"Wszystkie części orzecha włoskiego: konary, kora, liście i łupiny zawierają substancję ograniczającą rozwój innych roślin. Substancja ta to juglon. Podłoże wokół drzewa jest także przesiąknięte juglonem. Dlatego należy dokładnie zbierać liście opadające na grządki czy rabaty. Nie należy dodawać ich do kompostu. Najlepiej palić je od razu."
Mirelko Dziękuję za te wszystkie pochwaly Drzewa, które Ci się podobają to graby Fastigiata ... bardzo je lubię i szczerze polecam ... fajnie, ze myślisz jeszcze o drzewach u siebie Z werbeną chyba trzeba poczekać dłużej ... ale nie ma problemu tak wielu osobom się wysiewa, że zaradzimy ... a poza tym zawsze możesz wykopać sobie do donicy kilka sadzonek i przechować w garażu do wiosny ... ja tak na wszelki wypadek zrobialm w ubiegłym sezonie
U mnie jakoś te liście słabo się przerabiał nawet z rocznikiem. Przekopalam zatem na rabacie same liście w części tylko rozłożone
pogubiłam się chyba
przyszlam zobaczyc czy juz odpoczywasz
No widzisz odpoczywa jak zawsze ))))))) ))))) z grabiami ))
miałam to samo, może za krótko je trzymałam, ale w końcu wywaliłam wszystkie worki na kupę i teraz już fajne się zrobiły.