Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

roma2 19:45, 08 maj 2018

Toszko nie wycięłam całego dywaniku. Wycięłam część, bo serce mnie bolało, ponieważ wszystko co wycinałam było już ukorzenine w ziemi. No jak wywalić. To co wycięłam, wsadziłam w ziemię natychmiast (coby nie ratować mdlejących) i podlewałam. W niedzielę rano wyglądały dobrze, ale co teraz się dzieje???. Nie wiem. Nie mam za dużo miejsca na sadzonkowanie w jakimś cieniku. Wszędzie patelnia. Posadziłam tam, gdzie uważałam, że mają szansę. Się okaże.
roma2 19:47, 08 maj 2018

Gosialuk napisał(a)
Witam się. Przyszłam z wątku od Makusi właśnie. Styl wypowiedzi nie do podrobienia.
Z zainteresowaniem czytam o hortensji pnącej, bo też takowe nabyłam w tamtym roku.
U mnie też wypuszcza takie płożące po ziemi pędy, które się ukorzeniają. Nawet się zastanawiałam, czy takiego dywanu z niej nie zrobić.
A Znaczy kapitan też uwielbiam.

Witam serdecznie. Bylinową łąkę obserwuję od momentu założenia wątku, toteż jesteś całkiem znajoma . Hortensję podlewaj i tyle. Da radę.
roma2 19:50, 08 maj 2018

mrokasia napisał(a)

Grunt to odpowiednia miejscóweczka do odpoczynku .

To tylko mały łepek w kwiatkach . Jak się miało dość duże psy (setery), to Flipek ciągle robi za szczeniaka mimo 4 psich lat.
roma2 19:58, 08 maj 2018

BasiaLT napisał(a)
Uśmiałam się do łez z dyskusji z Makusią. Bo faktycznie sama też zgłupiałam kto kogo zabił i zakopał.

Basiu, z Makusią nie ma możliwości się nudzić
roma2 20:41, 08 maj 2018

Jutro postaram się pobiegać po Waszych ogrodach. Dziś tylko jeszcze przyszły brzeziniak.

Gruszka_na_w... 21:06, 08 maj 2018

Widać już go! I to z dalszej perspektywy. Nie trzeba robić zbliżeń.
Odetchnęłaś trochę?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 21:12, 08 maj 2018

O jaaaacieee, ile Ty masz miejsca!!!
Nie mogę się zdecydować - nie wiem czy Ci zazdrościć czy się cieszyć, że ja tyle nie mam .
Fajowy brzeziniak.
Pszczelarnia 21:15, 08 maj 2018

roma2 napisał(a)
Jutro postaram się pobiegać po Waszych ogrodach. Dziś tylko jeszcze przyszły brzeziniak.

Już maślaki widzę!
sylwia_slomc... 21:19, 08 maj 2018

Ale pięknie brzózki podciągnęły, teraz to już będą śmigać, że hej, ani się obejrzysz
Makusia 22:57, 08 maj 2018

Poemacik pochwalny o Cię, a nawet o Tobie stworzyłam
Choć to raczej chłodna analiza