Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 13:19, 06 cze 2016

Agatek napisał(a)

Też na to liczę
U mnie w tym roku mało co ładnie rośnie, stipa kiepska, Przemka rozplenica rosła ładnie aż prawie ją ... trafił nie wiem czy dała sobie radę w gruncie, coś ten rok nie należy do mnie

Agatko to nie jest rok na trawy. Ja też liczyłam na duużo stip a mam osiem Przemek przysłał mi mnóstwo nasion, podzieliłam się z Gosią- Gdzieś na końcu świata. Zarówno u mnie jak i u niej wzeszła w kilku egzemplarzach. Obecnie mam ją w gruncie w ilości sztuk jeden i cały czas drżę o nią.
GosiaJoanna 15:04, 06 cze 2016

Widze Aniu ze Solo kwitnie u mnie jeszcze w pąkach, musze przyznac ze dobrze przezimowala u mnie wyglada lepiej niz rok temu. Tomek bedzie usuwal nowe róze ze szklarni i licze ze kilka dostane tez czerwone tylko niższe ale wiekszy kwiatostan
Anusia 15:48, 06 cze 2016

Ooo Gosia to niech pamięta też o mnie. Przygarnę choćby jedną, jedyną. W tym roku nabrała masy, jest o jakieś 15 cm wyższa. Jeśli przetrwa kolejną zimę to możemy liczyć na jeszcze lepsze osiągnięcia
mirkaka 16:27, 06 cze 2016

Piękna ta Solo. Ja przyznam się bez bicia że w czerwieniach nie gustuję, wolę je podziwiać u innych, wtedy zawsze mi się podobają. U siebie z ciemnoczerwonych mam Ingrid Bergman i Lincoln, i jedną malinową Erotika- ta ma przecudny zapach
MirellaB 17:10, 06 cze 2016

Bardzo lubię czerwone róże

U mnie też biała smagliczka się wysiała
Anusia 06:58, 07 cze 2016

mirkaka napisał(a)
Piękna ta Solo. Ja przyznam się bez bicia że w czerwieniach nie gustuję, wolę je podziwiać u innych, wtedy zawsze mi się podobają. U siebie z ciemnoczerwonych mam Ingrid Bergman i Lincoln, i jedną malinową Erotika- ta ma przecudny zapach

Powoli czytam Twój wątek właśnie zaóważyłam, że u Ciebie róże są w pastelowych kolorach i jakie piękne. Czytam powoli bo nie umiem inaczej gdy widzę takie zdjęcia. Nie mogę się napatrzeć
Anusia 07:03, 07 cze 2016

MirellaB napisał(a)
Bardzo lubię czerwone róże

U mnie też biała smagliczka się wysiała

To moje pierwsze, więc sentyment na długo pozostanie.
Smagliczka wysiewa się pięknie. Gipsówka chyba nie wzeszła. Jedna samosiejka wybujała, trochę szkoda. Nie będzie tak efektownie jak w zeszłym roku.

Iwk4 07:22, 07 cze 2016

Aniu, czy twoje ostróżki są z siewu? Ja mam taką blado- niebieskæ.
Anusia 07:24, 07 cze 2016

Iwonko tak, w zeszłym roku flance wysadzałam w maju. Zdążyły zakwitnąć a teraz porosły takie potwory
Anusia 07:32, 07 cze 2016

Moja druga róża, zakupiona w tym roku Gefyld. Róża półpełna, pędy jej dorastają do 4-5 m. Dobrze wystartowała, więc mam nadzieję, że będzie sporo co sezon przyrastać. Na razie aby zrobić jej zdjęcie to trzeba prawie czołgać się po ziemi