Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Co i jak? Nowicjuszka

Co i jak? Nowicjuszka

Mira104 19:15, 15 maj 2016

Muszę zrobić zbiór dobry szkółek, godnych polecenia pod względem ceny i jakości roślin
Dlatego tak pytam co, gdzie i za ile kupiłyście.
Mirela ma śliczne trawki niestety nie ma miskantów, w sumie może to jeszcze nie pora na dorodne sadzonki, bo one dopiero wychodzą.
inka74 09:58, 16 maj 2016

Absolutnie piękna kotka. Kocham syjamy za ich mądre pyszczki i obłędne oczyska w kolorze blue. Porządek ci na ogródku robi, pomaga jak może
Ja takie prezenty dostaję od kotki sąsiada. tamta na szczęście nie znosi, za płotem zamęcza myszy. Kiedyś wchodzę do domu a tam kotka na krześle się rozłożyła, nie moja oczywiście bo chłopaki uczulone. Przyszła małpa jedna jak do siebie, przez balkon otwarty. Sąsiadce zgubę odniosłam, to się zdziwiła. Domy jej się pomyliły chyba bo u nas wszystkie takie same ale kot chyba po zapachu powinien rozróżnić. Drugi bezpański przychodzi spać w nocy na taras na poduchy, rano z kawą wychodząc go wyganiam. Ogólnie 3 koty mam, żaden nie jest mój ale się szwendają jak pracuję.

Mirka - Gienka mi drugiego kwiatka puściła )) kurcze, człowiek się z takiej głupoty cieszy, a jabłonka Royalty buuu..... nie pasuje na wyspie. Mam doła w związku z tym ogrodowego. Pokaż kobieto co ty ostatnio zwojowałaś.
mikami 11:01, 16 maj 2016

W szkółkach jak pytam o trawy to mówią że dopiero za dwa tygodnie ale w Limbie w zeszłym roku też mieli późno trawy
anbu 11:06, 16 maj 2016

Mira pochwal się coś podziałała prze weekend?
Mira104 11:53, 16 maj 2016

Inka jeśli myślisz, że syjamy to pieszczochy, to się mylisz Moja kotka uznaje tylko 1 pokój- mojego starszego syna do innych pomieszczeń praktycznie nie wchodzi. Mnie uznaje, bo jej jedzenie daję Nie masz zwierząt w domu, to pewnie dlatego koty do Ciebie się schodzą, bo jest cisza i spokój.
Widziałam Twoją Gienkę i gratuluję ciekawe, czy moja zakwitnie 2 raz
hmm, co do jabłonki to napisałam u Ciebie co o tym myślę

Nie wiem jak u Was, ale u mnie zimno jest brrr masakra.
Co do obserwacji, to zauważyłam jedną rzecz, w tym roku ukorzeniałam hortki moje ogrodowe, które ukorzeniły się szybko i bez problemowo w wodzie, a obecnie są już w doniczkach. Natomiast bardzo ciężko ukorzeniają mi się hortki od Bozga (hortensjada), z tego co czytałam u niej na forum, to sporo osób ma ten sam problem, patyczki usychają po wypuszczeniu listków i nie chcą wypuszczać korzonków. Wydaje mi się że jest to spowodowane wodą, do tych co mi pozostały dodam trochę nawozu do hortensji, a do 2 części ukorzeniacza.
Aniu nic nie działam w ogrodzie, bo jest zimno i wygwizdów, jedynie w warzywniaku wysiałam nasiona, mąż walczy z ogrodzeniem w sumie, to dziś chciałam coś porobić w ogrodzie chociaż ta pogoda brrrr.

Mirela, ta szkółka, gdzie Ty kupiłaś trawki też ma miskanty, ale jeszcze nie sprzedają trzeba poczekać.

