Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

katel 23:53, 03 lut 2017

Nie dosyć, że w ogrodzie pięknie masz to i do doniczkowych masz rękę - storczyki cudowne!
vita 11:58, 05 lut 2017

Witaj
Jak dobrze trafiłam Osiemnastoletni ogród w trakcie renowacji. Jak u mnie, drepcę właśnie nad usunięciem przynajmniej dwóch tuj. Piszesz bardzo ciekawie o zmianach i o roślinach. Skorzystam z metody na deseczki w walce z opuchlakami, wiele, wiele cennych informacji można u Ciebie znaleźć.
Trochę szkoda, że te nasze wątki takie długie, sporo czasu zajmuje przeczytanie wszystkiego, z drugiej strony dobrze, zwłaszcza jak wątek merytoryczny.
Na razie pozdrawiam przed wiosennie, na pewno tu wrócę

Borbetka 19:53, 05 lut 2017

Podziwiam przepiękne hortensje. Szczególnie ta ogrodowa, karminowa mi przypadła do gustu.
Nowalijka 23:35, 05 lut 2017

Mirko dzieki ze wstapilas do mojego watku. Masz piekny ogrod, przesliczne roze i rododendrony. Niesamowite kolory a zapach tez pewnie anielski. Bede zagladac bo warto nacieszyc oczy takimi pejzazami. Moze cos sciagne, cos naucze sie
mirkaka 06:07, 06 lut 2017

Irenko zastanawiam się w takim razie gdzie te cuda posadzić. W doniczce w domu wyglądają pięknie. Może z innymi cebulowymi białymi, np hiacyntami ? Muszę poobserwować wiosną

Kasiu z tą ręką do kwiatów to jest różnie Czasami się naczytam, myślę że wiem a roślinka i tak marnie rośnie. Tak było z piwonią drzewiastą. W końcu przesadziłam ją jesienią w zupełnie inne miejsce. Nie wiem czy przeżyła
mirkaka 06:25, 06 lut 2017

Wiktoria witaj w moim wątku. To nie dokładnie tak że ogród w trakcie renowacji, mam kilka miejsc które chcę zmienić, u mnie co roku jest coś co poprawiam, dosadzam, nie wytrzymałabym bez zmian w ogrodzie.

Borbetko witaj, tak ta hortensja jest cudowna, zawsze podobały mi się takie w innych ogrodach ale nie mogłam jej kupić w żadnym sklepie ogrodniczym. Idąc raz na cmentarz kupiłam bukiet taki już przebarwiony na burgund i ukorzeniłam w wodzie. Bardzo szybko rozrosła się i cieszy oko

Nowalijka Elu witaj, jeśli jest coś do ściągnięcia to będę się cieszyć że mogłam być inspiracją dla kogoś
Zapachy, są ale jak się nos wsadzi w kwiaty Natomiast na większą odległość pachną azalie, bzy, jaśmin.
W zeszłym roku kupiłam sobie powojnik Montana Meilland, posadziłam pod domem, pięknie się rozrósł, ten to powinien pachnieć wiosną, jeśli nie przemarznie oczywiście bo kwitnie na zeszłorocznych pędach.
agnieszka_m 06:39, 06 lut 2017

Też w zeszłym roku kupiłam tego powojnika
ciekawe co pokaże jeśli nie przemarzł
MirellaB 15:12, 08 lut 2017

A gdzie ta horetnsja ogrodowa karminowa, którą podziwia Monika Borebetka?
laurowisnia 19:09, 08 lut 2017

Szafirki białe, chyba u mnie widziałaś, coś w tym jest, niebieskie widoczne z daleka, a te potrzebują tła, więcej zieleni wkoło, a nawet takiej ciemnej.
Pozdrowienia zostawiam Mirko.
mirkaka 07:48, 09 lut 2017

agnieszka_m napisał(a)
Też w zeszłym roku kupiłam tego powojnika
ciekawe co pokaże jeśli nie przemarzł

No to będziemy obie czekać, on dość wcześnie kwitnie, chyba już w maju?