Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 09:56, 13 cze 2017

vita napisał(a)
Przyjemnie się odwiedza Twój ogród Storczyki na powietrzu i w takich warunkach, pomysłowo to rozwiązałaś. Zazdroszczę umiejętności uprawy parapetowej, czy wiesz, że ja nie mam ani jednej doniczki na swoich parapetach? Cokolwiek posadzę to tracę!
Która z piwonii jest Twoją ulubioną?

Nie mam ulubionej, piwonie wszystkie traktuję tak samo, o uczuciach piszę oczywiście są dla mnie wypełniaczem rabat Róże są najważniejsze
Ale jak się zastanowić to wszystkie lubię

mirkaka 10:24, 13 cze 2017

Charles Austin

Crown Princess Margareta

Rhapsody in blue

Winchester Cathedral

Golden Celebration

agnieszka_m 10:31, 13 cze 2017

Cudowne
Filomena 10:32, 13 cze 2017

Kocimiętka z białą piwonią stworzyły urzekające połączenie. W tym roku elektryzują mnie właśnie białe, dostałam taką piękną od Vity i czekam na jej kwitnienie z wielką niecierpliwością - ma wiele pąków - tak się cieszę! Zachwycają Wasze piwonie!
Mirko, niestandardowe wykorzystanie palety! - pomysłowość i wyczucie nie ma granic!
Filomena 10:36, 13 cze 2017

Przepiękna ta biała piwonia z żółtym środkiem!
Róże - to pozostawiam bez komentarza bo na ich temat już chyba wszystko powiedziano
Jakie stanowisko ma Twoja Rhapsody? Czy bardzo słoneczne? Czy przebarwia się na szaro - to lubię w niej szalenie!
mirkaka 10:49, 13 cze 2017

Agnieszko
Filomeno dziękuję za miłe słowa serce się raduje jak ktoś pochwali pomysły, staranie i pracę
Rhapsody ma słońce właściwie cały dzień, późnym popołudniem już jest w cieniu. No jakoś nie utrafiłam z tym jej stanowiskiem, jak doczytałam że jej lepiej w cieniu to już było po zawodach, nie miałam pomysłu na inne miejsce, a chciałam ją widzieć jak siedzę na tarasie. Może jak za nią rozrośnie się złoty jaśmin to ją trochę będzie cieniować.
Tak przebarwia się na ten brudny, trochę szary fiolet.
W tym roku kupiłam sobie Blue for You róże która jest jaśniejsza o Rhapsody ale w bardzo podobnym stylu brudnego fioletu, jeszcze u mnie nie kwitnie, mam ją w donicy i czekam żeby znaleźć dla nie stanowisko i dopasować do innych kolorów. Ponoć przepięknie pachnie.
Filomena 10:56, 13 cze 2017

Blue for You - wirtualnie obserwuję ją, też mnie nęci ale nie sposób mieć wszystkiego, pokaż jak zakwitnie i do czego jej kolor pasuje
mirkaka 12:09, 13 cze 2017

A Rhapsody masz ?
mirkaka 13:20, 13 cze 2017

iwonkap napisał(a)
Bardzo dziękuję, o taką odpowiedz i informację mi chodziło Wiem ze walka długa, ale trzeba wytoczyć dziala bo trochę z abardzo sobie pozwalają
Mam pytanie o te deseczki - rozumiem ze dorosłe osobniki sie pod nimi chowają i łatwo je potem zneutralizować ?

Siedzą na spodniej stronie i udają że ich nie ma zgniatam paluchem
Kasia_CS 15:54, 13 cze 2017

mirkaka napisał(a)

Kasiu mnie ten zestaw też się podoba, myślę czy berberysu nie powtórzyć,żeby były dwa lub trzy, co o tym sądzisz, nie będzie za dużo?
Kasiu, jak się podoba to kopiuj

Myślę, ze to będzie ładnie wyglądać, tam po drugiej stronie lawendy i potem między w tle między kocimiętka a peonią

Zeby skopiowac, muszę najpierw nabyć tę cudną białą peonię- mam tylko różowe odmiany. Kocham peonie.. te pudrowo różowe tez ubostwiam