Dziś moje dziecię zdaje ustną maturę chyba bardziej się stresuję niż on zazdraszczam mu tego stoickiego spokoju
anbu 12:01, 16 maj 2016

Mira no u mnie też zimno jak nie wiem co
Ale coś dziś podziałam, tylko po pracy mam możliwości, ubiorę kożuch i polezę robić, no

Trzymamy kciuki za dziecię aby dobrze napisało a rodzice zazwyczaj częściej się denerwują niż latorośle
alis 12:44, 16 maj 2016

Mira104 napisał(a)

Nie wiem jak u Was, ale u mnie zimno jest brrr masakra.
Co do obserwacji, to zauważyłam jedną rzecz, w tym roku ukorzeniałam hortki moje ogrodowe, które ukorzeniły się szybko i bez problemowo w wodzie, a obecnie są już w doniczkach. Natomiast bardzo ciężko ukorzeniają mi się hortki od Bozga (hortensjada), z tego co czytałam u niej na forum, to sporo osób ma ten sam problem, patyczki usychają po wypuszczeniu listków i nie chcą wypuszczać korzonków. Wydaje mi się że jest to spowodowane wodą, do tych co mi pozostały dodam trochę nawozu do hortensji, a do 2 części ukorzeniacza.
Aniu nic nie działam w ogrodzie, bo jest zimno i wygwizdów, jedynie w warzywniaku wysiałam nasiona, mąż walczy z ogrodzeniem w sumie, to dziś chciałam coś porobić w ogrodzie chociaż ta pogoda brrrr.

Mirela, ta szkółka, gdzie Ty kupiłaś trawki też ma miskanty, ale jeszcze nie sprzedają trzeba poczekać.

Dziś moje dziecię zdaje ustną maturę chyba bardziej się stresuję niż on zazdraszczam mu tego stoickiego spokoju

U mnie też zimno, przynajmniej było rano, kiedy jechałam do pracy, ale teraz podobno też ziąb.

Mireczko, ja swoje hortki (patyki) Anabellki włożyłam bezpośrednio do gruntu, póki co listki zielone mają no i nie zakwitną na pewno w tym roku, a szkoda.

Twoje dziecię dzisiaj zdaje maturę, a moje pisało w piątek chemię rozszerzoną i mówiła, że była bardzo trudna, w jej odczuciu i biologia i chemia, którą pisała były bardzo trudne, przed nia jeszcze j.polski ustny i finał.

Trzymam kciuki za powodzenie Twojego Dziecięcia, oby jak najlepiej poszło.
Mira104 13:30, 16 maj 2016

Alu widzę, że Twoja córa też biol-chem Mój jeszcze z angielskiego ma ustny końcem tygodnia i koniec- powiedzmy, bo na wyniki trzeba poczekać. Również trzymam kciuki za córkę
Moje hortki, w tym roku ukorzenianie (limonkowe) maja już kwiaty.
alis 13:43, 16 maj 2016

Mira104 napisał(a)
Alu widzę, że Twoja córa też biol-chem Mój jeszcze z angielskiego ma ustny końcem tygodnia i koniec- powiedzmy, bo na wyniki trzeba poczekać. Również trzymam kciuki za córkę
Moje hortki, w tym roku ukorzenianie (limonkowe) maja już kwiaty.

Miejmy nadzieję, że wyniki będą zgodne z ich oczekiwaniami (i naszymi )
Tak, moja córa bio-chem, nie pójdzie w ślady matki
Już mi zapowiedziała, że jeśli nie pójdzie jej matura na tyle, żeby dostać się na określone studia, rok siedzi w domu i poprawia maturę za rok ;/ Wcale się z tego powodu nie cieszę.

A wracając do tematów ogrodowych, to może i moje zakwitną jednak?? Ale jakoś tak siedzą mam wrażenie w miejscu.
inka74 22:37, 16 maj 2016

Wiem ze syjamy to indywidualiści. Moja ciotka ma takiego uparciucha. Ledwie pogłaskać mi się raz dał i toleruje tylko ciotkę. Kotka sąsiada przychodzi, łasi się. Usiądzie, popatrzy co robię. Śmieszna łaciata taka jest z rudym. Ja zwierzaki bardzo lubię ale nie mogę mieć w domu.

Jak tam maturalne zmagania? a i pogoda od czwartku podobno ma się poprawić