Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 06:14, 18 kwi 2017

Asiak Asiu, zapraszam i życzę dobrej lektury

Madżenko, Gobasiu, Katel-Kasiu Bogdziu wszystko na szczęście się podniosło, serduszki nie sprawdzałam, dzisiaj już mrozu nie było tylko strasznie zimno, w dzień mamy tylko 5-7 st, ale za kilka dni już zacznie temp rosnąć i przyjdzie znów cudna wiosna.
Patrząc na pogodę w Waszych rejonach to i tam może dziś jutro przymrozić, oby się nie sprawdziła, ale może na wszelki wypadek okryć te najwrażliwsze roślinki..
Ja to sobie na pocieszenie mówię że może to byli tacy wcześni zimni ogrodnicy..i już w maju ich nie będzie
Powojnik górski żyje, też się o niego martwiłam
Bogdziu, czyli u Ciebie też mróz był ?
Milka 13:06, 18 kwi 2017

Dobra wiadomość, że rośliny się podniosły, oby w maju mrozu nie było, bo kiedy tego ciepła doczekamy.
Bogdzia 13:13, 18 kwi 2017

mirkaka napisał(a)
Asiak Asiu, zapraszam i życzę dobrej lektury

Madżenko, Gobasiu, Katel-Kasiu Bogdziu wszystko na szczęście się podniosło, serduszki nie sprawdzałam, dzisiaj już mrozu nie było tylko strasznie zimno, w dzień mamy tylko 5-7 st, ale za kilka dni już zacznie temp rosnąć i przyjdzie znów cudna wiosna.
Patrząc na pogodę w Waszych rejonach to i tam może dziś jutro przymrozić, oby się nie sprawdziła, ale może na wszelki wypadek okryć te najwrażliwsze roślinki..
Ja to sobie na pocieszenie mówię że może to byli tacy wcześni zimni ogrodnicy..i już w maju ich nie będzie
Powojnik górski żyje, też się o niego martwiłam
Bogdziu, czyli u Ciebie też mróz był ?

Był u mnie mróz i jeszcze zapowiadja a powojniki górskie trzy mi zimą padły.
Ewa777 14:00, 18 kwi 2017

Tylko przez okno podglądam rośliny i jak na razie nie widzę u siebie dużych zniszczeń.
Makusia 15:48, 18 kwi 2017

W środkowej Polsce pada śnieg od rana- jest już tego puchu parę centymetrów...
zbigniew_gazda 15:52, 18 kwi 2017

Roślinki dadzą radę ale drzewiastą okrywaj jak wróżą przymrozek.
mirkaka 17:30, 18 kwi 2017

Irenko okryj montany, szkoda by ich było

Bożenko och jaka szkoda, też się bałam że mój padnie ale posadziłam go przy południowej ścianie i przeżył i będzie pięknie kwitł

Ewa Ty szczęściaro

Makusia Marto, może dobrze że pada śnieg to przed mrozem ochroni

Zbyszku ona po przesadzeniu jest, dopiero kilka pędów zaczyna puchnąć, chyba nie będzie kwiatów, większość pędów wygląda na martwe, niestety podczas przesadzania bardzo dużo korzeni zostało obciętych, nie dałam rady takiej wielkiej bryły wykopać.
Milka 17:58, 18 kwi 2017

Życie ogrodnika jednak bardzo ciężkie, fizycznie i duchowo, nastrój pogoda może popsuć
katel 22:40, 18 kwi 2017

mirkaka napisał(a)
Irenko okryj montany, szkoda by ich było

Bożenko och jaka szkoda, też się bałam że mój padnie ale posadziłam go przy południowej ścianie i przeżył i będzie pięknie kwitł

Ewa Ty szczęściaro

Makusia Marto, może dobrze że pada śnieg to przed mrozem ochroni

Zbyszku ona po przesadzeniu jest, dopiero kilka pędów zaczyna puchnąć, chyba nie będzie kwiatów, większość pędów wygląda na martwe, niestety podczas przesadzania bardzo dużo korzeni zostało obciętych, nie dałam rady takiej wielkiej bryły wykopać.

Fantastycznie że będzie kwitł!

Milka napisał(a)
Życie ogrodnika jednak bardzo ciężkie, fizycznie i duchowo, nastrój pogoda może popsuć

Z roślinami jak z dziećmi - martwimy się o nie, złościmy ale potem jak pięknie zaczynają rosnąć i kwitną to nagroda najlepsza
tulucy 22:42, 18 kwi 2017

U mnie mróz był wczoraj, dziś śnieg. Jutro ma być spokój i tylko zero, a pojutrze znowu -2...