Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Ewik 15:57, 21 lip 2016

Zagajanka napisał(a)

Aha, moje LFC też są z Rosaplant.
A co do tego, ze pomyłki nie wchodzą w grę... Właśnie ta szkółka w swojej jesiennej dostawie do mnie wśród 12 róż wysłała 3 pomylone... Co wyszło oczywiscie dopiero na wiosnę. Na mojego maila w tej sprawie nikt nie raczył odpowiedzieć. To nie był mój pierwszy u nich zakup i wcześniej wszystko było ok, ale te transakcję do udanych nie zaliczam i zastanowię się czy jeszcze będę u nich coś zamawiać...

Ja mam teraz od nich Zoske pomyloną, obiecano jesienią wysłać prawidłową. Zobaczymy co będzie bo Floribunda mimo zapewnień mnie olała a jak się przypomniałam to cisza do tej pory, zresztą nie tylko mnie tak potraktowano .

jolanka 23:30, 21 lip 2016

Ewik napisał(a)

Ja mam teraz od nich Zoske pomyloną, obiecano jesienią wysłać prawidłową. Zobaczymy co będzie bo Floribunda mimo zapewnień mnie olała a jak się przypomniałam to cisza do tej pory, zresztą nie tylko mnie tak potraktowano .

Byłam u nich osobiście, wrażenie OK, ale....
tulucy 07:08, 22 lip 2016

Ja miałam jedną pomyłkę z Rosap. Po mailu - wysłali mi następnego dnia właściwą. Ponoć stały obok siebie donice - zdarza się, ja mam dodatkowo krzaczek inny. Natomiast teraz wyszły mi 2 pomyłki z wiosennych zakupów bylin. I już nawet nie pamiętam, gdzie zamawiałam.
Zagajanka 20:56, 24 lip 2016

_Martini_ napisał(a)

Gdyby wypuściła, byłaby szansa na gesty krzew. Spróbuję podobnie. A tymczasem będę dalej wczytywac się w wasze rozmowy na temat innych różyczek. Robią na mnie piorunujące wrażenie

Jak już się wciagnęłaś w klimaty i załapałaś bakcyla, to za chwilę tez już będziesz gadać po-"różanemu"
Zagajanka 20:57, 24 lip 2016

Madzenka napisał(a)
Z powodu pokroju okrywowych stopniowo się ich pozbywam. Teściowa się cieszy
Jako szpaler róż za lawenda nawet fajnie fairy wyglada ale dla mnie to nie sa roze Ostatnie 3 fairy wykopię jesienią

I nawet już wiem, co będzie zamiast
Dzięki jeszcze raz za mile spędzony dzień!
Zagajanka 21:01, 24 lip 2016

Ewik napisał(a)
Swany jak ośmiornica wygląda , myślałam kiedyś o niej , te pędy bym chyba odcięła .
Herzogin zachwyca mnie niezmiennie.
Co do Zoski to moja zdecydowanie inaczej wygląda. Wkleję u siebie to zobaczysz

Swany bym już drugi raz nie posadziła...
Na Cristianę namówiłam dzisiaj w Rosarium Marzenkę, a sama kupiłam Henriettę.
Jesienią w tej szkółce ponoć mają mieć w ofercie już całe 6 róż z serii Parfuma; na stronie Kordesa są 2 nowości z tego roku i już wiem jakiej róży będę poszukiwać niedługo
Twoja Zoska-nie-Zoska jest bardzo ładna, szkoda, że NN...
Zagajanka 21:03, 24 lip 2016

tulucy napisał(a)
Ja miałam jedną pomyłkę z Rosap. Po mailu - wysłali mi następnego dnia właściwą. Ponoć stały obok siebie donice - zdarza się, ja mam dodatkowo krzaczek inny.

W takim razie nie wiem czym mam tłumaczyć totalny brak odpowiedzi w moim przypadku. Spróbuję napisać jeszcze raz...
Wendy79 21:13, 24 lip 2016

Zakochałam się w różach, chociaż wielu mnie przed nimi ostrzega. Teraz tylko pozostaje pytanie, gdzie je pomieścić. Myślę, że trochę pozmieniam plany dla nich.
Dzięki za informację w sprawie róż za namiotami, ale zrobiło mi się jeszcze bardziej przykro. Jeżeli nie kupiłam History przez czyjeś nie chciejstwo, to bardzo smutne
AsiaK_Z 21:20, 24 lip 2016

Jana fajnie było się znów spotkać zakupy widziałam, niech rosną na potęgę do miłego
Zagajanka 21:26, 24 lip 2016

Aga, tak w ogóle czemu żeś nie przyznała, że ty to ty? Miałabym okazję poznać osobiście właścicielkę najpiękniejszego warzywniaka na O.
Co do róż - na pewno u Ciebie się zmieszczą, przecież dopiero zakładasz ogród.
W sprawie History możesz zadzwonić do R. i się upewnić. Ja wiem co widziałysmy: sporo doniczek, w tym też była History i przy nich nie było żadnej karteczki "nie sprzedajemy, bo uszkodzone" czy coś w tym stylu.