Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Basieksp 22:28, 06 cze 2026

Hmm, a ja po wizycie u Mirki, ogarnęłam z zielska rabatę przed domem i trochę innych rabat. Pojechałam do szkółki kupiłam trochę roślin okrywowych do półcienia . Ogoliłam od dołu jodłę niko, a pod nią zrobiłam nową rabatę. Jeszcze nie skończyłam. Dużo już tam posadziłam roślin ale jeszcze mam tam miejsce. Muszę pomyśleć co tam dosadzać. Czy coś przesadzić czy dokupić No jestem pozytywnie zmotywowana do działania
mirkaka 07:01, 07 cze 2026

TAR napisał(a)
Wizyta u Mirki zaowocowala tym, ze do ogrodu zaprosze marzanke wonna, czosnek bulgarski, dokupie jasminowca aurea i koniecznie musze znalezc te koralowe azalie.

znalazłam w swoich zapiskach nazwę tej azalii, to Cannons Double
Marzanke wonną mogłam Ci ukopać, nadal mogę jeśli chcesz, jaśminowca aurea również, trochę rozłazi się rozłogami więc na pewno będę je eliminować,
Nie przypuszczałam że czosnek bułgarski zrobi wrażenie, a ja myślałam o nim że taki niewidoczny, teraz i mnie zaczął się podobać Czasami nie doceniamy czegoś co mamy
Porobiłaś mnóstwo zdjęć, dzięki
mirkaka 07:05, 07 cze 2026

Basieksp napisał(a)
Hmm, a ja po wizycie u Mirki, ogarnęłam z zielska rabatę przed domem i trochę innych rabat. Pojechałam do szkółki kupiłam trochę roślin okrywowych do półcienia . Ogoliłam od dołu jodłę niko, a pod nią zrobiłam nową rabatę. Jeszcze nie skończyłam. Dużo już tam posadziłam roślin ale jeszcze mam tam miejsce. Muszę pomyśleć co tam dosadzać. Czy coś przesadzić czy dokupić No jestem pozytywnie zmotywowana do działania

Basiu, cieszę się, że tak mój ogród mógł Cię zmotywować do działania, robisz nową rabatę, pod jodłą może być sucho, u mnie w suchym cieniu rośnie marzanka, runianka i bodziszki korzeniaste, ale też próbuję z epimediami
GingerO 07:55, 07 cze 2026

Mirko masz piękny ogród. I super ze podjęłaś taka inicjatywę spotkania osób z okolicy które są w ogrodowisku..
mirkaka 09:40, 07 cze 2026

GingerO napisał(a)
Mirko masz piękny ogród. I super ze podjęłaś taka inicjatywę spotkania osób z okolicy które są w ogrodowisku..

Dziękuję za taką opinię
TAR 11:11, 07 cze 2026

mirkaka napisał(a)

znalazłam w swoich zapiskach nazwę tej azalii, to Cannons Double
Marzanke wonną mogłam Ci ukopać, nadal mogę jeśli chcesz, jaśminowca aurea również, trochę rozłazi się rozłogami więc na pewno będę je eliminować,
Nie przypuszczałam że czosnek bułgarski zrobi wrażenie, a ja myślałam o nim że taki niewidoczny, teraz i mnie zaczął się podobać Czasami nie doceniamy czegoś co mamy
Porobiłaś mnóstwo zdjęć, dzięki

Dziekuje bardzo. Wczoraj szukalam w necie i wytypowalam te sama przy okazji wpadla mi w oko Sarina i Satomi. Na pewno ja kupie. Bardzo mi sie podoba.

Za roslinki bardzo dziekuje, chetnie przyjme. A ten czosnek swietny w polaczeniu z innymi roslinami.
Cos czuje ze zostanie wykupiony
Ichigo 12:59, 07 cze 2026

Dziewczyny, Wasze zdjęcia są niesamowite i aż trudno uwierzyć, że przedstawiają wciąż to samo miejsce - tyle w nim roślin i różnych zakątków. Ogród wspaniały, bajkowy. Cudownie byłoby go zobaczyć na żywo.
LIDKA 14:15, 07 cze 2026

Przepiękne kadry dziewczyn i zawsze to inne spojrzenie . Cudnie i bardzo kwietnie .
Basieksp 14:26, 07 cze 2026

mirkaka napisał(a)

Basiu, cieszę się, że tak mój ogród mógł Cię zmotywować do działania, robisz nową rabatę, pod jodłą może być sucho, u mnie w suchym cieniu rośnie marzanka, runianka i bodziszki korzeniaste, ale też próbuję z epimediami

Epimedium i rumiankę właśnie sobie kupiłam. A teraz jak ją tak mocno podcięłam to może będzie tam więcej wilgoci, bo do tej pory to żaden deszcz, przez gałęzie tam nie docierał.
Mam jeszcze kilka świerków do podcięcia, zobaczę, w sumie dużo miejsca się zyskuje.
Wafel 19:43, 07 cze 2026

mirkaka napisał(a)

Chętnie, tylko daj namiary kiedy? myślę że w tygodniu, jakoś koło 18-19 chodzimy na spacery

Środa? 18-19?