Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Anusia 08:59, 23 maj 2017

Piękny pokaz! Ja jeszcze nie mam ani jednego. Być może jak przejdziemy z ogrodem na przed ogródek, znajdę miejsce. Oczywiście wpierw należy się do tego przygotować. Nabyć odpowiedniej wiedzy.
zbigniew_gazda 11:08, 23 maj 2017

Podziwiam Mirko Twoje kwasoluby. Są takie zdrowe i okazałe. Cudne widoki. Mój Canningham White niestety pewnie przemarzł i w tym roku nie zakwitnie.
mirkaka 05:32, 24 maj 2017

zbigniew_gazda napisał(a)
Podziwiam Mirko Twoje kwasoluby. Są takie zdrowe i okazałe. Cudne widoki. Mój Canningham White niestety pewnie przemarzł i w tym roku nie zakwitnie.

Bo on jest z tych wczesnych, mój jeden wczesny też ma tylko parę kwiatów, reszta przemarzła.
mirkaka 05:33, 24 maj 2017

Anusia napisał(a)
Piękny pokaz! Ja jeszcze nie mam ani jednego. Być może jak przejdziemy z ogrodem na przed ogródek, znajdę miejsce. Oczywiście wpierw należy się do tego przygotować. Nabyć odpowiedniej wiedzy.

Zachęcam, jak dobrze przygotujesz im ziemię to będą cieszyć długie lata
mirkaka 05:36, 24 maj 2017

Makusia napisał(a)

Mirko w ogóle nie dawałam torfu- w zasadzie wszystko zrobiłam tak, jak piszesz. Mączkę dawałam bazaltową, nawet szczepionkę miały na jesień. Ich bryła po ostatnich oględzinach wyglądała...hmm..piąstka zbita, żadne korzenie nie wystawały poza tą piąstkę. Myślę, że w zeszłym roku rozerwałam ją niewystarczająco (bałam się) i torf, w którym rosły w donicy został i się "skamienił". Teraz korzonki są dobrze wyskubane i torf usunięty widelcem- wydaje mi się, że aż do rdzenia- w sensie, że nożem, to już bym główny korzeń "łodygowy", że tak powiem przecięła.
W takim razie czekam, tylko trochę je podsypię, żeby ta "bryłka" nie wystawała nad powierzchnię i będę pilnować podlewania jeszcze bardziej.
Bardzo dziękuję Ci za pomoc i zainteresowanie!!!

Jeśli tak to ja bym jeszcze go wykopała i zanurzyła w wiadrze z wodą i potrzymała go w nim trochę. Niech się napije , zobaczysz że to pomoże
MirellaB 05:43, 24 maj 2017

Piękne masz rh
U mnie tylko 4 sztuki i jedna azalia. Będę dalej podziwiała u Ciebie
Dorota123 18:12, 24 maj 2017

Zapisałam Twoje wskazówki. Kupię Prewicur i siarkę, do reszty stosuję się od lat. Idę zrobić zdjęcia moim chorym rh i pokażę u siebie w wątku.
Gardener27 18:22, 24 maj 2017

mirkaka napisał(a)

Musiałem zacytować, oniemiałem na te widoki
mirkaka 20:05, 24 maj 2017

Przemek to już nieaktualne, jutro wstawię nowe zdjęcia

Dorotko, zaraz zobaczę co tam u Ciebie.
Dorota123 21:21, 24 maj 2017

Wstawiłam zdjęcia moich chorych rh. Zerknij na nie w wolnej chwili.