Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

roma2 17:40, 14 wrz 2018

Pszczelarnia napisał(a)

kleszcze, jelenie, czy wizyta u weterynarza?

Nocna wizyta u weternynarza z ryczącym jeleniem co złapał kleszcza
roma2 17:54, 14 wrz 2018

lojalna_ napisał(a)
Koniecznie do lekarza nie zwlekaj . Trzymam kciuki .

Byłam. I usłyszałam, że "na zapas" się nie leczy, bo nie wiadomo, czy złapałam choróbsko. Kleszcza też się nie bada, bo kleszcza się nie leczy. I trzeba czekać minimum miesiąc. Zmieniłam lekarza na prywatnego. Na razie jedne badania ok. Mam jeszcze zrobić jakieś inne dwa.
roma2 18:03, 14 wrz 2018

Aniu Mała Mi wiem, że czasu nie masz, bo czytam na bieżąco co się u Ciebie dzieje. Nasz urlop to "zbiorowy wysiłek" niemałej części rodziny. Kiedyś pisałam, że mam pod opieką Rodziców. I praca...wierz mi, że czasem mam wrażenie, że nie mam się kiedy po głowie podrapać . Moje siostry (jedna z Katowic, druga dochodząca z Opola) + nasze dzieci. I dopiero wtedy mogliśmy się urwać na tak długo. Czyli dwa tygodnie. Licząc, że z mężem widzimy się ok 60 dni w roku, to uczta była Krwawnik kichawiec jak by co, to mam od groma i służę
roma2 18:07, 14 wrz 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Jak już tak ryczysz, to Ci napiszę, że mnie po ugryzieniu przez kleszcza zaprowadzono do weterynarza właśnie. Był to jedyny medyk w zasięgu.Czasy odległe, studenckie. Zmotoryzowanych niewielu, a okolica półdzika. Dodam, że kleszcz wbił mi się pod cyckiem i troszkę nieswojo się czułam świecąc nagą piersią przed weterynarzem na polu biwakowym. Nie mogłam wszak zamykać się z nim w namiocie w celach diagnostycznych.

Ja tam bym się zamknęła. Chociaż nie wiem... młody był? i przystojny? Poza tym w wieku studenckim to nie ma co się wstydzić cycków. Z tego co pamiętam
roma2 18:08, 14 wrz 2018

anka_ napisał(a)
Romciu przyszłam zapytać czy twoje Midwinter Fire mają owocki?
Użarcia przez osę i kleszcza współczuję bardzo.

Aniu. Pisałam u Ciebie, że szału nie ma. Niech poczekają z tym szałem na zimę. Masz z nimi rację
roma2 18:14, 14 wrz 2018

Gosialuk napisał(a)
Współczuję, bo wypadki nieprzyjemne. Jedno potencjalnie niebezpieczne, a drugie bolesne. Szkoda, że nikt na te kleszcze niczego sensownego nie wymyślił jeszcze. Ja niestety nie wyobrażam sobie, żebym chodziła ubrana tak jak zalecają na kleszcze i psikam się tylko wiosną, kiedy te paskudy są najbardziej aktywne.

Ja się psikałam na robale, ubrać się od stóp do głów przy tych temperaturach które panowały, to prędzej padłabym z gorąca, niż od kleszcza. Kłopot z tym, że na starość zrobiłam się jakimś alergikiem, bo wciągu tych dwóch tygodni urlopu coś tam mnie trzy razy kąsnęło i zaczęłam puchnąć (miejscowo) dość mocno. Ocet pomaga. Póki co.
roma2 18:15, 14 wrz 2018

AgataP napisał(a)

Dobre to były czasu i biwaków i gołych cycków w namiocie hahahaha

Agatko
roma2 18:17, 14 wrz 2018

mikina34 napisał(a)

Romciu, cofnęłam się kawał, bo czytam Cię jak dobry kryminał i dorzucę tylko, ze mój eM jak zobaczył Red Barona, to kazał pryskać na grzyba, bo skoro w takim dziwnym kolorze trawa to na pewno jakaś choroba - te eM-y, choć czasem jak słonie w składzie porcelany, to w sumie dobre chłopy

Dobre, dobre.
Nie trać czasu na czytanie. Chyba, że dla rozrywki
Gruszka_na_w... 18:20, 14 wrz 2018

Pszczelarnia napisał(a)

kleszcze, jelenie, czy wizyta u weterynarza?

Ewo,
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 19:02, 14 wrz 2018

Też octem traktuje od razu jak by co i boli od razu mniej