Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 19:16, 24 mar 2017

katel napisał(a)
Uważaj żebyś się nie zaziębiła, pogoda zdradliwa a Ty tak szalejesz

Staram się ubierać na cebulkę, szaleję bo za chwilę pogoda może się zmienić i będę siedzieć w domu.
mirkaka 19:24, 24 mar 2017

Kindzia napisał(a)
U Was cieplej Mirka, u nas jeszcze nie czas na cięcie róż. Z wrzosami też czekam jeszcze.

Następne róże? Superzasto!!! Będą następne do podziwiania

Pierwszy raz słyszę że na północy cieplej niż na śląsku
Wrzosy to przycięłam już dawno
jolanka 19:26, 24 mar 2017

mirkaka napisał(a)
Wczoraj zasiliłam cały ogród azofoską, myślę że nie pośpieszyłam się zbytnio, w przyszłym tygodniu ma przyjść do nas ocieplenie, teraz deszcze popadały.
Dzisiaj przycięłam wszystkie róże, niektóre zakulkowałam.
Kupiłam też dwie nowe, a obiecywałam sobie że róż już więcej nie kupię.
Kupiłam Burgundy iceberg i Munstead Wood. Munsted mam jedną ale tę dosadzę do niej żeby krzew był okazalszy.

Został jeszcze trawnik ale z nim to chyba jeszcze trochę trzeba poczekać.

Ooo, już ? U Ciebie można bo trochę cieplej Nic jeszcze nie ruszam bo mają być u nas przymrozki.
Różyczki fajne kupilaś
jak będziesz ja dosadzać do pierwszego krzaczka? W jakiejś odleglości czy do jednego dolka?
mirkaka 19:26, 24 mar 2017

Kupiłam jeszcze jedną róże Blue for you.

Dzisiaj przesadziłam jednego powojnika, Edenkę i posadziłam Munsted
Dla wszystkich wykopałam ogromne doły, zaprawiłam obornikiem, kompostem a przede wszystkim wywaliłam z dołów ciężką twardą prawie jak beton siną glinę.
Liczę że mi się za to odwdzięczą, chyba że nie zdążą się rozrosnąć i tuje je w tym wyprzedzą
jolanka 19:26, 24 mar 2017

mirkaka napisał(a)
Wczoraj zasiliłam cały ogród azofoską, myślę że nie pośpieszyłam się zbytnio, w przyszłym tygodniu ma przyjść do nas ocieplenie, teraz deszcze popadały.
Dzisiaj przycięłam wszystkie róże, niektóre zakulkowałam.
Kupiłam też dwie nowe, a obiecywałam sobie że róż już więcej nie kupię.
Kupiłam Burgundy iceberg i Munstead Wood. Munsted mam jedną ale tę dosadzę do niej żeby krzew był okazalszy.

Został jeszcze trawnik ale z nim to chyba jeszcze trochę trzeba poczekać.

Ooo, już ? U Ciebie można bo trochę cieplej Nic jeszcze nie ruszam bo mają być u nas przymrozki.
Różyczki fajne kupilaś
jak będziesz ja dosadzać do pierwszego krzaczka? W jakiejś odleglości czy do jednego dolka?
iwonadm 19:50, 24 mar 2017

Ale ładna ta różyczka, u mnie kilka czeka na wsadzenie. Muszę znaleźć im jakąś fajną miejscówkę. Dokładnie dla 5
_Martini_ 19:57, 24 mar 2017

mirkaka napisał(a)

Dzisiaj przesadziłam jednego powojnika,

O, tej informacji szukałam. Muszę swój przesadzić i nie wiedziałam czy już mogę. Dzięki.
Anusia 20:05, 24 mar 2017

Ja też jestem ciekawa jak zakulkowałaś róże. Mam róże okrywowe. Przycięłam je dość mocno. Chcę aby się zagęściły. Radziłam się mojego kuzyna, który na co dzień zajmuje się ogrodnictwem. Powiedział mi, że mam zostawić trzy pędy główne, najcieńsze wyciąć bo tylko obrodzą w liście a nie w kwiaty. Tak też zrobiłam. W niektórych pozostawiłam po cztery pędy.
Joku 20:50, 24 mar 2017

Munstead Wood kupiłaś gdzieś w okolicy?
mirkaka 11:46, 25 mar 2017

Jolanka Jolu, dosadziłam do poprzedniego krzaczka ale w odległości ok 30 cm, dół i tak musiałam zrobić bo u mnie okropne mam podłoże. Przymrozki mogą być i w maju, gdybym na to czekała to nie zdążyłabym z robotą

Iwona jeszcze mi dwie zostały, też czekam na pomysł z miejscówką Myślę żeby je zostawić w donicy aż zakwitną i wtedy będzie łatwiej kolor skomponować

Martynko chyba można, myślę że im wcześniej tym lepiej bo będą miały czas na ukorzenienie się przed wypuszczaniem pędów

Anusia no ja bym zostawiła pewnie więcej ale właśnie tych silnych, te słabe też bym cięła, one w każdej róży czy to okrywowej czy innej powinny być wycinane,

Jolu w OBI przy fashion house są , wszystkie które kupiłam i wiele innych