Roze zamowione tej wiosny prawie wszystkie juz wsadzone. Zostala tylko jeszcze jedna dostawa, tym razem z Holandii.
W ogrodzie juz wiosenne ozywienie - widac nowe listki szałwii:
Ale masz porządeczek na rabatach. Ja się za swoje zabrać nie mogę. Jakiś marazm chyba. Duży ten czosnek. Mój sadzony jesienią ma jakieś tylko cienkie listki.
Janka twoj czosnek jest juz wielki !!!! Będzie się ślicznie prezentował. Ja przełożyłam dostawę róż na za tydzień ale już się boję ze za dużo ich zamówiłam i będę musiała robić rewolucję w donicach A tam teraz wychodzą szafirki czosnki i inne cebulowe
I powiedz mi Janka, jak żyć z tym nadmiarem jak żyć !!!!!! :0)
hej, widzę, że u ciebie wiosna w pełni, u nas zdecydowanie chłodniej . jak prace nad nową rabatą ?
Dziekuje raz jeszcze za pomoc w zamówieniu różanym - jestem ciekawa co z panien wyrośnie
To pewnie zależy od odmiany. Niektóre mi się podzieliły i też mają drobne listeczki, a to jest chyba Giganteum, albo Mount Everest, one są takie większe.
Przy tarasie rosną czosnki Purple Sensation, one też już są spore, ale jednak nie tak duze jak tamten:
Myślałam, że czosnek karatawski mi wygnił ale też wyłazi, jako jeden z ostatnich
Nowa rabata została wyznaczona (piaskiem) i nawet zaczęłam ściągać darń, ale później moje plecy już odmówiły współpracy, a M. nie poczuwał się do pomocy, więc cóż, czekam aż znajdą się siły u mnie, czy chęć u niego
Na razie pierwsze róze wsadziłam wprost do trawnika. Kolejna dostawa bedzie prawie w całosci pod tę rabatę, więc nie ma wyjścia i trzeba będzie w końću ją przekopać:
Aha, miałą być elipsa, ale jest ostatecznie koło Elipsa byłą zdecydowanie za duża...
Mój to czosnek główkowaty, zobaczymy jak urośnie, ale z tego co widzę, wszystkie wsadzone spokojnie sobie rosną. Za to zawilców w ogóle nie widzę.
Późnym latem dostałam od teściowej szafirki z liśćmi. Na razie nie widzę oznak życia, pewnie już się ich nie doczekam. Ty masz chociaż tego jednego ☺