Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

lojalna_ 21:07, 07 wrz 2018

Koniecznie do lekarza nie zwlekaj . Trzymam kciuki .
Mala_Mi 22:28, 07 wrz 2018

Zazdroszczę tej sielanki starszej pani ... zazdroszczę urlopu.. zazdroszczę możliwości ponorania w ziemi.. zazdroszczę kilku dni spokoju..
W tym roku się nie dało.. może za rok.. jako ten czas przyspieszył..
Moje krwawniki kichawce zdziczały zarosły i nie wiem nawet czy jeszcze jakiekolwiek się zostały. Miałam wrażenie, że ich nic nie zniszczy.. myliłam się..
Oczko może małe ale urok swój ma Rób większe przy tarasie.. a rośliny sobie weźmiesz ode mnie bo tu też zarosło wszytko i potrzebny totalny lifting. Niestety lifting w ogrodzie dużo łatwiejszy niż w oczku.. wiosną trochę metrów kwadratowych zielska wydzieraliśmy w chłopem.. W ogrodzie zabijesz łopatę, siekierą, łomem sobie pomożesz.. a w oczku pup blada, bo uszkodzisz folię, a korzenie są zacne, oj zacne.. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez oczka czy innego zbiornika wodnego.. woda to zycie i w ogrodzie z oczkiem ma to szczególne znaczenie.

Ja mam rozchodniki.. w potłuczonych doniczkach nad oczkiem.. nigdy nie podlewam, nie okrywam i rosną tak od 5 lat.Na dachu też chyba dadzą radę

I ogród mam w arach I nie będę całego Podkarpacia umoralniać dlaczego mam ogród w metrach.. będę gadać do ludzi w języku który znają Zastanawiam sieile osób by potrafiło przeliczyć ary na metry??? Tu się przeprowadziłam i przejęłam tutejsze obyczaje Nawet chodzę na pole I zbieram borówki a nie jagody

Cześć Romeczko..do następnego razu, ostatnio mnie tu mało.. ale jak mam czas to wolę porobić w ogrodzie a nie pytlować na forum.. a tu i tu mi czasu brak.. tak się porobiło.. ale dobrze, bo to znaczy praca jest Po okresie cieniutki bardzo , bardzo to mnie cieszy.. chociaż ogród irytuje.. nigdy nie miałam tak zapuszczonego jak teraz..
Gruszka_na_w... 23:32, 07 wrz 2018

roma2 napisał(a)
Rykowisko

Jak już tak ryczysz, to Ci napiszę, że mnie po ugryzieniu przez kleszcza zaprowadzono do weterynarza właśnie. Był to jedyny medyk w zasięgu.Czasy odległe, studenckie. Zmotoryzowanych niewielu, a okolica półdzika. Dodam, że kleszcz wbił mi się pod cyckiem i troszkę nieswojo się czułam świecąc nagą piersią przed weterynarzem na polu biwakowym. Nie mogłam wszak zamykać się z nim w namiocie w celach diagnostycznych.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
anka_ 23:57, 07 wrz 2018

Romciu przyszłam zapytać czy twoje Midwinter Fire mają owocki?
Użarcia przez osę i kleszcza współczuję bardzo.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Gosialuk 08:39, 08 wrz 2018

Współczuję, bo wypadki nieprzyjemne. Jedno potencjalnie niebezpieczne, a drugie bolesne. Szkoda, że nikt na te kleszcze niczego sensownego nie wymyślił jeszcze. Ja niestety nie wyobrażam sobie, żebym chodziła ubrana tak jak zalecają na kleszcze i psikam się tylko wiosną, kiedy te paskudy są najbardziej aktywne.
AgataP 13:08, 13 wrz 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Jak już tak ryczysz, to Ci napiszę, że mnie po ugryzieniu przez kleszcza zaprowadzono do weterynarza właśnie. Był to jedyny medyk w zasięgu.Czasy odległe, studenckie. Zmotoryzowanych niewielu, a okolica półdzika. Dodam, że kleszcz wbił mi się pod cyckiem i troszkę nieswojo się czułam świecąc nagą piersią przed weterynarzem na polu biwakowym. Nie mogłam wszak zamykać się z nim w namiocie w celach diagnostycznych.

Dobre to były czasu i biwaków i gołych cycków w namiocie hahahaha
mikina34 09:56, 14 wrz 2018

roma2 napisał(a)
Kosą splinową mąż wyciął krwawniki odmianowe, bo wg Niego wyglądały jak chwast. Mało tego, po dzisiejszy dzień twierdzi, że ja tam kazałam kosić. Kosą spalinową szwagier w zeszłym roku wykosił w pień żurawinę, która zdążyła już zawiązać owoce. Straty jak się okazuje muszą być. To takie popierdułki. I choć żal, to tragedii nie ma. Ale drzew zawsze szkoda.

Romciu, cofnęłam się kawał, bo czytam Cię jak dobry kryminał i dorzucę tylko, ze mój eM jak zobaczył Red Barona, to kazał pryskać na grzyba, bo skoro w takim dziwnym kolorze trawa to na pewno jakaś choroba - te eM-y, choć czasem jak słonie w składzie porcelany, to w sumie dobre chłopy
Pszczelarnia 10:30, 14 wrz 2018

Rykowisko, to u mnie. Jelenie się zaktywizowały i porykują. Mam wrażenie, że to się dzieje u mnie na podwórku.
Toszka 10:35, 14 wrz 2018

Za młodu we wrześniu na Mazury pojechaliśmy pod namiot - puste pole biwakowe, ciepła woda w jeziorze, cisza spokój... do nocy... w nocy się działo
Pszczelarnia 16:42, 14 wrz 2018

Toszka napisał(a)
Za młodu we wrześniu na Mazury pojechaliśmy pod namiot - puste pole biwakowe, ciepła woda w jeziorze, cisza spokój... do nocy... w nocy się działo

kleszcze, jelenie, czy wizyta u weterynarza?