Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Joku 21:31, 13 kwi 2017

Rozbawił mnie ten krokodyl . Podziwiam Ewy sokoli wzrok . Ja nie zauważyłam, wpatrywałam się w widok ogólny.
mirkaka 08:05, 14 kwi 2017

Jolu ja to już go wcale nie widzę, tak zespolił się z tym miejscem
zawitka 08:42, 14 kwi 2017

A co tam bałaganik na klombie poradzisz sobie ,a swoją drogą to wszystko u Ciebie zielone ,moje rózaneczniki 3 przymarzły
Joku 20:57, 14 kwi 2017

mirkaka napisał(a)
Jolu ja to już go wcale nie widzę, tak zespolił się z tym miejscem

Ha, ha, ha, ha
Kasia_CS 22:04, 14 kwi 2017

Mirko, cofnęłam się o rok w Twoim wątku i nadrabiam, bo widzę, że ogród masz piękny, a przy poprzednim pobycie u Ciebie nie skończyłam zapoznawania się z nim. Cudowne spektakle azalii, roz, peonii pokazujesz! Wszystkie te rośliny uwielbiam!
Peonie-bo były to kwiaty, które towarzyszyły mi na stołach i w wiązance ślubnej ( mam teraz mega sentyment )i zapach tez wielbię!

Róże podobnie, a do tego to moje drugie imię

Azalie (przede wszystkim wielkokwiatowe )mam zamiar dopiero odkryć, bo mam tylko jedną, ale już wiem, ze bardzo potrzebuję dla niej towarzystwa. Kwitnienie jest spektakularne

Na pewno znajdę u Ciebie moc inspiracji!

Pozdrawiam
oliwka 22:40, 14 kwi 2017

Mirko, dziękuję za wizytę u siebie i cenne porady
Masz przepiękne róże i rododendrony Będę wpadać częściej po porady różane. Czekam na spektakl kolorów w twoim ogrodzie
mirkaka 07:24, 15 kwi 2017

Kasia_CS napisał(a)
Mirko, cofnęłam się o rok w Twoim wątku i nadrabiam, bo widzę, że ogród masz piękny, a przy poprzednim pobycie u Ciebie nie skończyłam zapoznawania się z nim. Cudowne spektakle azalii, roz, peonii pokazujesz! Wszystkie te rośliny uwielbiam!
Peonie-bo były to kwiaty, które towarzyszyły mi na stołach i w wiązance ślubnej ( mam teraz mega sentyment )i zapach tez wielbię!

Róże podobnie, a do tego to moje drugie imię

Azalie (przede wszystkim wielkokwiatowe )mam zamiar dopiero odkryć, bo mam tylko jedną, ale już wiem, ze bardzo potrzebuję dla niej towarzystwa. Kwitnienie jest spektakularne

Na pewno znajdę u Ciebie moc inspiracji!

Pozdrawiam

Witaj Kasiu, Azalie to moje wybory i kaprysy ale peonie to miłość mojego M, Kojarzyły mu się z dzieciństwem i 20 lat temu nakupował kilka, a ja przez te lata kupowałam kolejne, już ciekawsze Tak, piwonie były u mnie w wazonach, zawsze i w dzieciństwie i teraz
Róże , no cóż to jednak największa miłość, najwięcej wymagają pracy ale te kwiaty, ich kształt, nie do zastąpienia innymi roślinami.
mirkaka 07:26, 15 kwi 2017

oliwka napisał(a)
Mirko, dziękuję za wizytę u siebie i cenne porady
Masz przepiękne róże i rododendrony Będę wpadać częściej po porady różane. Czekam na spektakl kolorów w twoim ogrodzie

Witaj Oliwko, cieszę się że mogłam pomóc, oby tylko to pomogło.
Spektakl zacznie się już wkrótce, więc zapraszam i cieszę się z nowego gościa
oliwka 09:50, 15 kwi 2017

Mirko mam pytanie o róże. Dziś sprawdziłam ze tylko jedna wypuściła listki z oczka. Czy to normalne ? Posadzilam ją 2 tygodnie temu ...
mirkaka 10:44, 15 kwi 2017

oliwka napisał(a)
Mirko mam pytanie o róże. Dziś sprawdziłam ze tylko jedna wypuściła listki z oczka. Czy to normalne ? Posadzilam ją 2 tygodnie temu ...

namoczyłaś ją przez dobę we wiadrze ? Tak powinno się robić z różami kupowanymi z gołym korzeniem, a poza tym w/g mnie jeszcze wypuści, teraz bardzo zimno jest, róże są mocnymi roślinami
Ja kupując róże zawsze patrzę aby miejsce szczepienia było silne,grube, i aby z niego wychodziło kilka silnych pędów. Jak kupowałam marną sadzonkę to róża zawsze była z takiej sadzonki marna, nawet po wielu latach.
Moje róże które kupiłam zawoskowane też bardzo słabo jeszcze wypuszczają , czekam na ocieplenie..
Aha, i pamiętaj aby wsadzić tak żeby miejsce szczepienie było pod ziemią ok 5 cm