Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Joku 19:04, 25 mar 2017

Gdzie nie zajrzę wszędzie wiosenne obrazki.
Dziękuję za informację o różach. Były z gołym korzeniem czy w doniczkach?
mirkaka 19:20, 25 mar 2017

gosika67 napisał(a)
Iryski są fajne , można je dzielić, zimują w gruncie,nie są kapryśne przynajmniej u mnie.Te miniatury niebieskie i fiolecik najładniejsze. Też jestem ich fanką. Posadziłam do donic iryski holenderskie, jeszcze siostra Ania mi dała, już są duże zrobi się cieplej to je wysadzę na miejsce stałe.

Fajne ale nie wiem jak długo kwitną?
mirkaka 19:23, 25 mar 2017

Joku napisał(a)
Gdzie nie zajrzę wszędzie wiosenne obrazki.
Dziękuję za informację o różach. Były z gołym korzeniem czy w doniczkach?

Były w doniczkach ale po wyjęciu okazało się że wykopane, korzenie przycięte krótko i tylko wsadzone do doniczki Przynajmniej tak wyglądał Munstead, pozostałych nie wyjmowałam jeszcze.
Joku 19:27, 25 mar 2017

Też mi się przydarzyła podobna historia. Cieszyłam się że kupiłam ukorzeniony w donicy okaz, a przy przesadzaniu cała ziemia się rozpadła i pozostał goły korzeń. To chyba była Elfe. Ale jakoś rośnie. I źródło chyba to samo było.
olga80 20:30, 25 mar 2017

Nowe panny w ogrodzie będą ciszyć oko latem Blue for you musiałam sobie wygoglować ładniutka wiosna u Cibie na całego wszystko ładnie już obudziło do życia. Ja jeszcze nie ciełam róż czkam na forsycje.
Kindzia 09:17, 26 mar 2017

Dzięki za informację Mireczko, nie wiedziałam, że azalia wodę lubi

Wiosna piękna u Ciebie, ale ten storczyk...cudo!!!
zbigniew_gazda 09:39, 26 mar 2017

Fotka storczyka z bliska cudowna. A wiosna u Ciebie Mirko o wiele cieplejsza jak u nas. Dzisiaj 3 stopnie.
olga80 13:12, 26 mar 2017

Mireczko moje skrętniki przez zimę stały na parapecie okna południowego.teraz zauważyłam,że kwiatki są spalone przez słońce na jakiej wystawie najlepiej je trzymać ?
16:31, 26 mar 2017
Jak to z tymi różami jest
Płaci się za nie więcej bo w doniczkach a okazuje się,że to róże kopane i tylko wsadzone w doniczkę z ziemią.

Mirka czekam na Twój festiwal różany,zamawiam miejsce w pierwszym rzędzie
Pracy miałaś sporo przy sadzeniu nowych nabytków bo doczytuję o kopaniu wielkich dołków w glinie.
Napatrzyłam się na Twoje pięknie porozkładane pędy różane i stwierdziłam ,że moja Crown Princess Margareta rośnie w złym miejscu bo nie mam szans poprowadzić jej tak gałęzi by ją ładnie zakulkować
Flower1 17:24, 26 mar 2017

mirkaka napisał(a)
Piwonia ta najwcześniejsza

floksy

czarna porzeczka

Lykkefund

obwódka z Carex Ice Dance - zrobilam ją z trzech trzyletnich karp

serduszka okazała biała i czerwona

Cześć Mireczko! cudna wiosna u Ciebie, chyba też już zacznę wszystko odkrywać bo jak zaglądam to u wszystkich już porządeczek.U mnie jeszcze kopczyki.Mirka czym spryskać róże najlepiej( na moich Chopinach jakieś czarne plamy widzę..)?