Moja Bukavu wypuściła na razie jeden pęd na drugie kwitnienie. Pastella jeszcze nic, odpoczywa po pierwszym, ale ja nie zasilam ich po kwitnieniu, są wtedy mniej podatne na mączniaka.
Tar ukopałam rudbekie Goldstar dla Ciebie, kiedyś pisałam że mam, jak Ewa się zgodzi to do niej podrzucę, masz z nią jakiś kontakt to sobie odbierzesz. Posadź sadzonki osobno, one się rozrosną mocno
Ten pierwszy to Błękitny Anioł, drugi jakiś włoski, nie pamiętam nazwy, muszę poszukać.
Lepiej jest w tym roku z wciornastkiem, pryskałam 2x mospilanem, ale widać że jeszcze powinnam trzeci raz
Ewa, mam już ukopane, mam też czerwone floksy dla ciebie- siewki, te jaskrawe na zdjęciu chcesz? A Fioletowego też chcesz? Podrzuciłabym jutro jak będziesz w domu, ale jeśli was nie ma to nie, bo uschną. mam też dla Tar rudbekie, to możesz jej dać bo macie jakiś kontakt ze sobą
Tak Basiu, to floksy, kolor trochę zafałszowany, ten ciemniejszy ma kolor podobny do róży Munstead Wood, a ten czerwony to ogień, cudnie wygląda na rabacie, pięknie się rozrasta, lepiej niż ten ciemniejszy
To świetnie, jeśli się da to jutro jej podrzucę, tylko nie wiem czy nie wyjeżdża, żeby nie uschły. Chcesz coś jeszcze? Pisz jak już mam łopatę w ręko to ukopię Mam sporę kępy selserii jesiennej, nie wiem tylko czy dam radę sama ukopać i czy ona może być dzielona o tej porze roku, trawy wolą być dzielone wiosną, więc może wiosną jeśli chcesz?