Zazdroszczę tej sielanki starszej pani ... zazdroszczę urlopu.. zazdroszczę możliwości ponorania w ziemi.. zazdroszczę kilku dni spokoju..
W tym roku się nie dało.. może za rok.. jako ten czas przyspieszył..
Moje krwawniki kichawce zdziczały zarosły i nie wiem nawet czy jeszcze jakiekolwiek się zostały. Miałam wrażenie, że ich nic nie zniszczy.. myliłam się..
Oczko może małe ale urok swój ma

Rób większe przy tarasie.. a rośliny sobie weźmiesz ode mnie bo tu też zarosło wszytko i potrzebny totalny lifting. Niestety lifting w ogrodzie dużo łatwiejszy niż w oczku.. wiosną trochę metrów kwadratowych zielska wydzieraliśmy w chłopem.. W ogrodzie zabijesz łopatę, siekierą, łomem sobie pomożesz.. a w oczku pup blada, bo uszkodzisz folię, a korzenie są zacne, oj zacne.. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez oczka czy innego zbiornika wodnego.. woda to zycie i w ogrodzie z oczkiem ma to szczególne znaczenie.
Ja mam rozchodniki.. w potłuczonych doniczkach nad oczkiem.. nigdy nie podlewam, nie okrywam i rosną tak od 5 lat.Na dachu też chyba dadzą radę
I ogród mam w arach

I nie będę całego Podkarpacia umoralniać dlaczego mam ogród w metrach.. będę gadać do ludzi w języku który znają

Zastanawiam sieile osób by potrafiło przeliczyć ary na metry??? Tu się przeprowadziłam i przejęłam tutejsze obyczaje

Nawet chodzę na pole

I zbieram borówki a nie jagody
Cześć Romeczko..do następnego razu, ostatnio mnie tu mało.. ale jak mam czas to wolę porobić w ogrodzie a nie pytlować na forum.. a tu i tu mi czasu brak.. tak się porobiło.. ale dobrze, bo to znaczy praca jest

Po okresie cieniutki bardzo , bardzo to mnie cieszy.. chociaż ogród irytuje.. nigdy nie miałam tak zapuszczonego jak teraz..
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.