Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Ewa777 18:39, 31 lip 2025

mirkaka napisał(a)

Niepotrzebnie, ukopałabym dla Ciebie
Złocień Miruna dostaniesz, tylko muszę zanurkować pod rośliny i wysadzić siewki

Wielkie dzięki Mireczko Chętnie przygarnę
basia3012 18:43, 31 lip 2025

mirkaka napisał(a)
Dzisiejsze fotki, koniec lipca, ogród ciągle kolorowy, żółta rudbekia to samosiewy, bardzo się cieszę tak pięknie sobie znajduje miejsca

Mirko, cudnie, kolorowo. Zachwycam się. Czy te piękności na pierwszym zdjęciu to floksy?
mirkaka 19:26, 31 lip 2025

TAR napisał(a)
Ale kolorowo. Bajkowo.
Roza Bukavu jest moja najulubiensza, kwitnie nieprzerwanie od posadzenia. A ponownie zakwitla tez Pastella i Cest La Vie

Moja Bukavu wypuściła na razie jeden pęd na drugie kwitnienie. Pastella jeszcze nic, odpoczywa po pierwszym, ale ja nie zasilam ich po kwitnieniu, są wtedy mniej podatne na mączniaka.
Tar ukopałam rudbekie Goldstar dla Ciebie, kiedyś pisałam że mam, jak Ewa się zgodzi to do niej podrzucę, masz z nią jakiś kontakt to sobie odbierzesz. Posadź sadzonki osobno, one się rozrosną mocno
TAR 19:30, 31 lip 2025

Mirka serdecznie dziekuje. Z Ewa planujemy niedlugo sie spotkac.
mirkaka 19:33, 31 lip 2025

basia3012 napisał(a)

Mirko, a jakie to odmiany powojników? Chyba jakieś z powojników włoskich?

Ten pierwszy to Błękitny Anioł, drugi jakiś włoski, nie pamiętam nazwy, muszę poszukać.
Lepiej jest w tym roku z wciornastkiem, pryskałam 2x mospilanem, ale widać że jeszcze powinnam trzeci raz
mirkaka 19:36, 31 lip 2025

Ewa777 napisał(a)

Wielkie dzięki Mireczko Chętnie przygarnę

Ewa, mam już ukopane, mam też czerwone floksy dla ciebie- siewki, te jaskrawe na zdjęciu chcesz? A Fioletowego też chcesz? Podrzuciłabym jutro jak będziesz w domu, ale jeśli was nie ma to nie, bo uschną. mam też dla Tar rudbekie, to możesz jej dać bo macie jakiś kontakt ze sobą
mirkaka 19:39, 31 lip 2025

basia3012 napisał(a)

Mirko, cudnie, kolorowo. Zachwycam się. Czy te piękności na pierwszym zdjęciu to floksy?

Tak Basiu, to floksy, kolor trochę zafałszowany, ten ciemniejszy ma kolor podobny do róży Munstead Wood, a ten czerwony to ogień, cudnie wygląda na rabacie, pięknie się rozrasta, lepiej niż ten ciemniejszy
mirkaka 19:43, 31 lip 2025

TAR napisał(a)
Mirka serdecznie dziekuje. Z Ewa planujemy niedlugo sie spotkac.

To świetnie, jeśli się da to jutro jej podrzucę, tylko nie wiem czy nie wyjeżdża, żeby nie uschły. Chcesz coś jeszcze? Pisz jak już mam łopatę w ręko to ukopię Mam sporę kępy selserii jesiennej, nie wiem tylko czy dam radę sama ukopać i czy ona może być dzielona o tej porze roku, trawy wolą być dzielone wiosną, więc może wiosną jeśli chcesz?
Alija 19:45, 31 lip 2025

mirkaka napisał(a)
Dzisiejsze fotki, koniec lipca, ogród ciągle kolorowy, żółta rudbekia to samosiewy, bardzo się cieszę tak pięknie sobie znajduje miejsca

Mirka, kolorowy, piękny lipcowy ogród. Rudbekia u mnie też rządzi się sama.
mirkaka 19:47, 31 lip 2025

rozrosła się bardzo tojeść orszelinowata, aż zachłannie zdobywa każdy wolny sktawek