Jeśli tylko on jest solidny to dla mnie może być ... i tak będzie schowany za drewutnią ... muszę dziś zmierzyć jaką szerokość tam mam ... jeśli 2m to mogę się zdecydować na taki 1200l
dla mnie on jest duży, ale w porównaniu jakie na O widzę to tyci, tyci tak poważnie to taki paletowy, jedna komora na razie, ale zapełniona w tym roku cała trzeba jeszcze dawać warstwy np.cienkich gałązek aby był lepszy dostęp tlenu.
a worków liściatych mam 5 sztuk, same brzozowe
Jedno tylko chcę wyjaśnić - mocznikiem można opryskać drzewa tylko do połowy lipca. Taki oprysk działa nie tylko grzybobójczo, ale tez jako nawóz azotowy, czyli pobudzający do wzrostu, "pędzący". Drzewa opryskujemy roztworem mocznika 0,5%. Liście do kompostowania 5% roztworem.
A ja sobie właśnie siedzę na Ogrodowisku w wątku o dżdżownicach i się zastanawiam czy nie namnożyć ich trochę w domu przez zimę Miałam co prawda poeksperymentować z pewna metodą kompostowania resztek w domu, ale może i kolejny pojemnik w kotłowni ten mój cierpliwy małżonek zniesie Jak myślisz?