Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 07:15, 11 lut 2017

MirellaB napisał(a)
Mirko hortensja jest obłędne piękna. Dla mnie to kolor karminowy. Ona najpierw jest jasno różowa, a na jesień tak się przebarwia?

Mirelko, wcześniej pokazywałam jej kwiaty, jest raczej ciemnoróżowa, dopiero jesienią się tak przebarwia
mirkaka 07:19, 11 lut 2017

Ewa777 napisał(a)
Śliczne pokazałaś kwiatki Pierwiosnków nie widziała jeszcze w sprzedaży, ale pewnie chodzę do innych sklepów
Czarujesz tymi storczykami

Byłam w Auchan, tam je kopiłam. Na razie czaruję storczykami, potem zacznę skrętnikami Jak Twoje przezimowały? Moje te które wyniosłam do zimnego pokoju bardzo dobrze, tym które były w ciepłym żółkną starsze liście.
mirkaka 07:31, 11 lut 2017

Aniu zapraszam

To Crown Princess Margaret kilkunastoletnia

Gobasiu miło mi

Jolu ale jesteś spostrzegawcza w Auchan

Filomeno stoją na tym samym oknie

Agnieszko te futrzaste chyba tak się rozwalają, bo im ciągle za ciepło

Ewo jak to po 7 latach tułaczki ? Zaginęła Wam i się odnalazła?
MirellaB 07:36, 11 lut 2017

Moje psy też przy kominku się wygrzewają
mirkaka 07:43, 11 lut 2017

I jeszcze ona Crown Princess Margaret

rozark 08:50, 11 lut 2017

Piękna

Koty śpią do góry brzuchem tylko w miejscach w których czują się bezpiecznie
Iwk4 09:00, 11 lut 2017

Piękna róża. Niestety już miejsca nie mam
Skusiłabym się.
Mirko, co znaczy zimny pokój?
Zakręcasz tam kaloryfer?
Madzenka 09:05, 11 lut 2017

Zazdroszczę krokusików, muszę poszukać u siebie
frezja 10:01, 11 lut 2017

mirkaka napisał(a)

Ewo jak to po 7 latach tułaczki ? Zaginęła Wam i się odnalazła?

Nie Mireczko...2 razy przynosiła swoje maleństwa(2 mioty),te u nas się zadamawiały prędzej czy później a ona gdzieś po komórkach sypiała (niedaleko nas...chyba). Do nas przychodziła na jedzonko, które zawsze na nią czekało. Jak już udało się do niej podchodzić i dawała się głaskać to próbowaliśmy wszelkich sposobów, aby ją na zimę do ciepełka. Nie dawała się, drapała. Teraz wielki przełom; otwierałam drzwi, zachęcałam. Patrzyła tylko, jak druga kotka, jej córeczka zasuwa po schodach do góry i stopniowo zaczęła podchodzić; kiedyś mąż ją złapał na siłę i przyniósł do domu to wpadła w jakiś szał biegała, skakała po parapetach i znowu porażka. Aż kiedyś wzięłam ją ja, postawiłam w drzwiach i zamknęłam drzwi...początek 2-3 dni był ciężki dla niej. Kiedyś pozwoliłam jej wyjść na balkon to...zeskoczyła z 1 piętra. Znowu trzeba było kombinować. Teraz jest już dobrze. I tak, jak Renia pisze śpi do góry brzuchem..czyli bezpieczna wreszcie.
Dziękuję za wysłuchanie historii z happy endem)

Ewa777 14:57, 11 lut 2017

mirkaka napisał(a)

Byłam w Auchan, tam je kopiłam. Na razie czaruję storczykami, potem zacznę skrętnikami Jak Twoje przezimowały? Moje te które wyniosłam do zimnego pokoju bardzo dobrze, tym które były w ciepłym żółkną starsze liście.

Moje skrętniki mają zielone listki, ale takie oklapłe. Co dziwne - zimia dość długo trzyma wilgość, ale jest bardzo zbita. Zastanawiam się, czy nie zmienić im wiosną ziemi. I jak to zniosą.