym roku. Jutro je ciachnę od dołu. Muszę też poważnie rozważyć kwestię usunięcia przynajmniej jednego bo za gęsto je posadziłam. Najlepiej tej nad którą gołębie zrobiły sobie miejscówę i jest wiecznie ob...ptakany, wrrr. Swoją drogą musiałabym eMa zmotywować do założenia kolców na belce. Ale to nie teraz bo skoro tam te gołębie przesiadują to może i gniazdo mają z młodymi. Poczekam z eksmisją jeszcze chwilę.