Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

Gruszka_na_w... 23:13, 22 maj 2018

Romuś, zielone z ryjkiem przejdą do historii forum.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 23:25, 22 maj 2018

No Kochana tylko u Ciebie można spotkać ufo na brzozach , w wiadrze i na sitkuKocham Cie miłością wielką i niezmienną, ja dziś byłam zmuszona do decisa, przez czarne, małe i niezwykle upierdliwe....mszyce mi obsiadły wszystko, naparstnice też, a do soboty ma ich nie być to co było robić jak biedronka sztuk jeden chyba by się rozpukła gdyby tyle zjadła
Gosiek33 06:12, 23 maj 2018

Mam dylemat pryskać chemią czy tylko wzmacniać rośliny a draństwo ręcznie zbierać? Po chemii pada wszystko a i tak bzyczków mało. Biedronki same chyba nie zjadają mszyc tylko ich larwy?
edi75 08:03, 23 maj 2018

Roma...jesteś niesamowita...ubawiłam się do łez
anabuko1 16:32, 24 maj 2018

Zaglądam i trafiłam na zabawny opis walki zbrobalami.
Masz dar opisywania z humorem.suuper
Basilikum 17:10, 24 maj 2018

roma2 napisał(a)
Na sam koniec pochwalę się, iż pojecham na działkę i wróciłam z tejże jako kierowca. Ale to historia na kolejną komedię .

dawaj dawaj kcem bardzo czytac cie

zielone ryjki mnie rozbawily do lez
wspaniala jestes
anbu 18:20, 24 maj 2018

Oj Romcia uśmiałam się ale też bym kawy na spokojnie nie dała rady wypić, gdyby zielone z ryjkiem konsumowały mi ogród
Gratuluję odwagi za kółkiem
roma2 20:44, 24 maj 2018

Makusia napisał(a)
Romka "zielone z ryjkiem" i tu moja nieogrodowa wyobraźnia pracuje bardzo dobrze. Już je widziałam, a każdy pod malutkim krawacikiem i w malutkim meloniku. Co bardziej dojrzały z laseczką, lub parasolką do popierania
A w wiadrze, nagle się okazało, że ani laseczki, ani parasoleczki nie potrzebują i zasuwają jak norweskie narciarski

Tak było?

Muszę brutalnie zniszczyć Twoje wyobrażenie zielonych z ryjkiem! Obawiam się, że te bardziej dojrzałe z laseczką lub parasolką i te mniej dojrzałe w melonku i pod krawacikiem przegapiłam w zeszłym roku. To co zobaczyłam, to goła, rozochocona na całego młodzież. Żądna uciech. Akurat pary zajęte sobą, najłatwiej wpadały do wiadra
roma2 20:48, 24 maj 2018

Toszka napisał(a)
Usmiałam się sednie. Moja wyobraźnia zobaczyła małe Alfiki (ktoś pamięta ten serial?)
I ta skupiona mina nie zezwalajaca na ucieczkę. Ja pewnie też bym do kubełka zbierała

Masz na myśli Alfa? Kosmitę z planety Melmac? Z takimi dopiero byłby kłopot, bo jak próbować topić lub spalić? Wiem, że zbierałabyś
roma2 20:51, 24 maj 2018

Gosiek33 napisał(a)
Ale się ubawiłam. Czy zieloni kosmici zostali rozpoznani?

Witam . Rozpoznane, a jakże! Obryzg szkółkowiec. Mazan napisał,że to taka miniaturka opuchlaka.